6,2:n alipainepumppu ?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Harri, 16.6.2005.

  1. Harri

    Harri 1st gear

    Mulla toi puhallus pelittää vaan parista rööristä vaikka vipuja kääntelee mihin suuntaan hyvänsä, samaten ilmastointi ei vedä päälle kunnolla (siis se kytkin mikä kompuran päässä on) mutta vaikka se nakuttaa niin siitä huolimatta lykkää viileetä ilmaa eli ainakin vähän on kylmäaineita linjoissa. Lisäksi ilmaantui uusi kitinä joka on yhteydessä moottorin kierroksiin joten pompsahti mieleen etä voiskohan vika olla alipainepumpussa kun ei tunnu alipainetta tulevan cruiseen eikä lämppärin vivustoille ja eilen olin jostain lukevinani että toi kompuran kytkinkin pelaa alipaineella, eli onko keltään mennyt toi pumppu ja voisko toi diagnöösi pitää paikkansa?
     
  2. 54474N4

    54474N4 Gearhead

    Pyöriiks sulla kompura koko ajan, osa-aikaisesti vai ei ollenkaan? Ku mulla on vähän saman henkisii ongelmii.
     
  3. Harri

    Harri 1st gear

    Eli kompura pyörii aina kun toi kytkin vetää sen päälle ja se pysyy päällä muutaman sekunnin siis jatkuvaa naksetta kuuluu konehuoneesta jos lykkää ilmastoinnin päälle...olihan selvästi ilmaistu :odroll:
     
  4. kane

    kane 1st gear

    Ilmastointi kaipaa täyttöä jos napsuu päälle /pois muutaman sekunnin välein.

    Lisävaruste osastolla löytyy ammattiapua...

    Alipainepumppu taas vaikuttaa noihin puhallusohjaukseen ja cruiseen mikäli alipainemalli.

    Onko sulla hihnavetonen vai "jakaja"-mallinen alipainepumppu?
    Joitain artikkeleita kun on lukenut niin jengi suosii ehdottomasti hihnavetoista, täällä OD:ssäkin oli joskus juttua miten jakajamallinen voi saada "tuhoa" aikaan (en vaan muista)...
     
  5. Harri

    Harri 1st gear

    Hyvä (?) eli mulla on ainakin kaksi erillistä hässäkkää päällä, no toi täyttö onnistuu kyllä paikallisessa huollossa. Alipainepumpun mallia en muista, tarttee katsoa kun kerkiää...

    edit: Kävin makailemassa tuolla chevyn alla ja kyllä se näyttäisi toi viipperämalli olevan, ainakin sen näköinen härveli tuossa laturin alapuolella viettää aikaansa
     
  6. mjo

    mjo 1st gear

    Terve, Älä osta uutta pumppua vaan soita South West Tradeen ja tilaa uus alipainepumpun kalvo (itse en löytänyt kalvoa muualta) ja on suht helppo vaihtaa ja pääsee suht halvalla noin 50egee ku uus pumppu on jotai yli 100egee :)
     
  7. Harri

    Harri 1st gear

    Kiitos vinkeistä, soitin Star Amigoon Lappeenrantaan ja sain kalvon rahteineen reilulla kolmellakympillä ja oli kotona heti seuraavana päivänä ja nyt toimii cruisekin taas täysillä, ainoastaan lämppärin vivusto temppuilee vielä eli tarttee alkaa etsiä vikaa jostain muualta siis saattaa olla vuotoa jossakin :-?
     
  8. wili

    wili 3rd gear

    Itsellä oli yksi putki irti. Säätimen takana on kiekko mistä nuo lähtee.
     
  9. Harri

    Harri 1st gear

    Aha, ei ainakaan tarttis purkaa koko kojelautaa, tarttee katsoa kun innostuu aukomaan seuraavan kerran, nyt on into vähäksi aikaa taas lopussa kun sai nykertää ton alipainepumpun kanssa, arvatkaas vaan kuka unohti laittaa sen jousen takaisin ekalla kerralla ja havaitsi asian vasta kun keräili kamoja sen jälkeen kun pumppu oli jo kiinni paikallaan...yllättävän hyvät hermot tolla paremmalla puoliskolla kun ei ihmeemmin hätkähtänyt vaikka tuli "hiukan" noiduttua :odroll:
     
  10. ripo

    ripo 1st gear

    kuin tehokas ton pumpun pitäs olla, otin ton pumpulta lähtevän letkun irti niin peukalolla mitattuna siin tuntui vaan semmonen olematon ns.tykytys (moottori tyhjäkäynnillä), ja letkusta ei kuulunu sihinää vain sellane hiljainen naputus. Taitaapi olla sökö vai? ja auto on -91 vani hihnavetosella pumpulla.
     

Kerro tästä muillekin!