Kampiakselin korjaus?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja A.K, 4.12.2005.

  1. A.K

    A.K Gearhead

    On tuo Soton 341:sen kampura naarmunen ja sopivasti viimesessä ylikoossa.onkos mitään konstia jäljellä (esim metallin ruiskutus yms) vai onko ainoo vaihtoehto yrittää vaan löytää jostain uusi?
     
  2. kime2

    kime2 Gearhead

    Eiköhän tuon(kin) sais täyttöhitsattua ja sit hiotuttaa sopivaan kokoon? Toinen vaihtoehto vois olla käyttää jonkun muun moottorin laakereita ja hioa akseli niille sopivaksi,akseli taitaa olla hakusessa tuommoiseen vai?
     
  3. A.K

    A.K Gearhead

    Juu siltähän tää näyttää että akseli olis hakusessa,eli jos jostain löytyis niin olisin hyvinkin kiinnostunu.
     
  4. mietmi-3

    mietmi-3 Double Gearhead

    En tiedä paljonko ruiskutuksella pystytään kasvattamaan kaulan paksuutta, mutta aikoinaan honda 750 kampura korjattiin ruiskuttamalla ja hyvä tuli.
     
  5. skylark71

    skylark71 Gearhead

  6. Delta_88

    Delta_88 3rd gear

    Jos useampia kauloja joutuu käsittelemään, käy toimenpide äkkiä tosi kalliiksi. Jo yhdenkin kaulan täyttö on aika hintavaa puuhaa. Suositelen sitä vain, jos muita vaihtoehtoja ei todellakaan ole olemassa, eli korvaavan käyttökelpoisen akselin löytäminen on erittäin vaikeaa. Yhdessä omista projekteista oli vain yksi kaula paskana, mutta katsoin silti parhaaksi ostaa ehjän vastaavanlaisen akselin ja hiotuttaa sen sopivaan alikokoon. Korjatun kaulan kestävyyskään ei ole samaa luokkaa kuin alkuperäisen.
     
  7. A.K

    A.K Gearhead

    Juu kyllä ainakin tuon yllä olleen linkin hinnaston mukaan on aika hintavaa.No ei auta kuin kytätä ebaytä ja amerikkalaisten forumeja,kyllähän niitä siellä välillä on,siinäkin vaan on aina omat riskinsä kun ei pääse ite tarkistamaan ostosta.
     
  8. kime2

    kime2 Gearhead

    Tuohan vaikutti aivan sikakalliilta hommalta tuo täyttö/ruiskutus! Luulisin/muistelisin et joku muukin koneistamo tekis tuota hommaa ja huomattavan paljon halvemmalla,kannattaa kysellä! Kuten myös toista käytettyä akselia,vai onko se suomesta ihan turhaa?
     
  9. A.K

    A.K Gearhead

    No voihan tuo olla suomesta vaikea löytää mutta pitää laittaa ilmotus,eihän sitä koskaan tiedä.Samoin vois kysellä ruotsalaisilta purkaamoilta.
     

Kerro tästä muillekin!