ceboran migistä ja langasta.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja tero76, 16.4.2006.

  1. tero76

    tero76 1st gear

    Eli minulla on tuollainen Ceboran vanha pocketmig, joka on ollut tallissa 5 vuotta ilman käyttöä. Heräsi taas kiinnostus ja aloin mittailemaan sitä. Eli Joutokäyntijännite on ilman mitään kuormaa jotakin 50V, kun painan liipasinta se on 23V. Hitsatessa painuu tuonne 15-16 Voltin hujakoille. Tuo 50V vaan ihmetyttää(koneen mukaan U nolla on 23~27), ja tuli tuota vähän purettua. Tuolla Tasasuuntaajassa on sellainen punainen litteä komponentti, joka yhdistää kaksi muuntajalta tulevaa paksua piuhaa. Kun tuo on paikallaan on joutokäyntijännite tuo ~50, ja osa irti (jalka ei ole kolvattu, niin sen saa irti) ~27V. Mikähän tuon osan merkitys on. Nostaako se jännitteen, että syttyminen tapahtuu paremmin? Se siis yhdistää molemmat muuntajalta tulevat (vai muuntajalle menevät) kaapelit ja näin tuo jännite tuplaantuu, jos laitetta ei kuormita mitenkään? Tuossa on maallikolle outo tasasuuntaus. Minun mielestä siitä jäähdytyslevyyn tulee 4 diodia, jotka ovat kaikki samaan suuntaan. Onko tuossa muuntajassa sitten joku väliulosotto, joka toteutetaan kahdella diodilla ja nuo toiset diodit ovat vain varalle, että kestää pitempään? Kelallekin siis menee muuntajasta kaksi piuhaa, mutta ne yhdistyy ennen kelaa. Diodien katodit tulevat siis tuohon jäähdytyslevyyn.

    Varsinainen ongelma on se, että käytän tuossa jotakin ydintäytelankaa, jonka halkaisia on 0,9mm, ja se polttaa heti uutenkin peltiin reiän. Eli hitsaaminen tuolla on mahdotonta, vaikka käyttää minimiasennossa, jolloin sen kuuluisi olla 40A ja 15V kone Maksimiasennossa tuo on jotakin 70A/16V. Olen hitsannut joskus kaasulla ja voimavirtamikillä, jolloin tuota ongelmaa ei ollut.

    Korjaantuuko tuo puhkipalaminen ohuemmalla ydintäytelangalla tai kaasulla? Sama vika oli kun vaihdoin napaisuuden.
    lanka on ostettu joskus jostakin maxi-makasiinista, ja se maksoi 80mk 0,8kg. Vai onko tuo jännite liian kova ohuelle pellille, ei pitäisi kyllä olla.

    Langansyöttö reistaa kanssa. Se akseli, joka pyörii ja syöttää lankaa on halkaisijaltaan 10mm, ja se on tasoitettu yhdeltä sivulta siten, että sen kohdalta halkaisija on 8mm (ei koko matkalta, vaan päädystä). Saakohan tuohon rakennettua jotakin syöttöpyörää? Pituutta tuolla akselilla on 20mm.

    Tässä vähän kuvaa avuksi. En ole viisivuotias, mutta tuolla paintilla on helvetin vaikea piirtää.

    http://i70.photobucket.com/albums/i99/tero76/mig.jpg
     
  2. ViLU

    ViLU Gearhead

    Toi punanen kikkare on kondensaattori. Tuli juuri purettua oma pilipali miggi ja laitettua kontaktoriviritelmä sisälle jottei virta ole jatkuvalla syötöllä päällä vaan lähtee vasta napista päälle (niinkuin kalleimmissa malleissa). Itellä oli kanssa tyhjäkäyntijännite siinä 46voltin hujakoilla. Kun pisti paukut päälle niin se tippuu sinne 23volttiin...
     

Kerro tästä muillekin!