Vilkkujen kytkentä + pyyhkijä mysteeriö

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja Qtka, 27.4.2006.

  1. Qtka

    Qtka 1st gear

    Miten tuommoset jenkki vilkut kytketään, eli vilkku takavalo ja jarruvalo samassa? Toimiiko ihan normaali vilkkureleellä? Jos jollain olis heittää jonkunnäköinen kytkentäkaavio niin olis hyvä homma.... sais autoon leiman vapuksi.
     
  2. cstm

    cstm 1st gear

  3. Qtka

    Qtka 1st gear

    Ei tuosta saanu oikein selvää...
     
  4. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    Vaatii vilkkukatkaisijan joka ohjaa jarruvaloja eli vilkku on määräävä tekijä. Ne on samalla langalla lampussa sekä vilkku että jarruvalo.

    Kun painat jarrua vilkkukytkin ohjaa jarrusignaalin polttimoon , mutta jos samalla laitat vilkun päälle, katkaisija irroittaa polkimelta tulevan signaalin ja vilkkureleelle tulee töitä!!
     
  5. Jakko

    Jakko 1st gear

    Pistä osoitetta, niin laitan kuvan vaikka PDF:nä
     
  6. Qtka

    Qtka 1st gear

    Laitoin yv:n
     
  7. Jakko

    Jakko 1st gear

    Mailia pukkaa.
     
  8. Eyetech

    Eyetech Gearhead

  9. Qtka

    Qtka 1st gear

    Tovin sai nysvätä vaan kyllähän ne pelaamaan sai... Seuraavaksi voisi ihmetellä sitten tuulilasinpyyhkijöiden kytkemistä.... Elikkäs miten nuo on vuoden -66 Furyssä alunperin kytketty? Nähtävästi vetäytyvät alas lepoasentoon kun laittaa pois päältä.... liekkö kuinka iso kasa kaiken maailman viivereleitä sun muuta mistä meikäläinen ei tajua hölökäsenpölläästä :rotfl:
     
  10. [BassAddict]

    [BassAddict] 1st gear

    Viitsisikö joku selventää minulle tuota Eyetechin vilkkukytkentää? Eli lähinnä mulle ei aukee että mikä tuon vilkkureleen jälkeisen releen homma on, onko se viisinapainen ja missä vaiheessa se siis katkoo jarruvaloa käännyttäessä? Mistä kohti sähkö painuu maihin? Ei jummarra ei :poff:
     
  11. puusilmä

    puusilmä Gearhead

    No en minäkään tuota kytkentää ihan tuollaisena ymmärrä. Pari muutosta tekisin, eli vasemman releen sulkeutuva/avautuva puolen johdot vaihtaisin keskenään ja lisäisin vilkkukytkimeen selkeyden vuoksi nolla-asennon.

    Kun ei vilkuteta, niin releet eivät ole vetäneenä ja jarruvaloille menee virta jarruvalokatkaisijan ja releiden koskettimen kautta.

    Sitten kun käännetään vilkkukytkintä, niin sen puolen rele vetää ja yhdistää vilkkureleen joka saa nyt kuormansa etuvilkulta, merkkivalolta ja myöskin takavilkulta, jonka rele on yhdistänyt katkaisten samalla jarruvaloyhteyden.

    Sekava selitys mutta toivottavasti jotain selviää. Ja sen releen tulee olla viisinapainen.
     
  12. '82 Le Sabre

    '82 Le Sabre 1st gear

    JAMANT jo kerto sen

    Kiitti muuten tosta kaaviosta, munkin Suomi- sedan capricen vakiotakavalot on sen verran köyhän näköset et huh huh... tästä ratkaisu siihen ongelmaan!
    (tietty punaset linssit tarvii kans :poff: )

    EDIT: no niin, taas joku ehti ensin :rotfl: :rotfl: :rotfl: (puusilmä)
     
  13. Eyetech

    Eyetech Gearhead

    Totta turiset.

    Nyt on korjattu 8)
     
  14. [BassAddict]

    [BassAddict] 1st gear

    Kiitosta puusilmälle ja Eyetechille. Nyt ymmärtää tämän 8) Saapi Saabi ameriikan mallin valot :p
     
  15. [BassAddict]

    [BassAddict] 1st gear

    Tässä vielä aloittelija kyselee että vilkkureleet siis olisi joku perus-kaksinapaisia vai minkälaiset on suositeltavia? Kun kolminapaisia on tuolla tallin perukoilla lie valmiina. Lähimmässä kaupassa käynti vie sen puolitoista tuntia ja tässä kartoitan vaihtoehtoja :(
     
  16. Eyetech

    Eyetech Gearhead

    Jep

    Vilkureleet on peruskamaa, kaksinapaisia.
     

Kerro tästä muillekin!