Ohjauksen "rättinivel" -65 furyyn.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Ohjauslaitteet', aloittaja (iso)Arska, 17.7.2006.

  1. (iso)Arska

    (iso)Arska 3rd gear

    Eli mistä ois mahollista saada tuo kyseinen nivel. Siinä on kahen laipan välissä semonen noin jääkiekon paksunen kumi. Se kumi on tuosta entisestä revenny ja leimamies hylkäsi eli uutta tai ehjää käytettyä pitäs saaha tilalle mutta mistä, US-partsista yms. ei tunnu löytyvän. Jos joltakin löytyy nurkista pyörimästä niin ilmotella saapi numeroon 0400-719100 Niin ja autossa ei ole tehostinta.
     
  2. gomopar

    gomopar Gearhead

    Jos joku tyrkyttää...olikose 404 pösön rättiniveltä niin älä ota sitä. :soosoo: Sopii, on hiukan ohuempi, mutta ei kestä (tehostamattomassa,nimim kokemusta on). Ja rikkuessaan ratti pyörähtää joutilasta toisin kuin alkuperäisellä nikamalla jossa metallipalat pitää sen koossa vaikka gummi lähtis käveleen. Enkä oikein suosittele sitä tehostetunkaan kanssa. Joskus sitäkin täytyy käännellä niin että tehostus ei oo pelissä ja siitä se vaurioituu kyllä.
    Joku kymmennen vuotta takaperin etin moista härpäkettä eikä löytynyt silloin mistään/keltään. Sain kuitenkin korjattua alkuperäisen runsaalla määrällä Sikafleksiä ennen kuin leimanatsi huomas sen. :lol: Vikana tuolloin oli tulipalovaurio ja kumit oli irronneet metallipaloista. Muuten kumit oli ehjät.
    Onnea etsinnälle.
    Ps. Joku kummialan firma vois ehkä paistaa ne palat uuteen kumiin. Kenties Korjakumi Tanapereella :odroll:
    Ps2. Täällä Fury kaipais taakse sisäloksuja, takapuskuria ja takapuskurin 'käpyjä'
     
  3. faikku66

    faikku66 Double Gearhead

    Joskus tehtiin yhteen vanhaan Country Sedaniin kuljetinhihnasta sellanen rättinivel.Ja kesti hyvin.
     
  4. (iso)Arska

    (iso)Arska 3rd gear

    Joopa pitänee varmaan katella paikallisista kumialan liikkeistä jos vaikka löytyis sopivan paksuista kumia ja siitä sit sorvailis ite käypäsen.... Mutta aina se alkuperänen ois tietysti parempi.
     
  5. Polara

    Polara Gearhead

    Minä tein omaan just siitä kuljettimen, noin 1centin paksuisesta kumista. Laitoin niitä vielä varuilta kaks päällekkäin että kestää ja pulteilla kiinni! Ja oli varmasti parempi kun se orkkis, mikä oli viidessä osassa ja harsittu putkiklemmarilla kasaan!
     
  6. (iso)Arska

    (iso)Arska 3rd gear

    Mitenkähän muuten leimamies suhtautuu tuommoseen omavalmisteiseen? Kuopion kumista varmaanki löytyis tuota kyseistä kumia.
     
  7. Malibu'67

    Malibu'67 Gearhead

  8. (iso)Arska

    (iso)Arska 3rd gear

    Tuon jo bongasinki mutta ei ole lähimainkaan samanlainen ku entinen mutta nuita kun laittas vaikka kolme päällekkäin niin varmasti pelittäs. Mutta lienee parempi kun tekee itse siinä paksusta kumista suoraan käypäsen.
     
  9. lake ender

    lake ender Gearhead

    taitaa olla furyssä sama nivel kun chrysyssä. Aikanaan metsästelin kyseistä niveltä joka paikasta tuloksetta. Purkuautosta hankin sit toisen yhtä huonon ja pikaliimalla korjailin halkeamia aina katsastukseen. Kerran 10v aikana leimasetä huomautti nivelestä, mutta selittämällä siitäkin selvittiin. Tiedä sitten onko ton kumin halkeilu kovin vaarallista tehostetussa ohjauksessa, kun ei se joudu kovin kummosia voimia välittämään. Sen nivelen pitää sit joustaa just oikeella tavalla, muuten tulee noita ihme muljahduksia ohjaukseen.
     
  10. F250

    F250 Gearhead

    Kaveri laittoi Help- tuotenimellä olevia 10 mm paksuja rättiniveliä kaksi päällekkäin 66 Newyorkeriin ja vielä liimaa väliin. US-parts myy ko. osia 16.50 kpl.
     
  11. Polara

    Polara Gearhead

    Juu, Kuopion kumista sain ilmaseks niitä soiroja mistä sitten leikkailin oikeen muotosen. Laitoin tosiaan kaks niitä päällekkäin, kun se us-partsilta tilattu ei käyny lähellekään.
    Ainoo onkelma meinas olla yli 10 mm paksun kudoksella vahvistetun kumin työstäminen. Mutta poralla ja puukolla muistaakseni työstin. Eikä tullu mitään ihme muljahteluita.
     
  12. (iso)Arska

    (iso)Arska 3rd gear

    Tänään otin vanhan nivelen irti ja siitä löytyi teksti VOLVO eli huomenna mars mars varaosapuotiin ja tiedustelemaan mistä volvosta löytyy. Hommasin kyllä niitä kultinhihnan palojakin niin niillähän sen saa ainaki ehostettua. Tieto on tervetullutta mikä volvo voisi omata kyseisen palikan. Onhan se mahdollista että on muutaki volvolaista ku pelkkä nivel... :odroll:
     
  13. (iso)Arska

    (iso)Arska 3rd gear

    Dodii! Kävin volvoliikkeessä ja tilasivat palikan. Nivel on peräisin 70-luvun 200-sarjan vulvasta. Toivotaan että tulee käypänen.
     
  14. lake ender

    lake ender Gearhead

    kuuskutosessa onkin ihan erilainen nivel kun kuusvitosessa (siis kraisussa, kokeiltu on) Toi volvo onkin ihan uus juttu...
     
  15. Rahikainen

    Rahikainen Double Gearhead

    Kerro miten käy, mulla odottaa parin vuoden sisään sama homma.
     
  16. surma erkki

    surma erkki 3rd gear

    Joo...mulla lukee Yorkkerissa siinä kumissa että Koho...hyvin on toiminnu monet vuuet :p
     
  17. (iso)Arska

    (iso)Arska 3rd gear

    Nyt se myrkyn lykkäs! Eipä taija saaha edes sitä volvon niveltä ja romiksillakin on aika heikkoo eli jos joltain löytyy tuollanen 75-78 200-sarja volvon nivel niin mulle yks semmonen noppeesti.
     
  18. Jasca

    Jasca 1st gear

    Oot sä tutkinu esim. Summitin luettelon ettei niiltä löytyis korjaussarjaa?

    - Jasca -
     
  19. Per Besserwisser

    Per Besserwisser 1st gear

    www.volvolandia.fi (com?) Käy kysyy sieltä. Pojilla lie osakanavat kunnossa?
     
  20. (iso)Arska

    (iso)Arska 3rd gear

    Nyt on tulossa jostain pohjanmaalaiselta romarilta nivel. Toivotaan että on käypänen.
     

Kerro tästä muillekin!