Retro soittimia?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja Stance, 19.2.2006.

  1. Stance

    Stance Gearhead

    -74 Valtteriin tekisi mieli laittaa rokkivempain eli siis radio/cd soitin, kun aukkokin on jo valmiina. Tietääkö kukaan onko markkinoilla ulkoilmeeltään retro-tyyppistä soitinta (60-70 luku), jossa löytyisi kuitenkin nykytekniikan vimpaimet? Toinen vaihtoehto on tietty hankkia ihan originaali radio tuolta aikakaudelta, mutta sillä ei sitten cd:tä huudateta.

    Tutkin valikoimia ja ainoa vähän jo sinne päin oleva löytyi Pioneeriltä:
    http://www.pixmania.com/fi/fi/68631/art ... h-p77.html
     
  2. mopar freak

    mopar freak 1st gear

    Juu!!!
    En tiedä mistä sellasia retro henkisiä soittimia sais.

    Mutta mun mielestä on aina ollut hyvä ratkaisu hankkia siihen näkyville se alkuperäis tyylinen soitin. toimi sitten taikka ei.
    Ja ostaa sitten joku uudempi cd soitin, vaikka hanskalokeroon taikka jonnekkin piiloon. Mistä voi sitten pistää sitä rokettirollii ilmoille. 8)
     
  3. RAIVO

    RAIVO Gearhead

    Mä ostin tollasen pioneerin kans kylläkin Kitupiikistä euron halvemmalla, ei se silti halpa ollu, mut on kehuttu vekotin. Käyttökokemuksia ei vielä ennen kevättä oo ennen kun pääsee ton ruuvaa kiinni. Oli melkeempä ainut tollanen sinnepäin vanhan ja yksinkertaisen näköinen, tosin disainista saa maksaa sitten ylimääräistä...


    Lisää retroo: http://www.customautosound.com/
     
  4. Stance

    Stance Gearhead

    Jeps jee, kiitokset kommenteista ja vinkeistä, ei taida valikoimaa tosiaan kauheasti löytyä. Täytyy käydä katsomassa ja kopeloimassa tuota Pioneeria, näyttää ihan asialliselta peliltä.
     
  5. makkepuu

    makkepuu Gearhead

    itse käytin taunuksessa orkkis mankan kanssa fm-modulaattoria, sellanen röökiaskin kokonen laite tulee antennijohdon väliin ja siitä vedetään sit rca-johto jonnekin hyvään paikkaan, mä pistin hanskalootaan jossa oli kannettava mp3-soitin. radiosta haettiin oikea kanava kohdalleen niin kuulu mp3-soittimen metelit radion kautta, kylläkin radion äänenlaadulla mutta ihan välttävä viritys. jostain oululaisesta elektroniikka puljusta tilasin, ihan taisin googlettaa fm-modulaattoria eikä maksanut paljoa
     
  6. jankok

    jankok Gearhead

    spelektroniikalta vois Oulusta kysyä löytyykö, aika hyvät nettisivutkin jos itse etsii, löytyy muutakin mukavaa
     
  7. Stance

    Stance Gearhead

    Mielenkiintoinen ratkaisu, käyhän se noinkin. mp3-soitinkin löytyy jo.

    Eli tämä putiikki: http://www.spelektroniikka.fi/
     
  8. CH3OH

    CH3OH 1st gear

    http://www.audiohellman.fi/nakamichi/nakamichi_kaikki.html
    Tommonen sopis tyylillisesti hyvin 70-80-luvun taitteen autoon. Hintaa (ja ilmeisesti myös äänenlaatua) löytyy. Mulle riittää ainakin se et City kuuluu, ja sehän kuuluu vuoden -64 Blaupunkt Köln -transistorikojeesta. Harmittavasti noi kaikki modulaattorit taitaa toimia 12V jännitteellä, eikä jaksais rakentaa mitään 6->12 systeemiäkään.
     
  9. Stance

    Stance Gearhead

    Pieni sisäinen mobilisti sai voiton ja löysin Valtteriin tällaisen:

    [​IMG]


    Kajarit ja antenni vielä puuttuu mutta aukko on tukittu! :D
     
  10. Kalkkuna

    Kalkkuna Gearhead

  11. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Juu, ja samassa yhteydessä väitettiin, että: "Malleja löytyy useimpiin 50- ja 60-luvun USA-autoihin". Tehtiinkös silloin muuta kuin letukoita ja gemssuja, vai onko noilla vain osa repertuaarista esillä tuolla sivuilla: http://www.radiosforoldcars.com/powerF.htm ? Nooh, olihan sinne lisääkin tulossa ja lisäksi voi kysyä "konvertoituja" radioita, mitä sitten lienevätkään - uusi tekniikka vanhoissa kuorissa?
     

Kerro tästä muillekin!