Poranteroitin

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja oml, 1.8.2006.

  1. oml

    oml Gearhead

    Onko joku kokeillut noita porakoneeseen kiinnitettäviä poranteroittimia?
    Teroittavatko ne poran kunnolla ja kestääkö hiomakivi kuinka pitkään, voiko noilla teroittaa ainoastaan tylsyneitä poria vai käykö nuo myös katkenneiden porien teroitukseen.
    Tässä Bilteman malli.
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  2. Blösö

    Blösö 1st gear

    Terottaa varmaan just niitä Bilteman teriä - paskarautaa..


    Sori, huono päivä tänään :(
     
  3. Mopo305

    Mopo305 1st gear

    Unohda,ja osta laadukkaampi(kalliimpi)
     
  4. ammattikoulussa ensimäinen työ oli poran terotus tulkki.... pari terää kokeilin terottaa ja tulin siihen lopputulokseen että pienmmällä vaivalla hommaa uuden
     
  5. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Kyllä tuolla pora vähän teroittuu, jos saa ko. härvelin pysymään kasassa ja kiinni porakoneessa.
     
  6. lintta81

    lintta81 1st gear

    käsi varasesti vaan mirkelissä hyvin se silleenkin luonaa :)
     
  7. rodek

    rodek Gearhead

    Ostin joskus tollasen koemielessä, eikä ainakaan se yksilö mitää terotellu, päinvastoin. Ohjeissa luki että laitat vaan terän sinne vastaavaan (mm) reikää ja painat kevyesti muutaman kerran ja sitte 180 astetta ympäri ja taas. No kun se terotuskivi on tosiaan siellä reiän sisällä niin ainakin mulle oli todella vaikeeta saada just 180 ero niihin leikkauspintoihin ja muutenkin kohtaamaan poran alkuperäinen hionta tohon teroitukseen.

    Käsin niitä olen kyllä smirgelillä (varsinki isompia) terotellu ja hyviä on tullut. Tarpeeksi tarkkaa kun tekee, saa terän vastaamaan alkuperäistä hiontaa. Eli lyhkäsesti: palautin liikkeeseen mistä ostinkin.
     
  8. oml

    oml Gearhead

    Pieniä poranteriä vaan on hankala teroittaa smirgelillä huonossa valaistuksessa varsinkin jos teroittaa katkennutta poranterää, kai se on sitten vaan harjoituksen puutetta. Kallista poranteroitinta en viitsi ostaa kun uuden poranteräsarjan saa jo 10 eurolla.
     
  9. oml

    oml Gearhead

    No löytyykö tuollaisia teroittimia kiinamallin ja koneistamomallin välistä?
     
  10. VRC

    VRC 1st gear

    On niitä kaikenlaisia; ostin vuosia sitten semmoisen metallista valetun smirgelin viereen pultattavaksi tarkoitetun, maksoi joitain kymmeniä mummoja. Sen ideana on toimia poran tukena jotta teroituskulmat saa oikein, mukana tuli vielä ohjeet mitkä kulmat toimii eri materiaaleille (esim. alumiini ja musta rauta tarvitsee ihan erilaiset, niin kuin kaikki täällä varmaan tietävätkin...)
    Ei sitäkään ole paljoa tullut käytettyä kun teriä saa halvalla, mutta kyllä semmoisella saa aika hyvää jälkeä, tietty kivi pitää olla myös sopiva eikä saa polttaa terää...
     
  11. janiluo

    janiluo Gearhead

    Mulla on tämmöinen (tosin 230V):
    http://www.drilldoctor.com/content/view/80/105/

    ja on hyvä. Voin suositella! :p
    Aina on porat teräviä kun jaksaa vaan teroittaa.

    Niitä saa ainakin täältä:
    http://www.kivilinna.com/
    ja on muuten kalliskin. :cry:

    - Jani -
     
  12. Qjet

    Qjet 1st gear

    Tuo janiluon malli on toimiva, mutta jos halvempaa etsit, niin hyvin pärjää tuolla VRCn tarkoittamalla mallilla. On siinä Bilteman kataloogissa tuon kuvaamasi vieressä. #3 "Poranteroittimen jalusta" . Alkuperäinen on amerikkalaista valmistetta, josta tuo on kopio.
     
  13. GTO

    GTO 1st gear

    käsivaralla -saa aika hyvälle otolle kun viittii vähän harjoitella
     

Kerro tästä muillekin!