Metsäautot ja muut aarteet

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Mobilismi', aloittaja anglia67, 15.8.2006.

  1. anglia67

    anglia67 3rd gear

    Ihmetyttää miksei yleensä vanhoja autoja ja muita aarteita ilmoitella pois annettaviksi tai pientä korvausta vastaan luovutettavaksi jos kerran ne pitää saada pois nurkkia rumentamasta.Luulisi että tänä päivänä on tietoa harrastajista joita nämäkin toisten mielestä "ROMUT"kiinnostaa.Hiukan on raastanut nuo romunkeräyspaikkojen kasoissa olevat aihiot ja osat jotka on sinne surutta survottu.Aivan täydellisiä ja jopa harvinaisempia yksilöitä on näkynyt seassa. :cry: Mahtais olla paha paikka mulle olla töissä kuusakoskella tai stenalla prässäämässä autoja paaliin :rotfl: :rotfl:
     
  2. 19Ford59

    19Ford59 Gearhead

    Monet joiden hallussa näitä vanhoja autoja on eivät tule ajatelleeksikaan että joku voisi olla kiinnostunut niistä tai että joku vieläpä voisi maksaa niistä ihan rahaa, nehän ovat vain vahoja romuja. Monien on vieläpä vaikea saada yhteyttä harrastajiin joita autot saattaisivat kiinnostaa, metallinkeräysyritysten yhteystiedot löytyvät vaivattomammin puhelinluettelosta. Harvinaisempia yksilöitä on usein vaikea saada kaupaksi jos puuttuu vähän osia tms. Itse jouduin juuri laittamaan romuttamolle 50-luvun alkupuolen eurooppalaisvalmisteisen auton. Kaikki peltiosat tuohon autoon löytyisi käyttämättöminä ja varaosia olisi tallessa todella paljon mutta ketään ei auto kiinnostanut eikä itsellä ollut sitä mahdollisuutta säilyttää. Työtähän siinä olisi ollut todella paljon mutta toisaalta ei sellaisia ole museorekisterissäkään kuin ihan muutama. Auto on ollut myynnissä vuodesta -85 asti ja siitä on aina välillä ilmoiteltu mutta jos ketään ei kiinnosta niin ei kiinnosta.
     
  3. anglia67

    anglia67 3rd gear

    Niinhän se taitaa vaan olla juu.Silloin kun olet myymässä,ei kuulu ostajia mutta kun olet laittanut romuksi niin jo olis ottaja autolle. :-?
     
  4. signet

    signet Gearhead

    Kumma juttu kun taivastellaan romuksi meneviä hyviä autoja.Täältäpäin on kait harrastajat keränneet jo kaikki löydöt,hyvä näin.Multa usein kysytään et mitä hyviä 30-60 luvun aihioita ootte paalannu?Ei, ei edes varaosa-autoja ole meidän kuormiin eksyny ja jos olis ne olisi kyllä pantu talteen.Jos 70-lukuinen euro tai japsi tai ranskanperuna sattuu löytymään ladon takaa niin poikkeuksetta se on niin mätä että räjähtää murusiksi kyytiin nostaessa.Hyviä aihioita löytyy jos sattuu pitämään esim.-86 galantista tai fiat uunosta.Jenkkejä on noudettu yleensä vain harrastetallien takapihoilta,ja niistäkin on purettu kaikki irti.
     
  5. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    Niin, meiltä meni romunkeräykseen entinen varaosa-Vedette -52 mutta siinä autossa sitä ruoseessa sitten riitti. Eikä juurikaan ehjää. Tosin eräs käyttökelpoinen nippeli unohtui irroittamatta ja kun veljeni lähti sitä seuraavana päivänä hakemaan niin paikalliset olivat sitten rautatangolla hakanneet viimeisetkin rippeet paalauskuntoon. Ja olihan sitä tarjottu ennen sitäkin ilmatteeksi harrastajille tälläkin palstalla, yksi vaivautui katsomaan..
     
  6. kad_boost

    kad_boost Gearhead

    kyllähä kateuski o semmone asia minkä takia ennemmi paalii ku tarvihtijalle ja monet miettii het ku joku kysyy 30 vuotta tunkio päällä maannutta raatoo että nyt varmasti tuo sälli meinaa kusettaa puoli ilima tuo wanhan "arvoauton" vaikka tilanne o jotai aiva muuta...
    mitä nuihi löytöihi tien varsi metallikeräys paikoilla nii nehä pystyy pelastamaa pois sieltä että ei muutaku kärryt mukaa... :D
     
  7. Mano

    Mano 1st gear

    Just näin :argue:
     
  8. 19Ford59

    19Ford59 Gearhead

    Lue heikkisj YV:si laitoin viestiä jo alku kesästä :lol:
     
  9. Landaulette

    Landaulette 3rd gear

    Metsäautoluettelo

    Legendaarinen metsäautoluettelo on nyt netissä:http://www.metsaauto.net
    Sivuilla on tosin vain länsirannikon löytöjä, lähinnä Rauman seudulta. Mutta mikä estää ilmoittelemasta myös muun maan löytöjä. Työtä se vaan tietää sivuston pitäjälle :lol:

    Tämä vain välikommenttina keskusteluun...
     
  10. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    Mää joudun tosta metsäautolinkistä johonkin Free Hosting??-sivulle..
     
  11. Landaulette

    Landaulette 3rd gear

    Hotellisivusto

    Joo huomasin vasta itsekin, että sivuilla on joku max-kävijävierailulaskin, joka rajoittaa liikennettä kun kävijöitä on käynyt "tarpeeksi" :mad: - - - taidan siirtää sivut jonnekin maksulliselle host-palvelimelle - - - sori kaikille turhan reissun sivuille tehneille
     
  12. Landaulette

    Landaulette 3rd gear

  13. anglia67

    anglia67 3rd gear

    Nuo metsäauto-sivut on asiaa :D .
     
  14. Landaulette

    Landaulette 3rd gear

    Niinkö?

    Ajattelinkin että moisille sivuille vois olla muitakin kiinnostuneita lukijoita kuin ihan itse :lol:
     
  15. Landaulette

    Landaulette 3rd gear

    Maan hiljaiset

    http://www.metsaauto.net -sivuilla on kyllä kivasti käynyt ihmettelijöitä, mutta lisää kaivataan! Rohkeasti rekisteröitymään ja ilmaisemaan mielipiteitä metsäautoista. Jonkun verran on tullut kuvia jo muualtakin maasta ja lisää tietysti toivotaan.
    Ei ole tarkoitus että sivut jäisivät Rauma-keskeisiksi - maan kattava sivusto on tähtäimessä :odroll:
     

Kerro tästä muillekin!