Pakkaskämmit -ei ehkä kannata pestä moottoria ennen -20 pakk

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja BRC1, 4.2.2006.

  1. BRC1

    BRC1 Gearhead

    Varoituksen sana -tai varmaan jokainen ajatteleva varmaan ymmärtää ettei välttämättä kannata pestä moottoria just ennen reiluja pakkasia.Eilen kuitenkin pesetin käyttövessasta koneosaston ettei sormet vaan likaannut ajovalopolttimia vaihtaessa.Aamulla -22 ja menin käynnistämään(tietenkin ILMAN lohkolämppäria :poff: ) ja ei edes inahdusta startilta.Uusi akkukin joten virran puutte ei vaivannut.Kokeilin kuitenkin kaapeleilla.Ei mitään.Tuli mieleen oisko starttirele jäätynyt kosteudesta? Sisätilan lämppäri releboksin kylkeen ja arizonasta tuotu intiaanihuopa varaston lattialta vielä päälle. 1/2 tunnin päästä testaamaan ja tärähti käyntiin normaalisti.

    Eli ei välttämättä kannata uittaa motooriosasto juuri ennen pakkasia :oops:
     
  2. Classic1964

    Classic1964 Double Gearhead

    Vahingosta viisastuu! 8)
     
  3. Flea

    Flea 1st gear

    Kai tämänkin voi pakkaskämmiksi lukea. Mun autossa katsastus talvella. Tiesin (tai ainakin epäilin) jo kesällä ettei mene läpi, kun oli melko selvä vika.
    No eikun yrittämään ja ei mene läpi. Nyt sitte tehää pakkasessa autoremonttia kun ei lämpösillä keleillä laiskuudeltaan saanu aikaseks.
     
  4. Lerssinen

    Lerssinen Double Gearhead

    ^hmm, itse sain väljän alapallon läpi kiitos pakkasen ja vaseliinin :D
     
  5. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Pesin tossa konehuoneen just torstaina ja ryyppy ei tietenkään toiminu tänä aamuna ollenkaan mutta kikkara lähti kyllä pumppaamalla käytiin. Äsken sitä korjatessa lonkerotölkki jäätyi umpeen muutamassa minuutissa :mad: .
     
  6. Lerssinen

    Lerssinen Double Gearhead

    ^ Vettähän siellä sillon oli eli liian vähän % :rotfl:
     
  7. Jeps.

    Ostin eilen (perjantaina) diesel autooni uuden akun kun tiesin vanhan olevan ihan lopussa.. No siinä akkuhyllyllä mietin että kuinkas ne akun navat olikaan. Muistaakseni + vasemmalla. Ja hallille vaihtamaan. Vitut. Navat väärinpäin. Kauppa mennyt kiinni justiin. Odotetaan seuraavaan päivään.

    Sitten lauantaina vaihtamaan akkua kauppaan. Vaihto onnistui ongelmitta. Uuden akun kanssa autoon, puolihuolimaton hehkutus ja avot. Ei lähtenyt heti ekalla moottorin pyörähdyksellä ja toista ei sitten tullutkaan. Kiroilin aikani autossa uuden akun vieressä istuessani. Samalla etsin 13 ja 10 mm avaimia tai pihtejä tai jotain että saisin vaihdettua akun siinä kaupan pihassa, pakkasta mukavasti noin -18°C. Sitten näin kuinka liike suljettiin. Lopetin kiroilun ja ryhdyin haukkumaan itseäni. Nyt en saisi ostettuakaan niitä %¤#@ työkaluja kaupasta. Ja eikun kävellen hallille hakemaan lenkkiavaimia. Matkaa onneksi vain 500m/sivu.

    Palattuani autolle sain akun vaihdettua ja ilokseni siinä uudessa oli jopa virtaa. Sain auton käyntiin ja sormet jäähän.

    Oli varmaan se ainoa päivä vuodesta että kyseissä kaupassa ei ollut asiakkaita, jolta pummata virtaa, juuri ollenkaan. Ei tosin ollut kaapeleitakaan mukana.

    Sitä se laiskuus teettää. Vanhan akun kunto oli ollut tiedossa jo pitkään, ei vaan jaksanut vaihtaa ajoissa.
     
  8. ryti

    ryti Gearhead

    joo kyllähän tossa käyttövanissa taas pakkasten tultua on tota puuhaa riittäny.
    akku yllättäin hyyty -30 asteessa ja ei kun hommaamaan utta, ja vaniin etu-akun vaihto on aika vittumainen (pohjan alla rasitustestin mukaan hyvä akku).
    sitte pakkas nesteet,tiedossa oli että yli -20 hyyhmittyy nii ompa mukava ajella kun on lämppärin kenno hyyhmässä :mad: sai tällästä puhallella että tarkeni.
    nääkii kun oli tiedossa nii mukavempi ois ollu lauhemmalla kelillä tehä mutta laiskuus on sitä.
    hehkut vaihoinkii sitte jo tallissa.
     
  9. Vege

    Vege 1st gear

    moon joskus pakoputkiston väsänny autoon 25 asteen pakkasessa tunkin nokassa, ei välttämättä enää nykyään alkais moista tekeen, ja vielä pimeeseen aikaan
     
  10. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Kaveri kertoi äsken että sen vaimon vanhasta Mitsubishi Lancerita oli toissa yönä rikottu kaikki ikkunat kun oli auto seissyt yhden yön duunin parkkipaikalla. Oli aika kylmä ajella auto kotiin, ja matkalla tuli mieleen jos olisikin ajanut auton suoraan romuttamoon.

    On kyllä ihme kusipäitä vapaalla jalalla.
     
  11. BRC1

    BRC1 Gearhead

    Mä luulen että olisin kurvannut lähimmän baarin eteen ja ottanut 6-8 irish coffeeta kylmään ja v******seen...
     
  12. Qjet

    Qjet 1st gear

    Akkuperformanssishown alettua on tullut hakattua itseään lapoihin (, osin lämpimikseen) : Tuli joskus vaihdettua hallussa/käytössä oleviin ajoneuvoihin samanlaiset akut siinä järjestyksessä, kun vaihtotarvetta ilmeni. Onpa hilpeetä jonglöörata noita akkuja nyt ilmenevän tarpeen mukaan = jo kaksi kertaa tänä talvena , molemmilla kunnon pakkasilla. Kesäkiesi ei nyt akkua tarvitse, joten yksi akku on sisällä täyteen ladattuna.
     

Kerro tästä muillekin!