Pyöräkortti

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kaksipyöräiset', aloittaja Driver81, 18.4.2006.

  1. Driver81

    Driver81 2nd gear

    Kyllä on harrastuksen aloittaminen halpaa.

    Autokoulu 450€ (tämä oli kaupungin halvin ja ymmärtäähän tuon mistä tuo hinta muodostuu.)

    Lääkärintarkastus 56€

    Kirjalliset / inssi 53€

    Kortti 40€

    Valokuvat ???(oli jemmassa kohtuu tuoreet kuvat)


    Koko hommassa närästää kaiken eniten tuo kortti....eikä tuo lääkärintarkastuskaan hymyä kirvoittanut naamalle.....3min homma ja 56€. Olisi pitänyt lääkäriksi lukea.
     
  2. Tepi

    Tepi Gearhead

    Odotas kun ehdit ajovarusteita hankkimaan... :odroll: Vakuutusmaksujen suuruuden ei sentään pitäisi tulla jenkkiautoilijalle yllätyksenä...
     
  3. Nasu Peetu

    Nasu Peetu 1st gear

    Niin mitä noista? Itse ostin nahkahousut, kaksi nahkatakkia (tavallinen muotoonleikattu ja helletakki kovilla suojilla) , ajosaappaat, kahdet hanskat kypärän ja selkäpanssarin. Kaikki uusia ja tietääkseni laadukkaita, yhteensä n. 1000€
    Onko sitten oma turvallisuus ja ajovarusteiden istuvuus näillä hinnoilla kallista..?
    Ja mitä vakuutuksiin tulee, maksaa 650cc pyörääni vakuutukset 20% lähtöbonareilla alle neljäsataa koko vuodelle (pohjolan systeemi, ilman seisontavakuutusoikeutta).

    Tähän oman valinnan mukaan myhiöt ja hymiöt.
     
  4. kt9001

    kt9001 Gearhead

    Suathan kuitenkii ajettua inssiajon omalla pyörälläs, ee tarvii ajokoulun mopottimella kalliilla minuuttihinnalla ajella.
    Mullen nimittäin väettivät jollonkii ajo-opettamosta, että pittää olla aatokoolun pyörä, mutta minen uskonu, ja ajoen omalla. Ihan vinkkinä vuan.
     
  5. Driver81

    Driver81 2nd gear

    Eipä tuota tullut tajuttua, kun jälkikäteen asiaa vasta rupesi penkomaan. Ei se autokoulun pyörän käyttö inssissä ollut kuin 30€, että ei missään tapauksessa pahinta myrkkyä. Kortti lakkarissa ja kadotetut rahat unohtuneet kun on ajelemaan päässyt. Ainut mikä nyt korpeaa on se, kuin joku p****leen pilkunviilaaja on ryssinyt minun ajokorttihakemuksen. Kävin konttorilta kysymässä, nainen ensin tuumaa että suoritus on hylätty. Tässä kohtaa vitutuskäyrä napsahti kattoon, kunnes muistin että on minulla kotona kopio tästä suorituksen hyväksymisestä. Syy lopulta siihen ettei hakemusta ollut käsitelty oli, että jostain syystä minun hakemuksessa oli pikku-e mukana ja kun tästä ei ollut suorituksia vielä siellä näkynyt niin ei sitten tietenkään korttiakaan oltu valmiiksi tehty. Noh jos tuon ensi viikolla joskus saisi sen muovisenkin kortin, paperin tilalle.
     
  6. -nikke-

    -nikke- Gearhead

    450€ kuullostaa jo halvalta. :eek: Meinaan, ittellä makso A1 kortti n. 600€. Ja nyt kun pyöräkorttiin tuli kuulemma vielä lisää tunteja, niin maksaapi jossain jo päältä 1000€.

    Noh, kortti kun on taskussa, ni eihän se rahan palamine siihe lopu. 2T-piikki tahtoo tavalla tai toisella syyä kaikki varat.. :x
     
  7. kt9001

    kt9001 Gearhead

    No ee oo ollu pahahintanen tuo mopon hinta inssiajossa! Multa tinkivät joku vuosi sitten 550mk puolentunnin päristelystä, ni se oel minusta jo vähä liikoo, ja siks tein kepulin.

    Muuten kyllä kortisoituminen tapahtu vikkelään, muistaakseen kesäkuun ensimmäenen ilimottauvuin ajopropagandaan, ja samankuun kaheksas olin jo eestissä pärräkortti lakkarissa. Mutta minähän hommasinkii pyöräleen reilusti etukätteen, että voisin testata sitä ja olla varma, että tosiaan haluan konepyöräillä...
     
  8. Tepi

    Tepi Gearhead

    Sori vanhaan aiheeseen vastaamisesta...

    Voit siis onnitella itseäsi hyvistä kaupoista. Itselläni meni Rukan Gore-Tex takkiin ja housuihin n. 600€ (BikeWorld), buutseihin 120€ (Motoclinic), Virosta hankittuun Arain kypärään 200€ ja kevyisiin hanskoihin 40€. Eli saman tonnin verran. Ja nahastahan saa maksaa keinokuituun verrattuna vielä lisää?

    Mulle tonni on kyllä iso raha, jos sitä ei ole budjetoinut etukäteen vaan tuijottaa vain käytetyn pyörän hankintahintaa. Mutta en mäkään lähtenyt tinkimään Rukan puvun hinnasta tai materiaalista.

    Sun löytämät hinnat ovat lähempänä sitä, mitä pidän kohtuullisena investointina silkkoihin kuteisiin ja kypärään.
     
  9. custom cruiser

    custom cruiser 1st gear

    Ite ajoin kortin kolme vuotta sitten. 170e + kortti yms. laskut..
     
  10. Hanxi

    Hanxi Gearhead

    KT-kortti vuonna -76: 76 mk!! Jatkoksi ABC-kortti pari vuotta myöhemmin 123 mk. Ja nuokin hinnat tuntuivat kohtuuttomilta :rotfl:
     
  11. Anonymous

    Anonymous Guest

    onpas nykyään kallista :eek:
     
  12. Mano

    Mano 1st gear

    Mitähän yhdistelmää sillä Ae-kortilla olis saanu ajaa ... :rotfl:
     
  13. duster73

    duster73 Gearhead

    Yli 3500kg painavaa prätkä+tammitynnyrivaunu-yhdistelmää? :D
     
  14. caddy61

    caddy61 Gearhead

    kortti

    Mites kun vanhemmalla iällä innostuu hankkimaan pyörä kortin.
    Saako heti hypätä ajamaan piikkiä isommalla pyörällä?
     
  15. t6t

    t6t 1st gear

    Re: kortti

    Jos sulla on AB kortti niin saat ajaa sillä :D
     
  16. kt9001

    kt9001 Gearhead

    Re: kortti

    Minä ite henkilökohtasesti halusin tulukita lakia silleen, että alotin samantien kilosella mopolla ajelun. Moottoripyörä (1340) on vieläkkii kaakana tulevaesuuvessa.
     
  17. Driver81

    Driver81 2nd gear

    Saa hypätä suoraan A.kortilla myöhemmin käytynä suoraan ison pyörän selkään. Mutta tähän on tulossa kuulemma muutos ensi vuoden alusta lähtien(kait, mutta tälläistä infoa kertoilivat autokoulussa) Eli vaikka ajaisit kortin niin tulisi välivaihe 2 vuotta jonka aikana saisi ajaa vain 600cc ja korkeintaan 49kW pyörää. Kahden vuoden jälkeen saisi sitten korottaa kortin rajoittamattomaksi, mutta tässä yhteydessä tulisi todistaa, että on ajellut pyörällä? En tiedä minkä verran pitäisi olla kilometrejä.

    Eli jos joku on harkinnut pyöräkortin hankkimista niin suosittelen lämpimästi tätä vielä kauden 2006 aikana.
     
  18. Mano

    Mano 1st gear

    Erään huhun mukaan ens vuonna ei vanhalla A-kortilla sais ajaa jos ei oo koskaan ajanu/omistanu moottoripyörää......
    Onko kellään tietoa ?
     
  19. Rubberduck

    Rubberduck 1st gear

    Jaaha, jos näin on, tuli tehtyä mopon osto kreivin aikaan. Kortti on ollut "aina", muttei mopoa koskaan. Jos olisi pitänyt erikseen kortti ajaa, niiin tuskinpa olisi tullut edes mietittyä pyörän ostoa. Nyt vaan tuli eteen "tarjous, josta ei voi kieltäytyä". Mopohan se on kun se on alle tonninen...
     
  20. Driver81

    Driver81 2nd gear

    Tuo olisi jopa suotavaa. Eniten liikenneonnettomuuksia sattuu nimeomaan näille "uusiomotoristeille", jotka aikoinaan saivat lahjakortin ja nyt sopivaan ikään / rahatilanteeseen päästyään hommaavat isoimman pyörän mitä rahalla saa.


    Pyöräkortin 2-vaiheistaminen ei koskisi vanhoja kortteja vaan ainoastaan 2006 vuoden jälkeen ajettuja. Toivottavasti saisivat viivyteltyä tuota, vaikka itsellä kortti nyt onkin niin aivan järjetön järjestelyhän tuo on.
     

Kerro tästä muillekin!