Dodge Ram 4x4 Cummins. FAQ sivulla 1.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Mussemaan, 18.10.2004.

  1. Mussemaan

    Mussemaan 3rd gear

    Re: räm räm

    Kerro terveisiä että täältä pesee faktaa päättäjien älyttömyyksistä oikein paperilla. Pane privaa niin saat mun yhteystiedot.

    Mullehan tuli postia taannoin oikein liikenneministerin allekirjoittamana noista typeristä valosäädöksistä.
    Yksi kansanedustaja jätti asiasta kysleyn ministeriöön, joka puolestaan kysyi AKEn lausunnon asiaan.

    Vastaus ministeriöstä oli parilla sanalla kuvailtuna oikeusmurha ja byrokraattisen typeryyden huipentuma -yhtäaikaa.
     
  2. Mäxä

    Mäxä 3rd gear

    Re: räm räm

    Heti mulle kaikki tänne nyt eli yhden voisin ottaa, toki hinnasta riippuen... Siis katteen... Oluen nimittäin otin jo... :odroll:
     
  3. GTX71

    GTX71 1st gear

    Joo, minuakin voisi tuo kate kiinnostaa...
    Kun nyt tuli ne kaupat tuosta Dodgesta tehtyä. 8)
     
  4. seppä

    seppä 1st gear

    Onnea uudelle rotken omistajalle....
     
  5. Mäxä

    Mäxä 3rd gear

    Juu, onneva vaan ja tervetuloa "Klupiin" :lol:

    Joup, mutt voi sianleuka! Sähelsin tuossa päivemmällä yleismittarin kanssa tuon stetsonkansan lohkolämmittimen pistokkeen kanssa ja yritin tutkailla josko vastus olisi toimintakuntoinen vaan enhän mä siitä oikein mitään sitten ymmärtänytkään. Josko sitä sen diodin kanssa voisi kokeilla ett pelittääkö vai ei niin ei sitten tarvitsis turhaan asennella mitään jakorasioita jne. Mutt jos homma tuntuu vähääkään tökkivän niin sit saa ameriikan malli tehdä tilaa 220V:n vastukselle, en viitsis polttaa koko kiesiä...

    Osaako joku muuten sanoa faktaa tietoutta siitä, voiko Rotsin nokan peittää talven ajaksi vai tekeekö hallaa kaikille jäähdyttimille? Toisaalta, muutaman diesel-pakukuskin kanssa keskustelleena kertoilivat miten huonosti dieselit tuottaa lämpöä kabiiniin eli saattaapi olla ett talven kovemilla pakkasilla Rotsin ohjaamossa on suht viileä tunnelma. Heillä Eberit pauhaa kellolla mutt kun ei olisi kuitenkaan niin kovin kovaa intoa sijoittaa siihen naftalämppäriin 1550 eskoa... :cry:
     
  6. fourwheel

    fourwheel 1st gear

    itte kyselin viime syksynä webaston hintoja niin huittisissa autotalo pelttarilta olis webasto ollu asennettuna 1200 egee siihen kuului se kellosysteemikin ja varaosaliikkeissä kirrettyäni pelkkä kone olis kustantanu satanen vähempi en tiädä onko hinnat vielä samat mutta ei mielestäni kovin paha hinta. en sitä itte kuitenkaan laittanu. webaston kans pätee vaan se sääntö että auton tarttis käydä aina saman aikaa kun mitä se webasto pöhisee muuten loppuu virta akuista
     
  7. Mäxä

    Mäxä 3rd gear

    Joo-o... No tää 1550e oli 5kW:n pöhistin kellolla asennettuna, pitäis kuulemma tehoiltaan olla aika sopiva just Cumminssiin... :-?

    No, niin tai näin, talvi se vaan tulee väistämättä joten ainakin omalta osaltani täytynee ottaa kädet pois m*nista ja alkaa tekeen asian eteen jotain ett saa sydäntalven pakkasillakin pannun lämpiään...

    Sen verran noista Webaston, Eberin jne lämppäreistä ett ainakin työpaikan autoissa alkoi suuttimet tukkeutuun, poistoputket karstoittuun ja sen seurauksena käyntihäiriöitä ilmaantuun kun kytkettiin lämmitin päälle ja taas sammutettiin se ennenkuin oli kerennyt saavuttaa tuon varsinaisen käyntilämpötilansa, koska ennen sitäkin laite pukkaa jo kuumaa...
     
  8. freeride

    freeride Gearhead

    peitot keulaan vaan.ei mitn ongelmia tullu mulla ainakaan viime talvena.vaikka se peitto sielä on,niin kestää silti aika pitkään ton malmikasan lämpiäminen :) ja voin sanoa,että eberin hinta ei tunnu yhtään pahalta sen jälkeen,kun muutaman ensimmäisen kerran on lämpöseen autoon hypänny töitten jälkeen ja muut jää raapiin laseja..
    niitä keulapeittoja on oikein mallikohtaisiakin,jos haluaa brassailla :)
    tuolta löytyy muistaakseni niitä ja järkyttävä määrä kaikkea muutakin himmeliä.. http://www.autotrucktoys.com/ram/directory.aspx

    ps.onko porukka ollu akkukaupoilla viime aikoina?tarttis ostaa uuret..
    optima yellow top/exide maxxima kiinnostais..mistä lähtis halvimmalla?parhaassa tapauksessa vois tulla kaupat neljästä akusta,mutta kaks nyt ainakin..saa mainostaa :p
     
  9. WEBASTO

    WEBASTO 1st gear

    Joo toi 5kW pitäis olla aika sopiva. Purkaamoilta kannattaa kanssa kysellä, sieltä on löytyny suht sopuhintaisia ja melkein uusia.Merkeistä juuri Eberi ja Webasto kestävyys hyvä ja saa helposti varaosia..
     
  10. freeride

    freeride Gearhead

  11. Mussemaan

    Mussemaan 3rd gear

    Tuli käytettyä nelivetoa eka kertaa öljynvaihdon jälkeen.

    Jakoloota jurisee...2WD:llä hiljainen.
    Ei tunnu toimivan TB:n synteettinen Dextron III sielläkään, on tää ihme juttu.

    Noh, toivotaan että korjaantuu ölkänvaihdolla, onneksi menee vain 3l hukkaan. Tilasin jo Moparin ATF +4:t sinnekin, ja samalla toinen 4oz pullo kendallin lukkolisäainetta perään, puree yhdellä pullolla vähän liian hyvin.
     
  12. jeeman

    jeeman Gearhead

    JYYLPPYYY
    (tuostahan tuli joku takavuosien ohjelma mieleen :lol: ) Olisin nyt torstaina menossa sinne huittisiin päin 8) Vieläkö öljyt kiinostaa kirjottele vaikka priva viestiä osoitteeseen artsix@gmail.com
    Kateltais niitä määriä ja hintoja.
     
  13. bikerjerk

    bikerjerk 1st gear

    pakoputkee.....

    Saako/onx välii mistä pakoputki saa tulla ulos???
    Ajattelin vähän lyhentää.Nyt se tulee abbarin puoleta takafillarin takaa.
    Kelasin jos tekis tohon lavan kylkeen takapyörän eteen reijän ja vetäis sen siitä ulos.(sanois katastus ukolle,et maasto-ominaisuuksien parantamisen vuoksi se on tommonen)
    PS. Vois sitä antaa lyhentää tota toistaki"putkee" ainakin sentin,kun saa tämmösellä aluksella ajella :lol:
     
  14. seppä

    seppä 1st gear

    Re: pakoputkee.....

    Periaatteessa putki ei sais tulla ulos matkustajan puolelta, koska ei saa osoittaa jalkakäytävälle..mutta toikin on kiinni katsastusäijästä..voi olla että ei edes katso mihin putki osottaa..itse jouduin katkaiseen putken kun osoitti jalkakäytävälle..
    putken saa siis kuormaautossa katkaista vaikka auton alle jos haluaa..

    itselle on tarkoitus tehdä tuplaputket taakse jahka vaan saa aikaiseksi
     
  15. 4x4_76

    4x4_76 1st gear

    Re: pakoputkee.....

    No ilmankos olivat hyväksyneet mun koslan, kun siinä on putki poikki heti vaimentimen jälkeen. Ihmettelinkin sitä mutta ei tullut kysyttyä asiasta.
     
  16. Erska

    Erska Gearhead

    Olen nähnyt noissa videoissa röörejä hytin ja lavan välissä kunnon rekka-pekka tyyliin,onko helppo toteuttaa Ramiin?
     
  17. freeride

    freeride Gearhead

    en oo kyllä hytin ja lavan välissä nähnyt mutta lavan läpi tuodut pystyputket(stacks)on aika yleisiä jenkeissä..kunnon punaniskameininkiä.on varmaan hytissä äänet kohdallaan.. :odroll: noita saa valmiina kitteinä..eriasia mitä leimanatsi täälä tuumaa niistä..
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  18. jylppy

    jylppy Gearhead

    Vaatii vähän lavan silpomista tuo pystyrööri...
    Mulle tuli kyllä konttorilla jyrkkä ei, ku tarjosin niille putkea joka tuli ennen takafillaria oikeeltapuolelta kylestä ulos. Nyt loppuu 20 cm ennen taka-akselia ja näyttää alas. Se kelpas.

    Rrkele kun veti vissiin löpöfiltterin tukkoon! (tai siirtopumppu meni poks) Ottaa vaan 1500 asti jenkaa reilusti röpöttäen... ja voi sitä sinistä savua!!
     
  19. eno

    eno Gearhead

    Tuo on AKEn sivuilta lainattua

    "N2- ja N3-luokan ajoneuvossa pakoputki saa olla suunnattu ylöspäin, jolloin sen tulee ulottua ainakin ohjaamon ylimmän kohdan tasolle. Pakoputken ulkohalkaisija saa olla enintään 120 mm, tai jos siihen on erityistä syytä, enintään 150 mm."
     
  20. bikerjerk

    bikerjerk 1st gear

    Mulle ainakaan mitää sanoneet leimalla,ku rööri tulee apumiehen puolelt,vaikka oli muuten tosi tarkkaa valojen ja muiden kanssa....täytyypä poiketa kontorilla huomenissa ja kysyy....Saundeja muuten kehuivat"on komeet äänet" suora putki ilman änkkäreitä :p
    rokrok.
     

Kerro tästä muillekin!