"Maalin lisäaineet"

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja Makinpa, 10.1.2006.

  1. Makinpa

    Makinpa 1st gear

    Auttakaa amatööriä!
    Eka autonmaalaus alkamassa. Kävin ostamassa maalit rojektiin ja kauppias myi maalin mukana 1,5 litraa kovetetta ja litran ohennetta ja siis kolme litraa maalia (akryyli sellaista).
    Sekoitussuhde 1:2 eli ilmeisesti tohon kolmeen litraan maalia se 1,5 litraa kovetta? Jos näin, niin mihin liuotin käytetään.? (Imppaukseen, välineiden pesuun vai sekin maalin joukkoon)

    Maalit ja muut litkut on Spies & Heckerin.
     
  2. mirage

    mirage 3rd gear

    Moro
    Ohennetta voi tarvittaessa sitten lisätä, jos tuntuu ettei ole muuten tarpeeks siliävää, eli ohkasta litkua. Riippuu aika paljo lämpötilasta: Jos lämmin talli eli yli 25 astetta, voi paksu maali jäädä kovin rumaksi. Yleensä ei kyl paljo pelkoo, kyllä enempi riippuu ruiskuttajasta...tai jopa ruiskusta, suuttimesta, paineesta jne. Ite vedän yleensä 23 asteisessa maaliin (väri+kovete)tollasen 5-10% ohenninta ja loput voi sitten käyttää ruiskun pesuun ym..
    Ihan pikkuvinkkinä vielä, et älä sekota sitä koko mönjämäärää kerralla. Puolellatoista--kahdella litralla yleensä vetää sen ekan ohuen kerroksen hyville pohjille (jos menee ketuilleen, anna kuivua ja tee lisää pohjatöitä tässä vaiheessa) ja sitten haihdutusajan jälkeen sillä lopulla toisen, peittävän ja kiiltävän lopputuloksen... Eikä näitäkään määriä kannata sekottaa kerralla.. kaks ruiskullista on hyvä alotusnopeus.
     
  3. Jez

    Jez 1st gear

    :soosoo: sovitaanko ettet leiki ohenteiden kanssa ,ei pikku pää pelaa vaativissa kytkentä tehtävissä... sorry P oli pakko laittaa. :rotfl:
     
  4. fairlane

    fairlane Gearhead

    ja sit siihen trumppaan voisit maalata kukkasen kuvia :D ja puhelin luureja :eek: Toivoopi: paavo the flower power
     
  5. Makinpa

    Makinpa 1st gear

    Kiitokset vastauk-sesta/sista.
    VLK:n suunnalta nyt ei odotettukaan mitään järkevää! :rotfl:
    Onneks' Mirage sentään on "aikuinen".

    Et kai Jez sentään tän takia kirjautunut. :odroll:
     
  6. custom cruiser

    custom cruiser 1st gear

    Palataanpas aiheeseen. Ohennetta voi käyttää n.10% jos talli/maali on viileä, auttaa saamaan paremman pinnan, mutta valuu helpommin. Sekä vähentää maalin menekkiä, ei tarvi vetää niin märäksi. Itselle kun teen niin vedän ohentamattomalla, saa paksumman kerroksen maalia. Sekoita n. 1l kerrallaan maalia(pidä aineet lähellä). Ja heckerin maalihan vedetään: ensin ihan ohut huntu osan yli, heti perään valmiiksi, sitten seuraavaan osaan huntu, ja valmiiksi jne. En muista ulkoa mutta purkin kyljessä on merkitty haihtumisaika, sen ajan jälkeen voi vetää toisen kierroksen auton ympäri, jos vaan maali riittää. Ja tulee fiiniä, ja kerrospaksuus riittää vaikka kunnon kiilloitukseen.
    P.S. Älä pelkää liikaa niitä valumia, ne saa kiilloittamalla pois, kuivaksi jäänyt pinta tarkoittaa uutta maalausta..
     
  7. TTA

    TTA 1st gear

    ---
     
  8. Makinpa

    Makinpa 1st gear

    Älä pelkää liikaa niitä valumia, ne saa kiilloittamalla pois, kuivaksi jäänyt pinta tarkoittaa uutta maalausta..

    Kuinkahan kauan täytyy kuivumista/kovettumista odotella että pääsee kiilloteleen. (Valumia tulee kuitenkin)
     
  9. custom cruiser

    custom cruiser 1st gear

    Pari viikkoa huoneenlämmössä, mitä lämpimämpi, sitä nopeampi. Joskus olen kiilloittanut varovasti 2 päivän jälkeen(pahoja valumia, mitkä on jo häirinnyt käyttöä :oops: ), mut ei se oikein onnistunut. Ei tahdo saada kiiltämään..
     
  10. kapa

    kapa 3rd gear

    kyllähän ne valumat ja roskat saa kiillotettua jo seuraavana päivänä jos ei oo maalannu jollain ultrahitaalla kovettajalla
    vois olla asiakkaat ihmeissään ku sanois että vie kotio pariks viikoks lämpöseen talliin ja tuo sitten valumien korjaukseen :lol:
    enpä oo ikinä heckerin väreillä maalannu mutta ppg väreillä käytän aina ohenninta maalin joukossa (käytän 3:1 kovettajaa ja 0,5-1 osaa ohenninta)
    äläkä oo huolissas siitä imppauksesta jos se maalikauppias ei myyny sulle kunnon hengityssuojainta ni saat takuuvarmasti kunnon kännit :rotfl:
    hyvä on jos pystyssä pysyt kun oot auton maalannu :rotfl: :rotfl: :rotfl:
     
  11. custom cruiser

    custom cruiser 1st gear

    Jos asiakkaalle maalataan, eli tarkoittaa yleensä maalaamoa. On käytössä uuni tai vähintään Ir-lämmittimet 8) , silloin riittää tunti pari. Jos ei ole niin en ainakaan itse jättäisi sellaiseen maalattavaksi. Seuraavana päivänä ei suositella edes vesipesua.. Ja yli maalaus kannattaa(ainakin aloittelijan) tehdä mahdollisimman hitaalla kovettajalla. Ja heckerin maalit ei tarvi ohennusta..
     
  12. Makinpa

    Makinpa 1st gear

    Kapa kirjoitti:
    äläkä oo huolissas siitä imppauksesta jos se maalikauppias ei myyny sulle kunnon hengityssuojainta ni saat takuuvarmasti kunnon kännit
    hyvä on jos pystyssä pysyt kun oot auton maalannu


    Kiitoksia vastauksista! :D
    Kunhan saan se koslan värjättyä niin kevääseen asti on aikaa kuivumista odotella. :odroll:
    Joskus olen jotakin miranolilla maalannut (en autoja) ja yrittänyt valumia hioskella pois mutta miranoli on kuin räkää eikä sitä ainakaan kiiltäväksi enää saa. :x

    Maalareita aina haukutaan juopoiksi mutta ne taitaa olla muista syistä (ammattiperäisistä) aina pienessä pöllyssä. :rotfl:
     
  13. naapukka

    naapukka 1st gear

    Maalareita aina haukutaan juopoiksi mutta ne taitaa olla muista syistä (ammattiperäisistä) aina pienessä pöllyssä. :rotfl:[/quote]


    :D :D :D :D niinpä !!!!!
     

Kerro tästä muillekin!