Mitkä sytytystulpat Olssiin?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja jussi308, 5.5.2006.

  1. jussi308

    jussi308 1st gear

    Aikeissa vaihtaa vanhat uusiin. Olisiko sitten Ac Delco mutta mikä malli (rapidfire?vai joku vakiompi tulppa). Kone on .455 Olds, -68lohko, -71 jonkin verran modatut rautakannet, TRW männät (ruttua 10.5 hujakoilla). Ilmeisesti vakiotulpat liian kuumat :odroll:
     
  2. jussi308

    jussi308 1st gear

    Tulppa

    Sitten olisi tarjolla NGK XR5... Kokemuksia?
     
  3. Chevellecoupe64

    Chevellecoupe64 1st gear

    Tulpat

    Vaihda semmoset jotka pitää sadeveden pyttyjen ulkopuolella....tosiaan jos oot kikkaillu koneen kans voisit kokeilla yhtäpykälää kylmempiä kynttilöitä,mut jos et kierrätä konetta 5000 enempää aja vakkareilla.NGK tulpissa on numero joka kertoo lämpö arvon esim BCPR4EFS.Yks Maahantuojan ukko kerto mulle et jos et kierrätä myllyä yli 5000rpm ota vitosen tulpat,jos 7000rpm seiskat sitten,muut kirjaimet ja numperot ilmottaa sit vaan kierteen,kärkivälin,käytetyn materiaalin elektodissa ym.ym.Elikkä itte oon letukan 383 pikkulohkossa alu kansilla,MS+ekstraspark ruiskulla ajellu vitosen NGK tulpilla koska turhan kylmät tulpat tupaa karstottuu ja pimenemään etenkin kaupunki ajossa,eikä ne vitosen tulpat vahingoitu tai aiheuta vahinkoa hetkellisestä seittemäntonnin ylityksestä,kunhan et kierrätä koko kylää tai motoparkkiik ympäri seiska lasissa.
     
  4. PauliP

    PauliP 1st gear

    Entäs miten 307:kaan, jos on 10:1 puristukset ja turhankin rankka nokka, niin käykö vielä vakiotulpat vai miten pitäisi asia hoitaa???
     
  5. Mil

    Mil Gearhead

  6. rrauta

    rrauta 3rd gear

    kyllä 307 toimii pari numeroo kylmemmillä tulpilla hyvin, voin suositella.

    ei kukaan voi sanoa että tohon moottoriin kuuluu just toi tulppa. jos moottoria on viritelty niin kyllä se on kokeiltava mikä tulppa on hyvä.

    voisin suositella että, mieluummin liian kylmä kuin liian kuuma, koska kylmästä tulpasta ei ole juurikaan haittaa moottorille, mutta liian kuuma tulppa voi rikkoa koko koneen.
     

Kerro tästä muillekin!