Lämppärin hana / Astro ja bensapumppuasiaa myös

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja AstroUser, 23.5.2006.

  1. AstroUser

    AstroUser Gearhead

    Lämppärin hana vuotaa, eli se muovinen osa on tullu matkansa päähän. Kyseistä osaa saa vain GM:n orggisosana, onko kellään tietoa kuinka kallis se on?

    Entä kun alkuperäisessä on 4 letkuliitäntää, voiko siihen tilalle liittää huoletta kahdella liitännällä olevan Delcon hanan ja yhdistää vaan ne kaksi alempaa?

    Neuvoja kaivataan...
     
  2. hansa

    hansa 1st gear

    Oiskohan kuitenkin hinta noin 50,00e. Toisaalta suomiäijä ajaa mieluummin ees taas etsiessään jotain viritystä, ja asennetaan muutostöinen useita tunteja ja tulos on enintään tyydyttävä. Soitappa eri firmoihin ja kysy hintaa
     
  3. 280471

    280471 1st gear

    laitoin itelle orkkis 4-letku hanan,joku kuukausi sitte.50 euroo ja toimii.älä vaan tee mitään patenttia,menee yx valio yksilö vaan pilalle!
     
  4. AstroUser

    AstroUser Gearhead

    Joo, kyllä haluan orggisosan, enkä mitään vaijerivirityksiä tai vastaavia. Eikä se about 50 € ole paha hinta.

    Ei vuoda kun pitää lämpöä päällä, mutta kuskille ainakin tulee kuuma! :rotfl:
     
  5. brasil

    brasil Gearhead

    ajattelin juuri kysellä onko kellään kokemusta Astron lämppäristä, meillä kun se ei kovin kuumaa koskaan pukkaa. Vaihdoin juuri termostaatin ja nyt moott.lämpö nousee nopeasti digit.mukaan 95 asteeseen joka tuntuu olevan juuri oikea käyttölämpö tälle. Siltikään ilma ei ole kovin lämmintä, talvella auto on kylmä, lämpiää tietysti kun päivän ajaa. Onko kennoissa erilaisia ns. Floridamalleja, tai onko tässä jopa hana kuten tässä keskustellaan, ja missä se on ? Olen kolme vuotta sitten aukaissut lämpp.mekanismit esille ja läpät toimivat hyvin. Saisko Astrosta jotenkin lämpimän auton ?
     
  6. 280471

    280471 1st gear

    ns.hana löytyy konehuoneen vasemmasta reunasta.musta muovi mötikkä johon tulee 2 letkua molempiin päihin ja 1 ohut alipaine letku mötikän päällä olevaan pyöreään osaan.kun säätimestä säädät,kylmää/kuumaa,ni alipaine imee ja kääntää läppää mötikän sisällä eli säätää lämpöö.mulla parani lämmitys kun vaihdoin kans termarin-91:seen ja lämpö nousi digi mittarissa 95:teen ja ton em.hanan.
     
  7. brasil

    brasil Gearhead

    Kiitos paljon vastauksesta, tässä keskutelupalstalla tieto lisääntyy, todella hyvä juttu. Nyt ajattelin saada Astron viimeinkin lämpimäksi autoksi.
    Se hana, en ole koskaan hoksannut missä se on, ajattelin että Astrossa ei ole hanaa ollenkaan, vain läppäohjaus joka ohjaa ilman joko lämmityskennon kautta tai ohi sen. Onko todella kaikissa hana ? Siinä vasemmalla on lämppärin ilmatunneli ja puhallin, siinä vieressä menee kaksi rautaputkea hyttiin muuttuen kumiputkiin siinä puhaltimen lähellä, onko todella se hana kaikissa, en ole nyt juuri uudelleen katsonut kun ulkona sataa ja olen tässä tietokoneen kanssa kotona, mutta en todellakaan ole huomannut hanaa ?? Voisiko se olla tuliseinän toisella puolen ?
     
  8. 280471

    280471 1st gear

    tais hana olla väärä termi sielä em.mötikän sisällä on läppä joka kuristaa veden virtausta.toiminta periaate vaan on sama kuin hanassa.mötikkään tulee kumiletkut molemmin päin ,ja se on siinä puhallin kotelon edessä.kyllä se pitäis olla sama kaikissa.ja sit vielä se alipaine letku imulla liikuttaa sitä sisäistä läppää,kun sisältä säädät lämpöö.hirvee sepustus ! ja asiasta kolmanteen,oli yhessä topikissa juttua, kun vaihdoit bensa pumpun ni paljo kulutus laski,ja mitä sähkö osia kerkesit vaihtaa ennen ku pumppu paljastu viaks ?
     
  9. karvamaha

    karvamaha 1st gear

    tukkeutunut/kalkkeutunut lämmityslaitteen kenno voi pitää myös auton viileänä.uusi kenno voi auttaa lämmitysvaivoihin.
     
  10. brasil

    brasil Gearhead

    avaan ensiviikolla sen koko tunnelin ja katson sen hanan ja läpät myös, nyt on jo lähes kesä ja astro kyllä lämpiää tälläkelillä varsinkin kun vaihdoin sen termostaatin. Siitä bensapumpusta, ensin sitä vikaa joka oli sellainen voimaton veto aina joskus, ja sitten se häipyi jopa kokonaan ja alkoi uudelleen ja viimein autoa saattoi ajaa vain ikäänkuin tyhjäkäynnillä.
    Vikaa etsittiin, ensin tietysti tulpat ja uudet johtosarjat niihin ja sitten bensafiltteri ja sitten se ohjainyksikkö joka on virranjakajan alla ja viimein tilattiin ja vaihdettiin se pumppu takalattian kautta reijän tehden tankin kohdalle ja siitä suoraan tankkiin luukun kautta. Kulutun laski selvästi arvelisin samalla ajotyylillä ja samoilla matkoilla litra-kaksi, mittasin heti kun sen huomasin kulutukseksi tasaisella ajolla vajaan sadan kilsan lenkin satasen tasaisella nopeudella jonkinverran mäkisellä tiellä tasan kymmenen ja hakiessani yhden kuorman 7-sadan menopaluulla ja raskaalla lastilla isolla jarrullisella koppikärryllä noin 14-16 litr. Ajattelin, että jos on jotain käynti yms ongelmia kannattaa vaihtaa pumppu.
     
  11. 280471

    280471 1st gear

    mulla on just samat oireet,ja pumppu tilauksessa.sähkö osia ym.on vaihdettu riittävästi mut oireet palaa aina.en viitti tehä reikää lattiaan kun mulla on aito bussi pehmeillä penkeillä ja sisustus sen mukainen.otan reilusti tankin pois,ja sitä kautta uus pumppu kehiin.
     
  12. Aadee

    Aadee 1st gear

    Faijan astrossa on sellanen vika, että kun lämppäri on päällä niin apparin jalkatilaan vuotaa jostain glykolia, en ole saanut paikannettua vuotoa, kun ei koskaan mun käytössä vuoda. Mahtaisiko vuotaa ton "hanan" kautta?

    Siksi rupesin asiaa tutkimaan, kun faija just soitti tien päältä että lämppäriä säätämällä auton käynti muuttuu oudoksi, kierrokset kuulemma laskee huomattavasti..Onkohan sille mitään selitystä?
     
  13. audiq

    audiq Gearhead

    Oiskohan ilmastoinnilla ja IAC:lla vaikutusta asiaan. IAC:han korjaa myös ilmastoinnin aiheuttamaa kierrosten laskua ja jos IAC on likainen/viallinen, niin luultavasti joutokäynti on ilmastointi päällä normaalia alempi.
     
  14. idiamin

    idiamin 1st gear

    Liittyisiköhän tuo kierrosten vaihtelu ilmastointiin mitenkään? Itsellä sama homma, kun laittaa tiettyihin suuntiin puhaltamaan niin kierrokset nousee.
     
  15. audiq

    audiq Gearhead

    Joka taas viittaa siihen, että läppää ohjaava alipainekalvo/t on viallinen?
     
  16. patu

    patu 1st gear

    mitas kaikke antureita yms kannattais kayda vaihtamaan kun kaynti on huonoa ja sammuu aina valilla..........ainakin toi idle speed jotain..jne
    ne kun ei kauheesti maksa ja kulutuskin on yli 20l/100......
    liikennevaloissa tarina on kauhea jos ei laita parkille ?????
     
  17. hansa

    hansa 1st gear

    No hana, suljin, venttiili mikä?
    Eikös hana oo kuitenkin hyvä termi käyttää täällä. Tosin hanalla säännöstellään tai suljetaan nesteen virtausta silloin kun laitteisto (yksinkertaisimmillaan käsi) sitä vaatii. Jenkkiautoissa yleensä vedenkierto suljetaan l-kennossa kun max ac pistetään päälle. Sitävastoin mersussa (esim 124) on nesteenkierrolle säädin, minkä lämpöistä nestettä ajetaan lämppärin kenoon (2-kpl)
     
  18. Aadee

    Aadee 1st gear

    Hana
    Suljin
    Venttiili

    Puhutaanko nyt samasta osasta? Toi on jokatapauksessa se, joka faijan autossa nyt tuntuu olevan särki, ainakin vuotaa nesteet pihalle ton kautta...Saaneeko tarvikkeena mistään, vai pitääkö mennä metrosta kyselemään?
     
  19. jakezzz

    jakezzz 1st gear

    Mun käsittääkseni sen hanan perimmäinen idea on sulkea lämpimän veden kierto kennolla kun laitetaan ilmastointi päälle...lämppärin ja ilmastoinnin kennot kun ovat lähekkäin niin eivät sotkisi toisiaan. Itselläni myöskin klikkas tuo hana ja nyppäsin koko roskan ja korvasin suorilla putken pätkillä...kesällähän voi tehdä myös niin että tulppaa putket kun lämpöä ei tartte. Nyt on hana itse ehostettu O-renkailla ja tiivisteliimalla ja on kuin uusi. Pitäis vaan tyrkätä takasin paikalleen...hintaa osille tuli 3 euron pintaan.
     
  20. Aadee

    Aadee 1st gear

    Kävin sitten kyselemässä metroautosta tuota osaa, varaosamyyjä ei löytänyt tietokoneltaan koko osaa ja lopputulokseen että sellaista ei sitten edes saa.

    Olisiko jollain ylhäällä sen orkkisosan osanumeroa, jolla voisi osan käydä hakemassa?
     

Kerro tästä muillekin!