Kutistaen/levittäen rosteria??

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja puolisusi, 15.11.2005.

  1. puolisusi

    puolisusi 1st gear

    Onko joku testannut ja minkälaisilla vaikutuksilla viilapaloihin??

    Muistaakseni laitteen ohjeessa puhuttiin vain pellin ja alumiinin vahvuuksista
     
  2. B 49

    B 49 Gearhead

    Siinä on palat aika kovilla,eikä se meinaa silti venyä.Ei suositeltavaa mun mielestä.
     
  3. janiluo

    janiluo Gearhead

    Joku viisas on väittänyt että ruostumaton teräs muokkauslujittuu venyessään eli vähän niin kuin karkaistuu... hmm... tuskin se kutistettaessa kuitenkaan pehmenee.
    En aio kokeilla enää toista kertaa!

    :(
    - Jani -
     
  4. Ruutihattu

    Ruutihattu 3rd gear

    rst

    joo, mä tuossa nikkaroin yhden rekanpuskurin 0,8mm rosterista. Ne leukojen hampaat tylsyy siinä hommassa, ja kun pedaalin päällä pomppii, niin ne tapin menee poikki lopuksi. Kun on esim kutistanut kerran, niin pillillä hehkuvaksi, ja taas kutistaen, jne., näin ei se muokkauslujittuminen haittaa. Työ esim tavalliseen peltiin verrattuna esim moottoripyörän lokarissa noin satakertainen. Eli homma ei ole viisasta, mutta pakkohan kaikkien on kokeilla....
    Tuosta rekan puskurista kuvia mun kotisivuilla.

    Ja kun ei saa tulla jälkiä siihen peilirosteriin, niin siihen kutistaessa molemmin puolin "uhriksi" pelti, ja näin peilipinta pysyy sileänä.

    tuppu
     
  5. puolisusi

    puolisusi 1st gear

    komiat oli puskurit kun niitä joskus tuli katseltua,

    pitääkö ensin hakea oikea kaari ja sit keskipokkia vai kuinka?
     
  6. Ruutihattu

    Ruutihattu 3rd gear

    puskuri

    ensin pulleaksi pyörällä rullaillen, sitten sikit reunoille. Siinä se. hah, tuli tehtyä yksi proto ensin, kun siinä tiukimmassa kurvissa se mutkan muoto on vaikea arvioida. Siis kun ensin tekee rullaillen pulleaksi ja sitte taittaa vähän siitä missä pitää tulla tiukempi kurvi, niin se oikenee toisinpäin. Siis sellainen ilmiö joka on havaittavissa jos halkaisee esim putken ja taittaa siihen kurvin: mutka tulee kyllä, mutta kurvista tulee poikittain katsottuna suora. (voi kokeilla myös halkaistulla vessapaperirullalla, niin ei mene aikaa monta minuuttia.) mutta sitten kun siihen oienneeseen kurviin tekee ennakolta enemmän toitä englannin pyörällä, niin onnistuu.

    tuppu
     
  7. Bandicoot

    Bandicoot Gearhead

    Ruostumatonteräs tulee valita tyypiltään sen mukainen mitä aikoo valmistaa ja miten ,koska niitä on austenniittinen,ferrittinen ja martensiittinen näillä on eri karkenemis taipumukset jotka tulevat ilmi juuri työstö vaiheessa oli se hitsaus, koneistus ,taivutus tai muotoilu tarkemmat tiedot levy ja terästeollisuuden oppikirjoista, niin turhat kiroilut-ja hiki pisarat jää pois.
     
  8. Ruutihattu

    Ruutihattu 3rd gear

    laji

    Jep, ostaessa selvimmin tulee ymmärretyksi, kun valitsee syvävetolaatua, sellaista mistä tiskialtaat tehdään. Kiillotettuna sitä ei välttämättä löydy, mutta tavallinen kiillottuu helposti, harjattu ei.

    tuppu
     
  9. Älkää sitten kukaan menkö rälläkän kanssa keittiöönne leikkaamaan tiskiallasta vaikka siinä onkin varmasti tosi houkutteleva palanen venyvää rosteria. :rotfl: :rotfl:
    Siitä tuskin kiitellään myöhemmin.
     

Kerro tästä muillekin!