Auto ja peltikattomaali?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja amerikka, 3.9.2004.

  1. valsu67

    valsu67 1st gear

    väri ku väri on mattana uljas
     
  2. Anonymous

    Anonymous Guest

     
  3. Erkkios

    Erkkios 1st gear

    Itse maalasin pensselilla ja kirjolla (laiva harmaa) ILMAISEN, ei amerikkalais valmisteisen käyttö ruoskan ja jopa yllätyin kuinka hyvä pinnasta tuli. Ei nyt tietenkään mitää (you know näyttely auto...). Mielestäni semmoinen "työkoneen maalipinta" jopa sopi siihen rotteloon. Kestävyydestä ajan hammasta vastaan en tiedä.
     
  4. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    On vanha aihe mutta ainahan tämä on ajankohtainen.

    Traktoriperäkärryn runko on maalattu Tikkurilan panssarimaalilla ja yllättävän hyvin on kestänyt vaikka kärry on ollut runkoa myöten savessa ja kiskottu sieltä ylös. Ei siis ihan heikkoa maalia ja kovasti mainostetaan ruosteenesto ominaisuuksia. Ja kai ne jollain tapaa ruostetta torjuu, kun ei nuo peltikatotkaan nyt ihan mahdottomia ruostu, jos maalattu. Onhan ne toki myös sinkitty.
    Ongelma näissä on vaan, että sävyt on puolikiiltäviä ja matta tuppaa ajan mittaan tulemaan. Katolla ei haittaa mutta autossa saattaa haitata.

    Mutta sitten siihen kysymykseen. Onko näissä "oikeissa" maaleissa olemassa näitä ruostesuojamaaleja ja nimenomaan sellaisia, että pienen paikkakohdan päälle saisi suurinpiirtein oikeaan sävyyn pensselillä vedettävää maalia eikä haittaisi vaikka voisi vetää ilman pohjamaalia?
    Tuossa yhdessä vanhassa käyttörottelossa on näköjään helmaa paikattu parin sentin suikaleella ja ilmeisesti vedetty jollain spraypurkilla maalia päälle. Se on edellisen omistajan aikaisia mutta viime talvena "pääsin" vasta oikeasti suolateille liottamaan tuota kulkinetta ja ruostehan eteni heti silmillä havaittavasti.
    Pieni alue, johon ulkonäön kannalta riittää kyllä pensselillä sutaisu, tässä ei olla koko autoa ylimaalaamassa. Yllättäen 30v vanha alkuperäinen punainen pinta melkein kiiltää joten panssarimaalin ruosteenpunertava mattasävy ei nyt houkuttele.
    Mastonin Hammer olisi sävyltään liki kelpaavaa, vähän liian kirkkaan punainen mutta helmahan on kurassa kuitenkin. Hammerin ruosteenesto ominaisuus taitaa kuitenkin perustua pensselillä muodostuvaan järkyttävän paksuun maalikerrokseen.

    Perinteinen ratkaisuhan olisi vetää musta rostex/ferrex mutta jos haluaisi edes vähän sinnepäin sävyn, niin onko oikeissa maaleissa vaihtoehtoja?

    Ajattelin käydä kysymässä jossain maalikaupassa mutta toisaalta, heillä on jonkin merkin edustus ja jos ei ole niissä sellaista maalia, niin eivät välttämättä ohjeista toiseen firmaan kysymään jotain muuta.
     
  5. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    No, mitä sitä suotta hifistelemään, kävin hakemassa pari purkkia punaista spraymaalia. Jos niillä taas vähän aikaa pärjää, maalailee sitten taas uudelleen.
     
  6. ministeri

    ministeri 3rd gear

    Onkos kukaan koittanu vesiohenteista peltikattomaalia. Se on ainakin matta? Yhen auton tiiän mikä on maalattua vuosia sitten RK peltikatto maalilla ja on säilyny hyvin.
     
  7. hzemax

    hzemax Double Gearhead

    Vähän kiinnostais , et millähän maalilla, ko pitäs ittellä katto meillä siis kotona,,, eikäkö talosta. Millä helevetillä senki putsaa ensteks. Montasattaa nelijötä.

    Voe helevettiläene
     
  8. three hundred

    three hundred Gearhead

    Vaikka maalarin pesu ja painepesurilla huuhtelu, pahimmat paikat voi harjata..
     
  9. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    Mistäs sellaista maalarin pesua millä ei tartte räystäiden alusia moneen vuoteen nurmikkoa leikata

    Eli onko nykyset aineet sama asia kun fairyä katolle pullosta ja painepesuria perään
    EU;n myötä kunnei saa pesuaineetkaan aiheuttaa kuin hikkaa jos pullollisen juo :-?
     
  10. DX

    DX Double Gearhead

    Niinnii, kekarana pesin kototalon kattoa maalausta varten jollain kattopesulla, jaffapullo pikkasen falskasi, siitä kohdin lähti pesurilla sitten vanha pintamaali vallan irti, näytti ihan samalta kuin olis varovasti kaukaa hiekalla pesty, että kai se vähäsen on niin että mitä happamampi pesuaine niin sitä perusteellisempaa jälkeä.

    mistä tulikii mieleen, että esmes ikh myy painepesuriin hiekkapuhallussuutinta, järeellä valovirtapesurillakin jo putsaa aika vauhdilla reilun sentin mylpyrää, eikä pölytä.

    vaan tommosella kun alkaa putsimaan herkästi irtoavia vanhoja maaleja, niin lähtee lapasesta, hetken päästä huomaa, että on puhaltanut muutaman neliön kauttaaltaan kirkkaaksi, hiekka ja mielenkiinto on loppu, pesuri kyrmähtänyt, rännit romahtanu hiekan painosta ja enää loppu katto tekemättä. :lol:
     

Kerro tästä muillekin!