Auton osto Ahvenanmaalta

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Ahis, 3.4.2006.

  1. Ahis

    Ahis Gearhead

    Tarviiko tullata? Mitään muuta huomioitavaa?
     
  2. V200

    V200 1st gear

    tottakai, ja alvit ja verot ja pitää vetää pohjaa pitkin maihin.
     
  3. Ahis

    Ahis Gearhead

    sepä oli asiallisen oloinen mielipide. Auto on riittävän vanha joten veroja ei ainakaan tarvi maksella, kuljetuksen suomeen hoitaa myyjä, eli ainakaan mun ei tarvi pohjia pitkin sitä vedellä...
     
  4. BRC1

    BRC1 Gearhead

    Miksi menisi veroja tms? Eikös Ahvenmaa ole vain yksi suomen kunnista?
     
  5. rocketman

    rocketman Gearhead

    nissan?
     
  6. Ahis

    Ahis Gearhead

    kun sanot nissan tulee mieleen haju pissan...

    eiku se pontiac mikä on nettiautossa maannut jo pitkään,katotaan nyt tuleeko kauppoja.

    Tosta kunta touhusta en oikein tiedä, en ole ikinä ollut kauheen kiinnostunut ahvenanmaasta... Ilmeisesti siis sama kuin ostaisi auton vaasasta, yhtä huonoa suomea ainakin tuntuvat puhuvan...
     
  7. petjo

    petjo Gearhead

    Ei tarvitse maksaa mitään maksuja.Rekisteröintikatsastuksen joutuu tekemään.Eli rek katsastus ja kilpien osto on ainoat kulut.Marraskuussa toin auton ahvenanmaalta vm.55. Tietenkin auton tullit ja alvit täytyy olla maksettu ahvenanmaalla jos on juuri tuotu.
     
  8. eastwood

    eastwood 3rd gear

    Eihän siinä muuta ole kuin nuo äsken mainitut asiat, mulle on sieltä tullut parikin autoa viime vuosina. Rohkeasti vain tekemään kauppoja ettei hienoa kalustoa taas mene Ruotsiin
     
  9. Ahis

    Ahis Gearhead

    tarviiko se kuitenkin tullata uudestaan ku tulee maihin sen kanssa? vai mitenkä satamassa oikein toimitaan?
    Tullit ja muut maksut pitäis olla maksettu ahvenanmaalla, veroohan tuohon ei tosiaan tule. Myyjä vaan alkoi perumaan suomeen (mantereelle) tuomista eli voi olla et joudun ite sen hakemaan,tai sitten kaatuu kauppa siihen. V*ttu ku ei vaan jaksais risteillä edes takaisin.
     
  10. Rüsselsheim

    Rüsselsheim 1st gear

    Mutta auta armias jos ostat auton, esim. Pietarsaaren ympäristöstä jossa nuo rantaruottalaiset isännöi, on suomenkieli puhumaton paikka :mad: sitä ei suostuta puhumaan vaikka osattais.
     
  11. jorkki107

    jorkki107 Gearhead

    kyl ne rupee puhumaan ku vi...lee tarpeeks :argue: tai jos eivät niin lyövät ainakin nenän poskelle :poff:
     
  12. Ahis

    Ahis Gearhead

    Taitaa pontikkeli ny jäädä ahvenanmaalle kuitenkin, haku tulis maksaan melkein auton verran jo matkojen osalta kun se nyt ei kuitenkaan ole halukas sitä tuomaan suomen puolelle...
     
  13. rebel58

    rebel58 Double Gearhead

    Joo jätä sinne vaan. Voip käydä niin kuin Martikaiselle.
     
  14. Ahis

    Ahis Gearhead

    no nyt sun rebeli on pakko kertoo, jäi vaivaamaan mieltä että mitä martikaiselle tapahtui?? Heh, mahtaako edes uni tulla. Mut hieno pontiac siellä saaristossa kyl ois, Porissa on samanlainen siistikuntoinen.
     
  15. BRC1

    BRC1 Gearhead

    Voihan sen ajaa suomeen!Siis jos on ajokunnossa... :odroll:
     
  16. Ahis

    Ahis Gearhead

    rojektihan se, ei käyntikunnossa.
     
  17. rebel58

    rebel58 Double Gearhead

    Ahis perkele lue näitä muitakin juttuja! Merkki ja mallikeskustelu jutskassa on juttuva 67-69 Barracudasta mitä nimim Martiar etsii kilvan ajo projektiksi. Löyti potentiaalisen aihion kongosta (affenanmaa) ja sopi kaupat. Lähri kuljetuskalustolla sitä hakemaan laivalla ja miten kävi! Runkkari oli Barracudan myynyt, eikä voinut sitä ilmoittaa Arille. :mad:
     
  18. Pauli_Ojanperä

    Pauli_Ojanperä 1st gear

    Sekalaista

    Ahvenanmaa harjoittaa kielirasismia suomalaisia kohtaan. Pitäkää puolenne, kun käytte kauppaa.

    Esimerkkejä Ahvenanmaalaisista käytännöistä ovat omakielisen perusopetuksen eväys suomenkielisiltä ja suomen kielen puhumiskielto päiväkodissa.

    http://www.ahvenanmaa.fi/

    Toisaalta Ahvenanmaa on väkilukuun suhteutettuna Suomen vaurain maakunta, mikä ei kuitenkaan estä sitä saamasta kansallisista varoista maksettavia EU:n luonnonhaittakorvauksia. Kevät muuten alkoi tänä vuonna Ahvenanmaalla viikkoja aiemmin kuin mantereella. Ahvenanmaa on Euroopan sosiaalirahaston 2-tukialue. Yleisiä perusteita tälle luokitukselle ovat korkea työttömyys (3,6 %!) ja alhainen tulotaso. Valtion vuosittainen suora tappio Ahvenanmaasta on 36 miljoonaa euroa, eli 1300 euroa per ahvenanmaalainen.

    Triviaa: Vaasassa asuu vain 25 % ruotsalaisia. Tosin ympäryskuntien ruotsalaisten voimin paikallinen sairaanhoitopiiri on juntattu ruotsalaisvaltaan, ja lääkäreitä haetaan kielilain vastaisesti virkoihin vain ruotsinkielisin ilmoituksin. Hakijoilta edellytetään vain hyvää suomen kielen taitoa, vaikka kielilaki vaatii erinomaista taitoa. Näillä on kielitutkinnoissa selvä vaikeusaste-ero.
     
  19. Rinnewood

    Rinnewood 3rd gear

    Eiköhän se ole vähän siitäkin kiinni että kenen kanssa ja millä asenteella sitä kauppaa alkaa tekemään?! Jos kerran tavallinen härmäläinen osaa hakea itselleen auton ihan amerikasta asti niin luulis olevan pala kakkua ostaa rauta oman valtakunnan rajan sisältä.. Kai sitä on itse vain niin sopeutuva ettei oo koskaan ollu tuo kielipolitiikka mikään kynnyskysymys!
    :wink:
    Raha on myös yksi kieli! Jos sitä on niin kaupankäynti on aina mahdollista. Jos sitä ei ole niin saa kyllä palata tyhjin käsin kotiin!!
    :poff:
    ..mutta mun puolesta voitais kyllä myydä koko ahvenanmaa ruotsiin..! :wink:
     
  20. signet

    signet Gearhead

    On siellä asiallisia harrastajia 8) ...ja aivan perkeleen hyvät kesäbileet ja ehdottomasti suomen paras cruising :wink:
     

Kerro tästä muillekin!