Chevrolet Corsican Lämpö-ongelmat

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja samli, 5.4.2006.

  1. samli

    samli 1st gear

    Moi! Autoni on Chevrolet Corsica 3.1 V6 -92 aj 250tm, Autossani on lämpö-ongelmia. Kun ostin auton niin siinä ei toiminut lämpömittari, no asia parani kun vaihdoin pari anturia. Flekti ei lähde pyörimään ? missä mahtaa olla vika? kone alkaa helposti keittää tyhjäkäynnillä jos ei huomaa seurata lämpömittaria ja sammuttaa konetta ajoissa. Olen kyllä kokeillut ihan kovalla sähköllä flektiä ja kyllä pyöri eli ei itse flektissä, samalla tarkistin johdotukset. Antaako auton ECM käskyn flektille, eli voisiki tietokoneessa olla vika?
     
  2. petro_din

    petro_din Gearhead

    joko sitä ohjaa lämpöanturi tai tietokone, mutta välissä melko suurella varmuudella on kumminki rele, eli kannattaa seurailla flektille tulevia johtoja ja jostain välistä se varmaan löytys..

    luulisin kumminkin että lämpöanturi sitä ohjaa, se voi olla sitten eripaikassa kun se tietsikalle/mittarille menevä..
     
  3. samli

    samli 1st gear

    eräs usa-autokorjaaja sanoi että tietokone käskyttää flektiä. autossa on kaksi lämpömittarin anturia, molemmat olen vaihtanut. Uusi ecm tietokone tilattu, tulossa tällä viikolla sitten näkee mitä alkaa tapahtua.
     
  4. rrauta

    rrauta 3rd gear

    tietokone voi käskyttää, mutta silti siellä on se rele jossakin
     
  5. samli

    samli 1st gear

    flekti

    Kyllä on siellä varmasti rele, sitä en ole katsonut, mutta tietokoneessakin on vikaa koska auto ryntäilee välillä tyhjäkäynnillä, ja joskus sammuu. Laitan ensin uuden tietokoneen kiinni ja katson että mitä tapahtuu.. Tosin se nyt on tällä hetkellä pieni huoli, auto seisoo tallissa koska vaihdelaatikkkoon tuli täysremontti eteen ja laatikko vietiin juuri tänään korjaamolle.
     
  6. skiko

    skiko 1st gear

    lämpö

    Ootko tarkistanut termarin toiminnan
    flektin rele sijaitsee rintapellin lähellä siinä kiinitysraudassa
    jossa on pari muutakin relettä ja sitä relettä ohjaa ECM anturitietojen
    mukaan mm: moottorin lämpö , ilmastoinnin käyttö, yli 50 km nopeudessa se sammuttaa flektin.

    Se sun corsikan tyhjäkaynnin ryntäily ja epävakaus voi johtua myös muusta kuin viallisesta ECM laatikosta , yksinkertaisimmilaan se johtuu
    huonoista tulpista, tai tälle vehkeelle pitää opettaa tyhjäkäynti jos
    akku on ollu tyhjä tai irti kauemmin kuin 2 minuuttia tai jos ECM on ollut irroitettuna.
     
  7. samli

    samli 1st gear

    Terve

    Syksyllä -05 vaihdoin kaikki tulpat, myös Termostaatin!, ja rele on tarkistettu. Joo tiedän kyllä tuon jutun, mitä sanoitkin että siinä kestää vähän aikaa akun, ecm;n irroituksen jälkeen että konee hakee tietonsa. mutta silti puolen vuoden aikana, autolla on ns. päiviä, jolloin se tekee tätät ryntäilyä. Sitten saattaa taas mennä parikin viikkoa ettei se tee sitä ja sitten taas. Uusi ecm on jo pöydällä :), mutta en pääse vielä koittaan, kun vaihdelaatikko on korjattavana :(
     
  8. skiko

    skiko 1st gear

    No perusaiathan

    Eli perusasiat on kunnossa , miten syylärin kennojen tukkoisuus
    ja flektillehän voi virittää manuaalisen katkaisijan jotta voi seurata
    että riittääkö se flekti, myös vois ajatella että laittaa releen tilalle
    merkki lampun josta taasen vois seurailla että lyökö ECM flectiä päälle ,
    Mutta kun sulla on jo uusi aivoboxi niin se on varmaan eka homma.
    Kirjoittele sitten tuloksista kun saat sen pelittämään.
    Tyhjäkäynnistä vielä mittaappas tulpanjohtojen vastukset niin tulee sekin varmistettua siinähän on se kumma systeemi että se antaa kipinää kahdelle tulpalle samaan aikaan joten jos yksi johto pätkii niin on sen kaverikin pimeenä ja ECM yrittää korjailla tilannetta.
     
  9. samli

    samli 1st gear

    terve

    Vaihoin koko syylärin uuteen viime syksyllä -05, ilmoitan tuloksista kunhan vain saan tuon vaihelaatikon takaisin.
     

Kerro tästä muillekin!