Kokemuksia invertteri-migeistä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja d-lowrider, 26.6.2006.

  1. d-lowrider

    d-lowrider Gearhead

    Löytyykö Overdrivea lukevilta kokemuksia näistä uuden sukupolven mig/mag-hitsauskoneista, jotka perustuvat invertteritekniikkaan. Lähinnä kiinnostaa kokemukset noista Kempin 250A koneista. Ainakin painoetu on melkoinen, mutta onko hitsattavuudessa yhtä iso ero kuin tassuuntaajan ja invertterin välillä puikkokoneissa?

    Löytyykö kokemusta noista Kempin 150A:n invertterimigeistä? Sellainen kun ei paina käytännössä mitään ja on ulkomitoiltaan ihan olematon. Liikkeessä väittivät että sillä menisi 4 mm rautaan asti. Jotenkin tuntuu tuo paksuus aika paljolta...

    Hintahan näissä on aika paljon kovempi kuin vanhanaikaisissa mutta jotenkin tuntuu että jos kone painaa joko 80 kg tai 20 kg niin siitä on aika paljon iloa siirrellessä.

    Liikkeissä kuulee aina kyllä kehuja mutta olisi kiva kuulla kokemuksista ihmisiltä jotka ovat oikeasti hitsailleet näillä jotain.
     
  2. Chevy G20

    Chevy G20 1st gear

    Töissä on paljon tullut hitsattua aika paljon(n.300kg mennyt lankaa) kempin 2520 koneella ja voin sitä ainakin suositella. Ainoa huono on langansyöttö missä ei ole kuin kaksi vetopyörää mutta silläkin pärjää kun ei käytä liian pitkää kolvia. Aineen vahvuudet on ollut n.5mm-30mm ja virta on hyvin riittänyt.
     
  3. JPK

    JPK 1st gear

    super migger on ainakin ihan ok. menee 5 milliin asti 170 amppeerin tehoilla. Ite oon kyl käyttänyt puikkokonetta jos on pitänyt jotain rankempaa hitsata. Esabin 315 amppeerinen voimavirta invertteri löytyy, joten sillä palaa jo hieman paksmpikin rauta :) .
     
  4. d-lowrider

    d-lowrider Gearhead

    Ostin sitten tuon 2520 Kempakin. Käyttökokemukset on tähän mennessä hyviä. Laitoin koneen nokkakärrylle ja nyt on mukava kuljetella pitkin ja poikin. Säädettävyys yms jutut on asiallisia ja yksinkertaisia käyttää. Ts. jos joku harkitsee myös tällaisen hankintaa niin omassa käytössäni on ollut hyvä. Aiemmin olen hitsannut Esabin 300 A luokan vehkeellä ja Kempin 200 A koneella sekä liudalla surekita valovirtavehkeitä ... ja nyt jotenkin tuntuu että homma on kohdallaan - ainut vika on hinta.
     
  5. Hervast

    Hervast 1st gear

    Pari kökköä sanontaa asiaan liittyen :)

    Kerran se vaan kirpaisee.
    Jos haluaa hyvän ja halvan ne on ostettava eri paketissa.
     
  6. hannux

    hannux 1st gear

    Hitsi

    Hintaa suurempi ongelma on usein saatavilla olevan sähkön laatu: Valo- vai Woimavirta,
    Mikäs olis paras valovirralla 230V, toimiva hitsi? Invertterimiggi?
     

Kerro tästä muillekin!