Auttakkee värikoodin metsästyksessä.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja Polara, 30.5.2005.

  1. Polara

    Polara Gearhead

    Eli pitäs dodgeen vetästä maali pintaan. Väri on jo tiedossa, mutta pitäs saada se koodi muutettua semmoselle kielelle, että osais tehä oikeen sävyn.
    Väri on vuoden 1971 dodgen värikartasta semmonen kun Dark green poly. Voi olla myös Sherwood green, en oo varma jälkimmäisestä. Ppg:n orkkis värikartta antaa tämmösen koodin:F7 2317. Mutta sillä ei tule mitn tietoa.
    Kaveri on maalaamossa töissä ja ei sillä koodilla löydy mittään. Kumma kun ei edes missään opuksissa ole.
    Ja lähinnä nyt tarviisin koodia millä saisin just ppg:n maalilla sekotettua sen. kun se olis helpoin, ei tarviis muuntotaulukoita käyttää tms.

    Aapuuvaa!

    -Jarno-
     
  2. KimT

    KimT 1st gear

    Hyvä värikartta on sellainen, että irrotat bensatankin luukun, tai saat jostain kohden maalipintaa pienen palan irti, se asetetaan värikartan alle. Kartassa on värien kohdalla rinkulat, reijät joiden läpi "kohdetta" voi tiirailla. Näin läpikatsottuna näkee oikean sävyn paljon paremmin kuin vertaamalla sivusta. Yleensä "uusi vastaava" koodikin löytyy pienen etsinnän jälkeen. Tuloksen perusteella on mahdollisuus myös sekoittaa yksi pullo kokeilua varten, jolloin varmistuu oikea sävy vetäessä sitä johonkin kohtaan autoa. Vaikka vanha maali olisikin himmeä tai haalistunut, näkee yleensä onko oikea. Haalistuneen vertailupinnan voi Fareclalla hioa ja sitten verrata. Pientä puuhastelua siis tiedossa, mutta käy se näinkin.
     
  3. Polara

    Polara Gearhead

    No ensinnäkin, bensatankin täyttö on rekisterikilven alla ja se auto on hiottu puhtaalle pellille. Eli ei paljo auta mennä rapsuttelemaan...
    Kun pitäshän se nyt jostain löytyä.
    hmm, käynpähän tuon orkkis-värikartan kanssa maalaamossa kysäsemässä...
     
  4. Puli-Song

    Puli-Song Gearhead

    Tässä ku joutuu työksee setvimään noita maalien värikoodeja, ni pukkaa YV:llä, jos vielä on murhe. 8)
     
  5. SB

    SB 1st gear

    Ainakin mulle tehtiin maalikaupassa Spies & Heckerin (meniköhän toi nimi ny ihan noin...) maali tolla nimellä kun Sherwood Green Met. En ole vaan vielä kerinnyt koittaaan onko ihan samaa sävyä kun orggis pinta. Mullla on -73 Mopar ja peräkontti tarttis maalata. Ikkunan liimamassan alta löytyi toi alkuperäinen väri.
     
  6. Lassi

    Lassi Gearhead

    Soita Autoväri Hirvoselle.. Muistaakseni ne mainosti että pystyy tuon nimen perusteella selvittämään kaavan värille. Ja joensuustahan tuo löytyy vaikkei sillä nyt taida väliä olla.. Numero löytynee varmaan googlesta.
     
  7. Polara

    Polara Gearhead

    Soittelin jo alkuviikosta sinne Hirvoselle ja ei tulosta! Noo, pittää joku sinnepäin oleva väri ruiskauttaa...
     
  8. Dodge A-Body

    Dodge A-Body 1st gear

    GF7=Dark Green / Sherwood Green Metallic. Kannattaa kokeilla F7:lla, muistelisin että PPG:ltä löytyi Lime Light (FJ5) pelkällä J5:lla. Tietokone tosin herjas että sävy olis oranssia vaikka kauniin limevihreetähän siitä tuli.
     
  9. Puli-Song

    Puli-Song Gearhead

Kerro tästä muillekin!