Matta metallic

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Rod & Kustom.', aloittaja finnflat, 9.11.2005.

  1. finnflat

    finnflat Gearhead

    Maalausalueen kysymystä olisi:

    Miten on maalattu rodeissa ja kustomeissa näkyvät matanomaiset metallihohtomaalaukset ?

    Tuollaista olen ideoinut, projektina '51 F1 pickup. Tosin maalausvaihe tulee vasta ensi vuonna toivottavasti, mutta kuitenkin.

    Ideoita ja nippelitietoakin kaivataan.
     
  2. rapa-ripa

    rapa-ripa Gearhead

    kaksikerrosväri ja mattalakka.
     
  3. Cuda

    Cuda 1st gear

    Raparipa; Minkä verran ("prosentteja"?) mattauspastaa lakan sekaan laittaisit?
     
  4. BAD

    BAD Gearhead

    ripalta löytyy ihan täys matta(70%) lakkaa niin omasta tuli ainakin todella hyvä
     
  5. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Oliskos kellään heittää linkkiä mistä löytyypi tuolleen maalattuja autoja? Itellä olsi tarkoitus keksiä talven aikana miten maalais Bel Airin eikä vielä oo ihan selvinnyt ajatuksiin jotta olisko siihen kiiltävä, jollain asteella puolikiiltävä vai mattapinta paras, enempi tai vähempi sininen siitä tulee luultavasti kuitenkin. Rojektista kuvia tuolla sivulla parin pikuppikuvan jälkeen: http://kotisivu.mtv3.fi/bbcruiser/projektit.html
     
  6. Hannu_L

    Hannu_L Gearhead

    Itselläni tuli sellainen satiinipinta, joka kiiltää sopivassa valossa hiukan. Lakkauksessa käytettiin PPG:n mattapastaa, tuo kiilto kannattaa testata ennen kuin rupeaa koko autoa lakkaamaan. Omassa on pohjalla metallihohtoväri ja ohjeen mukaan tehtynä olisi tullut liian kiiltävä.
     
  7. SC 285

    SC 285 1st gear

    Spies Heckeriltä löytyy ainakin valmista matta lakkaa. Voi olla muillakin en tiedä. Valtaosalla kuitenkin mattalakka tehdään normaali kirkaslakan sekaan laitettavalla mattapastalla. Värivalmistajalla on niihin ohjeet että saadaan haluttu matta-aste. Pitää kuitenkin muistaa että ohjeet on enemmänkin suuntaa antavia. Esim. lakkakerroksen paksuus vaikuttaa merkittävästi matta-asteeseen. Mitä paksummin lakkaa sitä kiiltävämpi tulee ja päin vastoin. Vaikka laittais 100% mattapastaa, mutta vetää monta kerrosta lakkaa se ei täysin mataksi mene. Itse käytän töissä noita pastoja koska dupontilla ei ole valmislakkaa. Helpompi/varmempi tapa mun mielestä on tuo heckerin valmislakka.
     
  8. rapa-ripa

    rapa-ripa Gearhead

    joo..
    sikkensin mattalakka on kyllä lähes 100% matta, mutta kiiltoastetta voi säätää blandaamalla kirkaslakkaa sekaan.

    kun kyseessä on kuitenkin 2-komponentti akryylilakka, niin tällainen 100%:nenkin mattalakka alkaa tavallaan hieman kiiltää/heijastaa valoa
    mitä enemmän autoa pesee ja hinkkaa jne..

    tuohon sc285:n kommenttiin lakkakerrosten määrästä/ paksuudesta sen verran, että ainakaan tolla sikkensin lakalla ei ole todettu olevan moista
    vaikutusta, että kiilto lisääntyisi lakan määrän mukaan.

    rapa-ripa
     
  9. SC 285

    SC 285 1st gear

    Ainakin dupontilla paksuus vaikuttaa mattautumiseen sekä lakassa että akryylissä. Näin muistelisin myös heckerillä. Tällä tarkoitan lähinnä sitä kun haetaan täysin mattaa pintaa. Jos vetää pari kolme tukevaa reissua, ei välttämättä täysin mattaa saada. Muutos on pieni, mutta kuitenkin havaittavissa. Eli äsken tuossa varmaan hieman asiaa kärjistin, mutta joka tapauksessa asialla on merkitystä. Tosin muitten mattakamoista ei ole muistaakseni kokemusta. Hyvä jos toimii huolettomasti...
     
  10. Geebe

    Geebe Gearhead

    Eikös joku jehu tehnyt boattail-Buickin mattalakattuna sinimustahäkätyksenä. Olikohan se Wizzzzzzzzzzzzz, jossain lehdessäkin oli juttua.
    Toinen vaihtoehto on kiiltävä pinta karhentaa mataksi, vaikka kolmekutosella fiiberillä. Päks
     
  11. BAD

    BAD Gearhead

  12. finnflat

    finnflat Gearhead

    Erinomaista asiaa tippuu. Kyllä näillä vihjeillä maalari osaa edetä.

    Kiitos myös linkistä, tuo efekti on juuri se haettu, hohtaa muttei suoranaisesti kiillä.
     
  13. pasim69

    pasim69 1st gear

    Tänään just maalasin Cäccylän lokasuojan. Alle laitin epoksipohjan ja päälle Tikkurilan Temadur polyuretaani ja sen päälle saman talon Temadur Clear täysmatta lakka (käytetään armeijan kalustoon), ei kiillä oikeestaan yhtään ja tulos oli just se mitä hain. Hintapolitiikka on kans vähä toisenlainen kuin ns. automaaleilla. Värisävyt tietty rajautuu RAL värikarttaan. Jää tietty nähtäväksi mikä on lopputulos ku koko kiesi on maalattu jne.
     

Kerro tästä muillekin!