Hautausauto pa:ksi vai ha:ksi, vai miten?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja NorthRiviera, 17.7.2006.

  1. NorthRiviera

    NorthRiviera 1st gear

    Kuka on entisen hautausauton onnellinen omistaja, tai löytyykö tietoa muutenkin? Haluaisin tietää mitä pitää ottaa huomioon vanhaa hautausautoa ostaessa. Onko ne jotain erikoisajoneuvoja ilman autoveroa vai ihan tavallisia pakuja ja mitä maksaa muuttaa ha:ksi tai vaan pa:ksi?
     
  2. Rocket engineer

    Rocket engineer 1st gear

    Ei mitään HA:ksi tai PA:ksi. HA:ssa tosin saa olla takapenkit, joten en näe pointtia miksi PA:ksi?
     
  3. GMC 6000

    GMC 6000 Gearhead

    Itselläni on entinen hauturi-Caprice ja tietenkin henkilö-autona. Autoveroahan niistä ei ole maksettu, mutta riittävän pitkä käyttö alkuperäisessä hankintatarkoituksessa kuolettaa ( :rotfl: ) autoveron.

    Jos olet hankkimassa ko. tyyppistä autoa, voit tietysti tarkistaa katsastusasemalta että kriteerit henkilö-autoksi täyttyvät. Capricessani sisusta on liki uuden veroinen, koska kyydittävät eivät ole möykänneet, kuten oli ex-taksi Olds CC:a jolla ajelin ennemmin.

    Jotain hyvääkin hauturissa on, pussihousuiset vähemmistökansalaiset välttävät sitä kuin ruttoa.
     
  4. NorthRiviera

    NorthRiviera 1st gear

    kiitti nopeesta kommentista, mutta jos ostan ko. -laisen biilin, onko se heittämällä rekisterissä, vai vaatiiko jotain hämmentämistä katsastuskonttorilla tai muualla?
     
  5. Rocket engineer

    Rocket engineer 1st gear

    Sen on pitänyt olla lain säätämä aika hautauskäytössä, jotta verovapaus toteutuu. Ja tietysti riippuu mallista, saako sen henkilöautoksi. Joku pikkarista tehty manalantaksi voi olla mahdoton tyypityksen vuoksi rekisteröidä HA:ksi

    Soita konttorille ja kysy. Kerro malli ja kysy onnistuuko HA:ksi? Kerro vielä rekisterinumero. Ei maksa mitään ja saat varmuuden.
     
  6. Vilu_86

    Vilu_86 3rd gear

    Kaverin kaveri joskus koitti kaupata vanhaa hauturia joka oli edelleen rekisterissä hautaus autona. Hauturina siinä oli liikennevakuutus vissiin vaan ~200e. Arvatkaa kiinnostiko Pontiacci? :rotfl:
    Aavistuksen harmitti ku oli muuttanu mielensä siinä vaiheessa ku rahat oli koossa :mad:
     
  7. Chevellecoupe64

    Chevellecoupe64 1st gear

    Hauturi vaaconit

    Hautausliike tai kukatahansa yksityinen henkilö voi muuttaa ex "kylmänlihan"kuljettimen takaisin henkilöautoksi ilman veroseuraamuksia kunhan autoo on käytetty neljä vuotta rumarina ja otteessa lukee erikoisauto,saatopa vielä olla maininta ruumisautosta.Normaali kansalainen jolla ei oo hautausliikettä tai vastaavaa ei kuulemma saa ruumisautoo omistaa.Pakusta jos joku on rumarin tehny ni ei henkilöautoks muuttaminen onnistu .Olishan tuo vähänmuutenkin korni tilanne ku aamulla kävis putkimies paku transportterilla vessaa korjaamassa ja illalla pappa potkasee tyhjää ja hauturi kaahaa samanlaisella transulla tontille. :odroll:
     
  8. fennia

    fennia Gearhead

    Tulihan tuollanen vanha raatovankkuri pari vuotta sitten ostettua.
    Auto oli kai aikoinaan muutettu ruumisautoksi veronkierto farmarista, koska raatolavetin alta löytyi lankkupenkin puolikas. Ruumisauton omistamiselle ei ollut yksityisellä henkilöllä rajoituksia. Ainut ajoa rajoittava juttu oli se, ettei periaatteessa saisi ajaa kuin "virka ajoa".
    No, hermot on toistaiseksi pysynyt niinkin hyvässä kunnossa, ettei noita raatoja joka reissulle riitä kyytiin, joten tuli reki muutoskatsastettua henkilöautoksi. Laitoin pehmeän penkin taakse ja leimalle. Hommassa ei ollut muuta ongelmaa, muutakuin kantavuuden vuoksi ei peliä saanut rekisteröityä kuin viidelle :eek: (!!??).
     
  9. Qjet

    Qjet 1st gear

    "...kantavuuden vuoksi ei peliä saanut rekisteröityä kuin viidelle..."

    ??? Kyseessä ei varmaan ollut full size STW ? Vai jäikö kantavuuteen jotain edellisestä käytöstä... tota, vähän fiksummin muotoiltuna: Punnittiinko uudelleen ?
     
  10. fennia

    fennia Gearhead

    Ihan Fullsize on. Punnittiin uudellelleen. Ihmetystä herätti se, että Kokonaismassa rekisteriotteessa oli huomattavasti pienempi, kuin mun vanhoissa vastaavissa Farkuissa :eek:
     

Kerro tästä muillekin!