Missä vika?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja csell, 16.12.2005.

  1. csell

    csell Gearhead

    Missä vika Chevy Vanissa (1990) kun oikean puolen vilkku palaa kun painan jarrua, ja kun laitan vilkun oikealle niin vilkkuu aika nopeasti. Polttimot ovat ehjät ja toimivat kaikki. Vika tuli yhtäkkiä! Onko vilkkurele tai joku...?
    :odroll:


    Kiitos etukäteen!
     
  2. janzamar

    janzamar 1st gear

    luulis että hapettumaa sen puolen vilkussa,tai jos on eri sulake molemmin puolin..tai jopa etuvilkun maadotus saattaa tehdä tuommoista.
    ..tai polttimo huonosti paikoillaan yms..en uskois että rele,jos ei sitten sen maadoitus.
    mutta maadoitus se kumminkin on jossain päin :D ..missä lienee.
     
  3. mietmi-3

    mietmi-3 Double Gearhead

    Kannatan janzmarin diaknoosia Maadoitusvika erittäin todennäköisesti
     
  4. audiq

    audiq Gearhead

    Jos kaikki vilkkupolttimot palavat(oik), niin luulisin ,että parkki/vilkku/jarruvalopolttimon maa huono. Silloin poltin maadoittuu vilkku/jarru puolen langan kautta ja virta menee etuvilkkujen kautta maahan. Näin ainakin omassani, kun jarrua painettaessa syttyi etuparkki.
     
  5. csell

    csell Gearhead

    Kiitos vinkeistä!

    Nyt ihmettelen vaan että miten saan sitten sen maadoituksen toimimaan kunnolla... :oops: Mistä lähden etsimään vikaa? Etupään vilkkusta? Vai mahtaako sittenkin olla oikea takapään valokotelossa josta vika voisi löytyä kun kerran oikea vilkku ja jarruvalo tekevät keskenään kepposia... :odroll: (Siis kaikki oikean puolen vilkut palavat jarrua painatessa). Miten saan maadoituksen toimimaan?


    Kiitollinen kaikista vastauksista!!!

    Koetan väsätä Vania joululiikenne-kuntoon...
     
  6. audiq

    audiq Gearhead

    Ota oik.jarruvalopoltin irti, jos ei enään vilkut syty, niin putsaa tai vaihda irroittamasi poltin.
     
  7. ana57

    ana57 1st gear

    Kuten raati on jo todennut vika lienee jarruvalon maadoituksesta, eli vikaa kannattaa etsiä sieltä jarruvalon tienoolta. Maadoitusvika tarkoittaa huonoa tai olematonta kosketusta polttimon kannan ja auton rungon välillä.
     

Kerro tästä muillekin!