HS valistaa meitä... 10.9.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja rocketman, 10.9.2005.

  1. rocketman

    rocketman Gearhead

    HelsinginSanomat valistaa autoilevaa kansaa tänään lauantaina: "yhä useammin auto on rakennettu samalle alustalle kuin jokin toinen auto".... "esimerkiksi vw on käyttänyt golfin alustaa monessa eri autossa, jopa erimerkkisten autojen malleja tehdään samalle perustalle"...."Kehityksen juuret löytyvät jo 20 vuoden takaa, vuonna 1985..."

    kaikkea se vw keksii :eek: vaan miten olikaan Amerikkalaisissa... joskus 50-vuotta sitten alkoi saman konsernin sisällä olla samalle rungolle tehtyjä eri merkkisiä autoja. Eri segementeille tehdyt autot oli kuorrutettu erilailla. A- B- C- X- bodyt yms... puhumattakaan joistain pisteosista, jotka ovat olleet jo ties kuinkakauan sisarmerkkien kanssa samanlaisia.

    huoah... iltasanomien verkkosivulta voi lisäksi lukea vw-touaregin koeajon parin vuoden takaa: "Teholukema 313 hv ei vielä hätkäytä, mutta huima 750 Nm vääntö tekee sen kyllä. Ennen vanhaan automaattivaihteistot eivät sietäneet tällaisia voimia, mutta nykyään on toisin."

    Eläköön vw! Eläköön is-hs!

    :rotfl: :rotfl: :rotfl:
     
  2. caballista

    caballista 1st gear

    Hymyilin itsekin samalle aiheelle. Tuollainen samanlainen "uutinen" on ollut viiden vuoden välein lehdissä ja aina sitä on ihasteltu. Viimeksi taisi olla merkkinä jokin idän suuntaan taipuvainen merkki ja silloin asia esiteltiin ihan uutena.
     
  3. Jep huomasin täsmälleen saman.. !! Ja hieno on se "oduuliosuus, kuinka viisas VW on tajunnut, että samoja osakokonaisuuksia voidaan käyttää eri malleissa. On taas ollut taaperotoimittaja astialla.

    Ja oikeastaan toi saman platformin käyttö alkoi jo jenkeissä 30-luvulla..

    1936 Turret top koreissa Chevy ja Poncho käytivät samaa perusrunkoa ja koria. Buick ja Caddy taas myös omaansa yms.

    Fordilla taas Ford ja Mercury olivat saman platformin ilmentymiä.

    Ja pikkuosat olivat samoja mallista toiseen..
     
  4. Mopeman

    Mopeman 3rd gear

    Eikä toi nyt folkkarillakaan mikään ensikertainen ahaa-elämys ole.
     
  5. always bb

    always bb Gearhead

    ei todellakaan jooo..
     
  6. MudMax

    MudMax Gearhead

    Poikkeuksellista HS;ltä: Tiedot olivat vain puutteellisia, normaalisti pääkaupungin paikallislehdessä vääristellään totuutta tarkoitushakuisesti :mad:
     
  7. America

    America Gearhead

    Eikös myös camaro ja tulilintu ole sukua toisilleen. Eipä oo toimittaja paljoa taustatyötä vaivautunut tekemään :-?
     
  8. B 50

    B 50 Gearhead

    Nooh, keksihän volkkarin inssit portaattoman automaatinkin. Tosin sellainen oli tuotannossa n.55 vuotta aikaisemminkin. Jos kehitys pysyy yhtä ripeänä, niin esittelevät uutuusvarusteena automaattista valonvaihtajaa jo ensi vuosikymmenen alkupuolella.
     
  9. herrakani

    herrakani 1st gear

    Uskokaa tai älkää, pari vuotta sitten Honda toi ensimmäisenä markkinoille auton, jossa on kolmen istuttava etuistuin! Siihen mahtuu koko perhe kerralla. Kyllä ne osaa.
     
  10. JAWA

    JAWA 1st gear

    Hesarin keskustelut ja sieltä autot: löytyy säie johon voi laittaa faktaa aiheesta.
     
  11. Tyty

    Tyty 1st gear

    Voi hyvää päivää. :rotfl:
     
  12. petro_din

    petro_din Gearhead

    niinhän ne kovasti sillon mainosteli, itellekki hieman koomisena jäi mieleen...

    tosiaan, automaattinen valonvaihdin vois olla seuraava askel jonka ne ottaa..

    mutta mihinkäs on tuo atlantin takainen manner kadonnu mielistä? eikös siellä muka oo autoja jo jonkun aikaa väännetty? sohvapenkit, valonvaihtimet, automaatti, hemi, ilmastointi, sähkölelut...

    alkaa eurooppaki tulemaan jo "isoks" ja "vanhaks" viisaaks :D
     
  13. Mopeman

    Mopeman 3rd gear

    Eikös ton tuonut ensimmäisenä Matra?
     
  14. LordMrFord

    LordMrFord Gearhead

    Alkaa eurooppalainen autonostajakansakin vaatimaan vihdoinkin autoihinsa mukavuuksia, joita Amerikkalaiset halasivat jo viiskytluvulla.
     

Kerro tästä muillekin!