auto Ahvenanmaalta

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja petjo, 29.10.2005.

  1. petjo

    petjo Gearhead

    Kertokaahan tuleeko mitään kuluja jos hakee Ahvenenmaalta vanhan harrasteauton.
    Tästä on ollut täällä ennenkin puhetta ,mutta en löytänyt haulla.
     
  2. B 49

    B 49 Gearhead

    Kyl varmaan,ei kai ne laivaliputkaan ilmaisia ole. :D
     
  3. petjo

    petjo Gearhead

    jep,niin tosiaan laivaliput ja autopaikka maksaa (puhumattakaan tax free ja baarikuluista)ja täytyyhän ostaa vielä Suomen kilvetkin.
    Tarkoitin, että rokottaako valtio jotain kuluja (veroja tms).Luulisi ettei menisi mitään.Onhan se affenanmaa kai vielä osa Suomea vai onko se jo jokin vapaakauppa alue tai vastaava banaanivaltio.

    Mutta vielä aiheeseen.Voisiko joku joka on hakenut sieltä auton kertoa kokemuksiaan.Kiitos.
     
  4. Aadee

    Aadee 1st gear

    Ei mene muita kuluja kuin rekiströintikatsastus suomeen.

    Yhden auton olen ahvenanmaalta tuonut ja homma toimi varsin kivuttomasti, myyjä tuli näyttämään turkuun, sovimme kaupat ja auton toimituksen helsinkiin laivalla; olin hakemassa auton laivalta ja ajoin suoraan leimalle; en muista mitä maksoi mutta rekisteröintikatsastuksen nimellä oli silloin. Hylky tuli (neljä pikkuvikaa-> korjasin nopeasti) ajelin ahvenanmaan kilvillä kuukauden ja kävin sen jälkeen hakemassa suomen kilvet.

    Eli samojen paperien täyttö kun suomessakin niin homma on sillä selvä. Mitään tulleja ei tarvitse maksella (jos tautoverot ym. on siis maksettu autoon ahvenanmaalle, niitäkin on myynnissä joissa veroja ei ole maksettu, mutta jos on kilvissä ahvenanmaalla niin saa kilpiin myös suomessa pelkästään katsastamalla)

    Kannattaa olla kovana jos haluaa "vanhan malliset" -kilvet, mulle ne koitti väkisin tyrkyttää noita uusia euro-kilpiä (xxx-xx) ja se iso kilpi ei oikein sopinut autoon niin vaadin sitten vanhan malliset kivet ja sainkin ne sitten..
     
  5. petjo

    petjo Gearhead

    Ok, kiitos vastauksesta.
     
  6. smuige

    smuige Gearhead

    me haettiin kaverille viime talvena projekti-kuntoinen 65 mercury ahvenanmaalta. Sehän tietenkin oli poistettu oolannin kilvistäkin ja rekisteriotteet hukattu niin siinä tapauksessa oli hankittava ahvenanmaan ake:sta eli Ålands fordonsförvaltning semmonen kantakortti vai mikälie sen oikea nimitys. Käytännössä siis lappu mistä näkee auton kaikki tiedot ym. Se ja kauppakirja riitti rekisteröinti katsastukseen. Kaveri sai siihen ensiks eu-kilvet mutta koska se vehje on vanhempi kuin 1972 niin siihen sai tilattua ihan mustat kilvet.
     

Kerro tästä muillekin!