Tallin lattia osa II

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Adventurer, 31.5.2005.

  1. tonsku78

    tonsku78 Gearhead

    pinnoitus

    UREDUR 100-lakkaan saa myös väriainesosan, eli halutessasi lattian voi lakata vaikka punaseks, ni ei näy lodjunvuodot! :rotfl:
    ite olen kyllä käyttänyt valkosta :lol: ja liukkausongelmia ei tällä aineella tule, eihän sitä muuten voisi marketeissa käyttääkään, vois olla hauskan näköstä kun autot törmäilee, ja ihmiset lentelee perselleen! :D
    ai niin, ja vielä löytyy pytyllinen ed.mainittua ohentimineen jos jotakuta kiinnostaa...
    045-6311712
     
  2. Adventurer

    Adventurer Gearhead

    No nyt on sitten tullut selväksi että sitä epoksia kannattaa lattiaan laittaa :D
    No minkä nimistä merrkistä tämä aine on että tietää kysellä ja onko sitä ihan normaaleissa rautakaupoissa.
    Lattianhiomakone pysyy näpeissä ja maalaustelakin.
     
  3. KPS

    KPS 3rd gear

  4. BRC1

    BRC1 Gearhead

    Purkin kyljessä luki tikkurilan Temafloor P300 2 komponentti .
     
  5. Kine

    Kine 3rd gear

    Tietäisikö kukaan Lappeenrannan seudulta ketään joka pinnoittaisi lattian mastertopilla? Tulisi varmaan ammattilaiselta parempi kuin keltanokalta..
     
  6. Mutku

    Mutku Gearhead

    En missään nimessä laittaisi epoksipinnoitetta autotallin lattiaan, JOS sinne ajetaan talvella nastarenkailla.

    Itselläni on tallin lattiassa 2-komponenttiepoksipinnoite, ja nastarenkaat repivät lattian ekana talvena pitkille urille. Vi...ti runsaasti, telailin kesällä lattian uudestaan, ja sain kaverilta paperitehtaalta kaikenkestävää kumimattoa, jonka vedin seuraavaksi talveksi renkaan ajourille. Toimii.

    Pohjat tein ohjeitten mukaan; hiomalaikkakonetta, happopesua ja imurointia. Oikea maalauslämpötila jne. Tuote nimeltä Solmaster EP-10, sitä saa vaikka Prismasta. Siisti ja hienon näköinen lopputulos, kestää kaikkia autojutuissa vastaan tulleita nesteitä, ja on erittäin helppo putsata.

    MUTTA ei siis kestä mekaanista rasitusta, niinkun noita nastarenkaita (vaikka se eka talvi oli erittäin varovaista sisään- ja ulosajoa) tai putoavaa imusarjaa jne.

    Eli minun mielestäni epoksipinnoite on rahanhukkaa, kun se ei kerran kestä.

    Työkavereitten raadissa kovin sana ja hinta-laatusuhteeltaan hyvä pinnoite on tuo www.convergent.fi Tuon minäkin laittaisin, jos nyt tekisin homman uudestaan.
     
  7. coupe64

    coupe64 1st gear

    muovibetoni on kestävin. tosin 3 kertaa kalliimpi. kestää happoja, suolaa yms kaikkea sontaa. käytetään mm parkkihalleissa. voidaan liipata normaalisti tai imemällä suurin osa vedestä pois jolloin pinta ehkä hieman kovempi. keskimääräinen käyttöikä +30v


    epoxi sopii pesuhuoneeseen yms muuhun tilaan. tai jos sen talliin laittaa kannattaa tallin lattia hioa pari viikkoa valun jälkeen ja antaa kuivatta vähintään 10-12 viikkoa.

    mastertop on myös hyvä, sitäkin saa melko monen värisenä, tämäkin kannattaa jättää ammattilaiselle. pinnasta saa tosi kestävän kestää melkein mitä vain.

    ps. muutaman lattian liipanneena suosittelen valitsemaan semmoisen liipparin joka tietää mitä tekee, tympeä korjata omia virheitä
     
  8. Adventurer

    Adventurer Gearhead

    No nyt sain kiinni mastertop-mestarin. Tuli nimittäin mieleeni sellainen, että talliin voidaan ajaa jopa traktorilla jossa lumiketjut ja kun nyt tässä kerran tallia tehdään niin tehdään se sitten kunnolla vaikka pelkkään lattiaan uppoaa jo monen projektiauton hinta.
    Kaveri teki tarjouksen, tulee tekemään pinnan kaadot, slammauksen ja pinnoituksen samalla. hintaan 12 e/neliö +alvi. eli 1.186 € 81 neliön lattialle.
    Tuosta kun miinustaa liipparin päiväpalkan niin saa tuon käsittelyn hinnan ehkä arvioitua.... no elämä on :x

    Ehkäpä sitten välttyy korjauksilta jälkikäteen. Eräs kaveri sanoikin, että ainoa tapa korjata betonilattia on piikata se irti ja valaa uudestaan.
     
  9. Adventurer

    Adventurer Gearhead

    Lattia valmis!

    No tulihan se lattia nyt valmiiksi. itse valuun ei mennyt kuin kolme varttia joten oli lyhyet valutalkoot. Mastertopin tekoon taasen vierähtikin sitten ihan iltaan asti välillä kuivumisia odotellessa.
    Enpä ois itse osannu vaikka olis ollut mitkä rätingit ja manuaalit mukana.
    ohessa kuvia projektista


    http://members3.clubphoto.com/jari99276 ... uest.phtml
     
  10. BRC1

    BRC1 Gearhead

    ONNEKSI OLKOON !!! Todella hieno talli ja laadukas totteutus alusta loppuun!!!

    Ja toi dokumentointi on hyvä kaikkille niille jotka miettivät oman tallin tekoa. Onko avajaisia jo vietetty?
     
  11. Adventurer

    Adventurer Gearhead

    Eiköhän avajaiset vierähdä myöhälle syksyyn, ennen pakkasia kuitenkin.
    Paljon on vielä tekemistä lisäksi toinenkin kylmä talli on tekeillä ja talossakin remontti pahasti kesken :x Autojakin pitäsi pitää kunnossa, käydä mm. Powerissa ja muissa tapahtumissa...
    Talkooavulle olisi käyttöä.
     
  12. BRC1

    BRC1 Gearhead


    Aika vaikeeta saada ketään jelppimään nykyään. Sua voisi auttaa seuraava idea. Sovit reilulla aikavälillä ajankohdan talkoille ja mietit selkeetä hommaa + työvälineet valmiiksi. Sitten kutsut/ilmoitat täällä talkoista nille harrastajille ketkä mahdollisesti miettivät oman tallin rakentamista. Pidät porukalle selkeän projekti selosteen perustusten teosta ja lupahässäkästä lähtien. Luulis että monia kiinnostaisi mahdollinen oman tallin väsääminen. Suomessa tollaisessa projektissa pitää ottaa monta asiaa huomioon jotka voi olla ihan hepreaa monelle. Sitten vain työvälineet jakoon ja hommiin.
     
  13. BB615

    BB615 Gearhead

    Adventurer,minkä master topin laitoit?
     
  14. Adventurer

    Adventurer Gearhead

    Eli kun lattia on valettu, hierretty käsin, annettu kuivaa kävelyä kestäväksi kaivetaan koneet esiin. ja hierretään lattia koneella, levitetään säkeistä tämä mastertoppi jonka koostumusta en tiedä muuta kuin näyttää kvartsihiekalle. Kun se on imeytynyt niin taas hierretään.
    Siinä se aamu hurahtaa iltaan. Kaverit vaihtoivat välillä konetta ja hiertimiä ja teriä, kävivät kahvilla ja palasivat taas hiertämään.
    Noituivat kun ei kuiva joskus taas kuivui liikaa.
    Eli puhtaasti ammattimiehen hommaa jossa lämpötilalla ilmankosteudella jne on perstuntuma mittaus.

    Lopputulokseksihan saa vaikka kiiltävän lasimaisen pinnan, jota en kuitenkaan halunnut ,vaan enempi normaalia betonilattiaa muistuttavan pinnan.

    Jos tämä nyt oli kysymyksesi??
     
  15. BB615

    BB615 Gearhead

    Tarkoitin minkä numeroista MasterToppia käytit 100,200,450...?
     
  16. Adventurer

    Adventurer Gearhead

    Pussin kyljessä oli numero 106.
    Nyt on viikon kuivunut ja kirjava väri on jo kuivunut suht tasaisen harmaaksi, muutama tummempi läikkä hoitoainetta siellä täällä.

    Viimeisenkin hierron tekivät jollain potkurin lapoja muistuttavalla terällä joten pinta on vähän karhea ja hiertojäljet näkyy pinnassa.
    Pito on kuitenkin hyvä myös märällä pinnalla (tietysti testasin jo) kuten piti ollakkin. Nyt ei pyörät lipsu tai asentaja lennä turvalleen lattialla oleviin lätäköihin.
     
  17. BB615

    BB615 Gearhead

    Jep,omaan tallin laitoin 100 ja lopputulos erinomainen.
    En tiedä käytössä kuinka tuo 100 kestää mutta sitten näkee.
    Firman huoltohalliin laitettiin 450 ja siinä on pinta todella karhea 100:een verrattuna mutta pitäis kestää esim:nastarenkaan "suditukset" todella hyvin.Miulla on valusta 2,5 viikkoa ja jälkihoitoaine ei ole vielä kokonaan hävinnyt eli laikukas on,mut kyl se siitä tasottuu.
     
  18. Blizzard

    Blizzard Gearhead

    :D loistavaa että joku ymmärtää käyttää mastertoppia...ehdottomasti paras (itsekin alan ammattilai...tai jotai) :rotfl:
    onnea jatkoprojekteihin...autot+rakennus+yms. 8)
     
  19. Adventurer

    Adventurer Gearhead

  20. Lassi

    Lassi Gearhead

    Uusimmat kuvat ei ainakaan miulla aukea.
     

Kerro tästä muillekin!