Chevy van ja 16" renkaat

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Renkaat ja vanteet', aloittaja Chevy G20, 19.7.2005.

  1. Chevy G20

    Chevy G20 1st gear

    Kuinka korkeat renkaat mahtaa sopia g20 vanin alle 16" vanteella? Mahtuuko 235/75-16 alle? Mikä olisi paras koko 16" vanteelle vaniin missä ei ole pullistuksia?
     
  2. weripuo

    weripuo Gearhead

    kyllähän tuollanen koko sinne mahtuu, ei se ole kuin tuuman verran korkeampi kuin alkuperäinen rengas.
    mutta miksi sinne pitää saada 16" vanne?
    tuskin siitä on mitään hyötyä koska siinä maksaa renkaat enemmän kuin 15" vastaava ja valikoima on heikompi
     
  3. Chevy G20

    Chevy G20 1st gear

    Syy tuohon 16" on se että sellaiset on edullisesti tiedossa. Tällä hetkellä on 15" aluvanteet alla mutta täytyy saada peltivanteet alle, Cragarin Black Daytonat sopii paljon paremmin mattamustaan vaniin...
     
  4. Anonymous

    Anonymous Guest

    minulla on lyhyen G20:n alla takapäässä 275/55-16 eikä mitään ylimääräisiä levityksiä. paljon sen isompaa ei alle mahdu ilman muutoksia. 16 -tuumainen täyttää pyöränaukon (varsinkin edessä) paremmin silloin kun ei haluta käyttää erityisen korkeaprofiilisia gummeja...
     
  5. SportVan-75

    SportVan-75 3rd gear

    Van Renkaat

    Renkaan koko lienee myös makuasia, niinkuin vanteissakin, mut omaani olen laittanut 235/60-16 kumit vanteissa offset -6mm, minusta ne näyttävät alla aavistuksen verran pieniltä... Huomaa että kovin ulostyöntyvät renkaat edessä saattaa ottaa kiinni rapakaareen joustossa, niin kävi ainakin 255/70-15 rinkuloilla +4mm offsetilla, takana ne mahtuu hyvinkin, mutta edessä ei. Etupyöränaukko Chevy Vanissa on kasvanut 70-80-lukujen taitteessa joten em koskee vain vanhempaa kalustoa. Renkaan halkaisija vaikuttaa myös välityksiin, eli harvaan perään en laittaisi kovin isoa pyörää, vaikka TH700 ykkösvaihde tiuha onkin.
     
  6. Anonymous

    Anonymous Guest

    mulla on vanissa takana 255/70-15 ja pyörä täyttää kivasti aukon. perässä on 3.08:1 välitys ja niinkuin edellinen mainitsi tuntuu korkeahkon pyörän kanssa aika harvalta välitykseltä vaikka 700:ssa onkin tiheä (3.06) ykkönen.

    meinaankin vaihtaa alle 3.70 ruuvin niin toi liikkeellelähtö esim valoista vähän kevenee....
     

Kerro tästä muillekin!