Astron abs-probleema

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Jarrut ja jousitus.', aloittaja Kurkoo, 5.6.2005.

  1. Kurkoo

    Kurkoo 1st gear

    Auto on -91 astro, abs-johdotukset, keskusyksikkö ym kilkkeet löytyy mutta ei ainaskaan talvella pelittänyt. Ei merkkivaloa (tai ei sitten toimi) esim. käynnistettäessä abseille, rek. otteessa pelkkä NAP- merkintä. Miksi ei merkintä ole rekisteriotteessa oikein (eli NAPL)? Näitä astroja on kuulemma olemassa ilman abseja, pelkästään takapää-abseilla ja absit kaikissa kulmissa. Konttorilla eivät tienneet mistään mitään. Onko tähän olemassa joku järkevä selitys?? Korjausideoita kenties...??
     
  2. impala1968

    impala1968 Gearhead

    91 :ssä on 4-pyörä absit. Ei munkaan ex-astrossa lukenut otteessa mitään mutta kyllä ne oli sekä pelas. Jos valo ei syty kun laittaa virrat päälle lienee polttimo poistettu tai äly pimeänä?
     
  3. Kurkoo

    Kurkoo 1st gear

    Juu, purin mittariston ja absin lamppu oli poistettu... Pistin uuden ja valohan palaa tietty kokoajan eli vikkaa vikkaa... :mad: Mistäs lähtis sitä etsimään kun ei ole oikein kokemusta absien rassailusta vai saako noita paljo itse rassaillakaan? Tietääkö kukaan missäpäin täällä pohjois-suomessa (oulun seutu lähinnä) on päteviä ja suht edullisia absikorjaajia?
     
  4. tonnisata

    tonnisata 1st gear

    jarrut

    No. Kiskastaampas asia esiin ... Ostin 90 BelAir mallien Astron , ja kiinnostas koittaa saako pelittään Abs it. Mitään tietoa ei ole mitä tehty jne, edellinen omistaja ei teinnyt... valo ei pala, ilmeisesti poistettu kokonaan, autossa otteessa on napl . Katsastusta pelkäsin vähän, mutta ei asiaan enempäähuomiota, kun toteamus että "hankala testata toimivuutta" - oli kohtuullisen ystävällinen katastusmies... huomas varmaan valon poiston ja otemerkinnän, mut ei halunnu puuttua.
    Autossa on näköjään 4 pyörätunnistimet, ja osat näyttäsolevan paikallaan.
    Nyt tartis alkuun tietoa esim missä on boxi abs lle autossam missä ois testipistoke, jotain vinkkejä mistäkannattas lähtee liikkeelle, ja toi onko siinä joku abs rele erikseen jossain jne. Kaikkee yleistätietoa. Olen selannu la lukenut täällä aiempia, mutta ei oikein silti vasta-alkajalle Astron omistajalle kaikkiselviä ... Joku kertoi että brake valo yhteydessä abs valoon, pitäskö sen palaa kanssa sitten samalla nyt - vaikka ite abs valo pn poissa ...
    Jarrut toimii muutoin ihan ok, mut kiva ois jos vielä abs kin.
    Ja täänaiheen kysyjä- löysitkö Oulunseudulta osaajaa abs ille ?
     
  5. 4dFunClub

    4dFunClub 1st gear

    Mulla on ´94 Caprice ja lähiseudulta löytyi yksityinen korjaamo, joka oli hankkinut Snap-onin "käsikapulan", joka selvittää vikadiagnoosit. Mun tapauksessa se kertoi, että vika löytyy oikeasta etupyörästä. Tämä vähentää vianetsinnän neljäsosaan, ainakin pyörien osalta. En ikävä kyllä osaa kertoa, sanooko kapula muutakin kuin pyöräkohtaisia vikoja, esim. boxi. Kapulat on jokseenkin merkki-, malli- ja vuosimallikohtaisia ja pitää jostain löytää se oikea korjaamo. Kun se löytyy, ei ole pakko korjauttaa autoa siellä, voi pyytää tarjouksen testauksesta ja korjaajan diagnoosin mahdollisista vikakohteista.
    Vihoviimeinen vaihtoehto on vaihtaa autoon summanmutikas kaikki nesteestä pääsylinteriin ja absihiluihin. Rahaa meni paljon, valo palaa edelleen taulussa ja jälleenmyyntiarvo on edelleen -40 %.
     
  6. Chevellecoupe64

    Chevellecoupe64 1st gear

    Absit taataananper...

    Hyvät herrat,kerron nyt omakohtaiset kokemukset :mad: Mamman astraalin abseista.Kaikki ongelmat laukes mun haalareile just sillon ku tän general mistakesin valmistaman rottelon etujarru putki meni poikki.Ei siinä mittään,uuttaputkee,ilmailua,ja taas pelaa.....ei perk...absin valo palaa,muuten jarrut ok mut ei abseja.Netistä löytyi paljon neuvoja ja neuvojia mut ei yhtään vinkkiä et tee poika näin, tälleen ja vielä noin,ni se keletanan valo sammuu ja abs toimii.OOn taistellut pelkästään abs boxin ilmauksien kans pari kolme iltaa pajalla...Ilman tulosta.On ilmattu mutumenetelmällä,jenkki gurun neuvojen mukaan ym.ym.Mut ei???
    Jossain topikissa puhuttiin et abs boxi resetoituu jarruputken katkeamisen johdosta,ja jos näin on käyny, vaihda loota???
    Eik se ookkan ihmisen vaikkakin jenkin tekemä???Ajatus tuli mielen et on tietyst mahdollista kun jarrut pelaa ens yli kymmenen vuotta samoilla paskasilla,vesisillä nesteillä,ja sit ku putki pamahtaa poikki,siirtyy lootan sisällä joku ventiili/microkytkin "alarmi"asentoon mykistäen koko hyvän jarru synsteemin.Älkää per... ruvetko kirjottelee vikakoodien nollauksista,niistä ei oo hyötyä ku vasta sitte ku saa viat kankaalle.Sen verran oon sisuuntunu kyseisestä aiheesta kun sitä tuntuu olevan levinny kaikkialle suomeen et jos löytys Astron ABS loota viallinen tai ei voisin selvittää mikä siel hajoo tai resetoituu ja kirjottaa korjaus ohjeet kaikkien luettavaksi jos onnistun.....yrittänyttähän ei lait...hirtetä?
     
  7. tonnisata

    tonnisata 1st gear

    jarrut

    Joo hyväveli :) tuttavalla aivan samanlainen tarina. Pajalla vaihatti letkun ja ilmanneet on kovasti sitä ja ei millään sammu se.
    Mahtasko Haynesin opuksessa olla tuosta mitään, englannikshan se on ja oikein ajatuksen voimalla jos alkas tavaamaan...
    Mulle erän tuttu kertoin sellasen vinkin mitä kannattas koittaa... eli jossain siellä konetilassa pitäsolla jakaja putkille tma mötikkä missä on anturi- paineanturi kai se on sitten. Sitä pitäs kopeloida, kiertää auki ihan löysälle ja takasin, on saaneet jonkun sillä pelaamaan?! En sit tiedä missäkohta sellanen siellä on , ei o tullut katottua, mutta kaippa siellä niitä on, ties vaikka useita ? Mutta teoriassa voisolla, jos siellä anturissa on joku ilmalukko tma niin sillonhan se vois olla noin ? Tiedäsitten kannattasko irtiasti käyttää ja jotenkin sillai- ainakin sellase anturit mitä ruuvataan yläältä alas- eli se painereikä pysstyssä- voishan ehkä sinne jäädä ilmakupla- teoriassa ? Mut jos nämä on näin vaikeita, niin ehkä...
     
  8. tonnisata

    tonnisata 1st gear

    öö- mitään uuttatietoo aiheesta kellään ?
     
  9. wilikki

    wilikki 1st gear

    ABS boxien hajominen on kiusallisen yleistä juuri astroissakin, mutta siitäkään ei voi syyttää ketään muuta kuin itseään. Nimittäin niinkuin kaikki tietävät että jarruneste kerää itseensä kondensiovettä ja menettää samalla voitelukykynsä. Ruostuttaen kaikki venttiilit, solenoidit ja rautaosat hapettaen myös kaikki alumiiniset tiivistyspinnat joita O-rengas tiivisteet ei enää tiivistä eikä uusien tiivisteiden vaihto auta koska pinnat ovat käytännössä pilalla. Myös itse kantapään kautta oppinut vaihtamaan jarrunepsut kerran vuodessa! Jos vikakoodit on 60-70 niin toivoa ei ole, korjaantuu vain ABS pumpun vaihdolla joka sisältää samalla koko älyn "jarrutehostimen alapuolella".

    Paineanturi ei sytytä Antilock valoa vaan pelkästään Bracke valon. Jos jarrunete kadottaa paineen äkillisesti huonokuntoisessa ABS boxissa käy koko mekaniikka boxin sisällä laajempaa liikettä verrattuna normaalitilanteesen, aiheuttaen ruostuneiden venttiilien, solenoidien ja muiden liikkuvien osien tuhoutumisen.

    Boxin saa yleensä elvytettyä muutamaksi päivää mutta ei pitemmän päälle ole kovin kannattavaa. Pelkästään vaihtotyöhön tuhraantuu nelisentuntia, lisäksi ruosuneiden jarruputkien selviytyminen hengissä boxin irroituksesta ja nitkuttelusta johtuen on epätodennäköistä.

    Metroautolla ABS boxi maksaa yli 1800€, käytettynä valmiiksi ruostuneen boxin saa 250€ romuttamoilta ja R-Autovaruste myy tehdas kunnostettua ABS boxia 995€ 1 vuoden takuulla sekä hyvittää vanhasta ABS boxista 45€.

    R-Autovaruste
    Katajaojankatu 11
    84100 Ylivieska
    Puh. 040-415 7897
    info@r-autovaruste.fi

    Jokainen tekee niin kuin lystää, 95% ABS vioista on korjaamattomia ja hermoja raastavia,siihenhän olemme jo tottuneet:)
     
  10. rrauta

    rrauta 3rd gear

    koko ABS järjestelmä on mahdollista poistaa, jos automallia on ollut saatavana ilman ABS järjestelmää.
    pitää toimittaa maahantuojalta(valmistajalta) paperi josta selviää että kyseistä mallia on saanut ilman ABS:siä, ja ohje että mitä pitää muuttaa että jarrut vastaa tavallisia jarruja.
    sit muutoskatsastus, jos ei lue otteella kannattaa silti muuttaa, koska katsastuksessa hylätään jos autossa on eikä toimi, vaikka ei lue otteella.
     
  11. Kurkoo

    Kurkoo 1st gear

    Aikanaan (ei jaksa enää kiinnostua kun meni leimasta läpi ilmankin abseja) selvittelin Oulun seudulta noita absikorjaamoja, ei oikeastaan löytynyt muita joka olisi ottanut asian hoidettavakseen kuin Nikusen autohuolto limingantullissa jääsalontiellä. Niiltä löytyy kuulemma jonkinlainen testeri ja ovat tutkineet jenkkivehkeitä aiemminkin, tekee vikadiagnoosin/korjauksen tuntitöinä.
     
  12. AstroUser

    AstroUser Gearhead

    Missäs käytit? :lol:
     
  13. Chevellecoupe64

    Chevellecoupe64 1st gear

    Jippii!!! Mulla on sit itä suomen jarru ihme nro uuno.Toiminu pari kuukautta resetoinnin poistamisen jälkeen nii ku pitääkin ja jos ei toimis sen kyl miä tiedän ennenku Astraalin tietsikka kerkee ees vikaa tajuumaan...emo näet ajelee sillä...
     
  14. 0905Astro

    0905Astro 1st gear

    Juttu Astron jarruista senkun paranoo... Ostin mammalle viime kesänä -89:n Astron ja syksyllä akun vaihdon jälkeen sytty Brake-valo koristamaan taulua. Sen jälkeen autossa on kokeiltu kaikkea mahdollista. Levyt ja palat, rummut ja kengät, nesteet ja pääsylinteri jne.. Ja valo senkun palaa vaikka jarrut toimii. Onneks ajotarve on vain 2 km päivässä, mutta kun tuo katsastus lähenee! Ja nyt kesäkuumalla kun sitten ajelin sadekuurossa niin AVOT - valo alkaakin vilkuttaan kolmee lyhyttä ja yhtä pitkää!!!! Mitähän vietävää se ny tarkottaa?? Ja jarruille ei o tehty mitään viimiseen 4:ään kuukauteen.
    Mä olen ihan varma, että Astron jarrut on ensimmäinen kokeilu, jossa jenkit kokeilee ulkoavaruudesta saamaansa teknologiaa, se ei voi olla ihmisen tekemä. Lukekaa vaikka näitä sivuja!!! :mad:
     
  15. Jasse

    Jasse 1st gear

    Mistä firmasta on kyse ja paljon kustansi?
     

Kerro tästä muillekin!