tietoa peltipakosarjoista

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja ebakatja, 8.2.2006.

  1. ebakatja

    ebakatja 1st gear

    mitä eroa on lyhkäsillä ja pitkillä pako sarjoilla...? muuta ku pituus..
    esim. tehojen suhteen...
     
  2. Vetteman

    Vetteman 1st gear

    Pitkillä primääriputkilla saadaan käsittääkseni parempi alavääntö ja sopivat sen takia paremmin normaali katurasseihin. Lyhyillä taas parannetaan huipputehoa kovemmilla kierroksilla (esim näkyy NasCar autoissa olevan melko lyhyet sarjat).

    Foorumilta löytyy varmasti asiasta enemmän tietäviäkin.
     
  3. kime2

    kime2 Gearhead

    Tehopuoli on varmaankin noin kuten "vetteman" tuossa jo kertoi,mutta asentamisessa nuo lyhyet on paljon helpommat asentaa ainakin jos on ahtaat paikat mistä putket joutuu vetämään!
     
  4. Mopeman

    Mopeman 3rd gear

    Lyhyillä sarjoilla tarkoitetaan yleensä vissiin noita "shorty" sarjoja, jotka on ainoastaan virtaukseltaan parempia kuin valusarjat. Pitkillä sarjoilla taas tarkoitetaan ns. "tuned" sarjoja, joissa pyritään optimoimaan primäärien vastapulsseja jollekin tietylle kierrosalueella. Sekin on vähän niin ja näin, koska yleensä noiden sarjojen primäärit ei oo saman mittasia, ja ne valitaan yleensä jokin ihan muu kriteeerinä kuin suunnitellut mitat. Silti, testeissä noi halvatkin pitkät sarjat on soittatuneet lähes aina selkeesti etevämmiksi kuin shortyt, valusarjoista puhumattakaan. Vaikka kuinka kehuttais jotain tiettyjä HP valusarjoja kuinka ne on "yhtä hyvät kun peltisarjat"; ei ole. Ne ei ehkä ole yhtä huonot kun jotkut log sarjat, mutta siihen se hyvyys sitte pitkälti loppuukin tehon tuoton suhteen.
     
  5. Chevellecoupe64

    Chevellecoupe64 1st gear

    Pellisatsit

    Asiaaaaa herroilta,mut mites se halkaisia peltisatseissa?Eiks se oo sillein primääreissä et ohuemmilla putkilla vääntöö saadaan alas??Kaveri heitti tos et laita Thermotec "kangasta" putkien päälle ei konehuone lämpene mut vääntö alue muuttuu ylemmäs??Oikaiskaa jos o heppu väärässä.
     
  6. z 28 jari

    z 28 jari Gearhead

Kerro tästä muillekin!