auto kilpiin ilman papereita?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja niklas_, 6.9.2006.

  1. niklas_

    niklas_ 1st gear

    onnistuuko kilpiin laitto jos auton paperit puuttuu.? edellinen omistaja on omistanut auton yli 10v. suomiauto.
     
  2. p.levonen

    p.levonen 1st gear

    omistaja ilmoittaa paperit hävinneeksi,,,
     
  3. kapa

    kapa 3rd gear

    aken tietokannasta löytyy auton viimenen virallinen omistaja ja sitten vaan tarvii siitä eteenpäin olla luovarit.

    sitten asia muuttuu jos auto on ollu rekisterissä viimeks joskus vuonna yks ja kaks. sitten kantakorttijäljennösten jäljille mm. mobilia voi auttaa joissain tapauksissa jos ei akesta oo apua
     
  4. chevelle 75

    chevelle 75 1st gear

    Ota autosta runkonumero ja soita konttorille.
    Jos ne löytää aken tietokannasta auton tiedot niin no problem... :)

    Sitten vaan luovarit siltä kellä auto on ollut viimeksi rekisterissä.
     
  5. Tuukka

    Tuukka 1st gear

    Entä jos se kellä auto on viimeksi ollut rekisterissä onkin kuollut?
     
  6. Dartsan

    Dartsan Gearhead

    Elä ainakaan mene nimmaria pyytämään ilman lapioo! :rotfl: :rotfl:
     
  7. Galaxie500

    Galaxie500 Gearhead

    Entä jos se kellä auto on viimeksi ollut rekisterissä onkin kuollut?[/quote]

    Perikunnnalle se omistus silloin on siirtynyt.
     
  8. garagektc

    garagektc Gearhead

    Niin kuolemantapauksen yhteydessähän omistusoikeus siirtyy jollekkin.
    Toisaalta kun sitä siinä vaiheessa mennään vähän niinkuin "herran haltuun" niin mahtaisko pastori kirjoittaa luovarin :D
    No vakavalla asialla hiukan huumoria, mutta toivottavasti kukaan ei ota pahakseen. Jos, niin alin panta piposta hetkeksi irti...
     
  9. Jimi

    Jimi Gearhead

    Perikunnnalle se omistus silloin on siirtynyt.[/quote]

    Sitten vain perunkirjaa/testamenttia etsimään ja kaikilta pesän osakkailta luovarit...

    -Jimi-
     
  10. surmanajaja

    surmanajaja 1st gear

    Sitten vain perunkirjaa/testamenttia etsimään ja kaikilta pesän osakkailta luovarit...

    -Jimi-[/quote]

    aika teoreettiseksi menee, mutta saatte arvata että löytyy vähintään 2 vastarannan kiiskiä jotka ei niitä luovareita kirjoita, varsinkaan ilman järjetöntä rahasummaa..eli kannattaa kysellä niiltä seuraavilta omistajilta jos jollain olisi valmis luovari rekisteröidyltä omistajalta.

    ja kun herra on kuollut niin kuka kyselee konttorilla "onko tämä nyt varmasti sen ja sen allekirjoitus"? eli omaa järkeä saa käyttää.. :oops:
     
  11. niklas_

    niklas_ 1st gear

    aken mukaan pitäisi onnistua jos myyjä kirjoittaa luovarin ja todistaa että mistä hän on ostanut sen ja milloin. + muutaman todistajan nimmarit paperiin. saa nähä onnistuuko

    kiitoksia vastauksista
     
  12. slant six

    slant six Gearhead

    aika teoreettiseksi menee, mutta saatte arvata että löytyy vähintään 2 vastarannan kiiskiä jotka ei niitä luovareita kirjoita, varsinkaan ilman järjetöntä rahasummaa..eli kannattaa kysellä niiltä seuraavilta omistajilta jos jollain olisi valmis luovari rekisteröidyltä omistajalta.

    ja kun herra on kuollut niin kuka kyselee konttorilla "onko tämä nyt varmasti sen ja sen allekirjoitus"? eli omaa järkeä saa käyttää.. :oops:[/quote]
     
  13. Jimi

    Jimi Gearhead

    Ongelmahan on silloin kun auto on poistettu rekisteristä vasta sen jälkeen kun omistaja on jo kuollut, silloin auto on automaattisesti siirtynyt perikunnalle.

    Itselläni on sellainen auto, josta on jo viidet luovarit perikunnan osakkailta, enää puuttuu yhdet eli jos ensi kesänä kilpiin?

    -Jimi-
     
  14. mercakungen

    mercakungen Gearhead

    Sitten vain perunkirjaa/testamenttia etsimään ja kaikilta pesän osakkailta luovarit...

    -Jimi-[/quote]

    Jos auto on perikunnan omistuksessa, katsastuskonttori vaatii kopion perunkirjasta (auto on ollut rekisterissä omistajan kuollessa). Jos perikunnalla on järkeä päässa, he siirtävät auton yhden perikuntalaisen nimiin. Tällöin ei tarvita perunkirjaa, ainostaan uuden otteen ilmoitusosa.

    Jos auto ei ole ollut rekisterissä omistajan kuollessa ja tästä syystä jätetty pois perunkirjasta on pimitetty perintövaroa (tahattomasti?). Perikunnan olisi syytä olla tarkkana ajoneuvojen suhteen, jos niitä on tarkoitus myydä myöhemmin. Ajoneuvot kun eivät kuulu tavalliseen irtaimistoon. Tässä tapauksessa on ilmeisesti kyseessä jokin "arvoton" ajoneuvo? Autoa ei ole perinyt kukaan, jos sitä ei ole kirjattu perunkirjaan...

    Matti Äyräväinen
     
  15. Karva

    Karva Gearhead

    Niin ja sitten ne metsä-raadot joita löytyy saa paperilliseksi kun maanomistaja, siis se kenen mailla auto on, kirjoittaa kuitin raadon myymisestä, siinä pitää sitten seisoa jotain mallista, merkistä yms, tai jotta sitä ei pysty tunnistaan, maininta siitä myös jotta epäillään tämän tai tuon olevan jotain, ja valokuvat kanssa liitteenä ovat hyviä, puhumattakaan kyliltä kaivetusta historiikistä, vaikka asiaan liittyvät henkilöt olis jo paremilla autobaanoilla, joltain asiaan perehtyneeltä kaverilta saatu allerijoitettu selvitys hänen näkemyksestään ko, auton mallista jne, mukaan.

    Toinen asia on sitten se jos näitä epämääräisiä autoja ostaa jostain ja niille ei ole paperia mm, yhden löysin joka ol ruottista ns, uitettu ja alettu korjata, no ei tullut koskaan valmista, ei paperia yms, vain kuitti osto-tapahtumasta, tälle kukkaselle löytyy paperia kun jaksaa kaivaa kaikki omistajat, joilla se on suomessa ollut ja lopun perin maahantuojan, kuitti siitä liikkeestä josta on ostettu, ja eikun normaali kaavan mukaan veropäätöstä odottaan.

    Mikäli auto on tuoreempa ja paperit ovat totaalisen hukassa, eikä kilven tietoja ole missään, pitää löytyä joku tunniste tieto jolla ko, auto voidaan tunnistaa, rungon-numero tai rekisteri tunnus olis pakko löytää.

    Lisäksi jos edelliset omistajat ei ota asiaan mitään kantaa, tai peräti ovat tuohtuneita kun tietoja kysellään, voi auton oletetusta historiasta tehdä aina liitteen, jossa todetaan todennäköinen omistaja ketju, ja samalla ilmoitetaan jotta asiaan liittyvät tahot eivät tahdo olla missään tekemisissä asian kanssa, allekirjoitus ja parin luotettavan, siis ei tuomitun kaverin allekijoitusta, todistamaan liitteen laatijan allekirjoitus, luotettavat todistajat todistavat liitteen laatijan allekirjoituksen, eivät kertomusta tai todennäköistä historiaa, vaan ns, hyvässä uskossa olettavat jotta ko, henkilö on asian selvittänny ja pannu näkemyksen paperille rehellisessä mielessä, vilunkia on aivan turha harrastaa.

    Ake, Tulli yms, tahot joiden kanssa autojen epämääräisiä historioita yms, kadonneita papereita, ja muita omituisia käänteitä selvittää, tietävät vuosi-kymmenien kokemuksella kaikki, siis aivan kaikki kusetus ja jojotus tai muut epämääräisten veikkojen yritykset, sinne on aivan turha koettaa saada jotain epämääräistä paperia tai sotkua läpi, kertomalla oman näkemyksen ja esittämällä asiansa, juuri niin kuin sen tiedät, nämät asiat yleensä selviää aina, neuvoja saa ja kannattaa kysyä, yleensä matkan varrella tulee samalla hyvät neuvot, joilla viranomaistahot auttavat hukatun tai jonkin sortin jojotuksessa olleen auton kilpiin.

    Liitteenä selvitys, siitä mikä on ko, auton yms, historia, mistä löyty ja keltä ostettu, mitä aijot sille tehdä, oma näkemys asiasta, se ei ole virallinen paperi mutta kertoo kuinka tie ko, arrteen kanssa törmäs ja mitä siitä nyt halutaan, valokuvia tai ko, viranomaisen edustaja pyydettynä paikan päälle, pullat ja kaffet, yhteistyötä, selvitystä, aktiivisuutta ja peräänantamattomuutta.

    Jos ei muu auta, selvitys tullin ja aken kanssa yhteistyöllä, ja vero maksuun, siinäkin tapauksessa sen veron voi pyytää kohtuullistettuna, kun on epäilys jotta autosta on jo kannettu veroa, tapauskohtaisesti ja pyydetyllä ehkä jopa myönnetyllä erillis-päätöksellä, pienellä vero pohjaisella sanktiolla kilpiin. Se jotta usein kuulee väitettävän stooria jotta joku auto on mennyt uudelleen verotettavaksi, no selvä tämä onhan noita verotettu kun on koetettu kusettaa jne, mutta se väite jotta verotuksen jälkeen ei saa sitä autoa kilpiin on osittain kukkua, jos vero kannetaan siitä syystä jotta on koettettu tehdä vilunkia, saattaa olla jotta se on sillä kertaa ko, auton osalta peli selvä, mutta jos se on tehty veron kanto siinä mielessä jotta muukaan ei ole auttanna, saa auton kilpiin ja sen elämä alkaa ikään kuin puhtaalta pöydältä, uuditetun identiteetin myötä.

    Usein väitetään jotta tuomalla ko, mallinen auto ulkomailta pääsee helpommalla, mutta jos ostat raadon ulkomailta on sama rumba edessä, eli tullin kautta veropäätös ja katsastus, identiteetin selvitys jne, kaikki vastaavasti, yhtä kaikki yhteistyöllä.


    Lopun perin kaikki autot ja moottoripyörät saa kilpiin ja kadulle normaaliin ajoon kunhan ne ovat tieliikennelain mukaisessa kunnossa ja vero, rekisteri jne, edellyttämässsä määrin historialtaan ja papereiltaan selvät, vaikka kokonaan uusilla tiedoilla ja maahantuonnin kautta jos ei muu auta.
     
  16. chevystw

    chevystw 1st gear

    Nyt tuli hankittua vanha ooppeli, tarkemmin -74 rekordi. Kaveri osti auton kuolinpesän huutokaupasta, auto seissyt kymmenisen vuotta ladossa. Nyt mulla olis aikomus laittaa se takas kilpien väliin. Papereita ei tainnut olla ollenkaan tai sitten oli joku vanha ote, edellinen omistaja kuitenkin heitti veivinsä alkukeväästä. Jos ei papereita löydy niin kysyn akelta edellisen omistajan mutta mites siitä eteenpäin?
     
  17. bootsi

    bootsi Gearhead

    Vasurilla nimi luovariin ja päivämääräksi seittemäs kesäkuuta nollaviis. :wink:
     
  18. chevystw

    chevystw 1st gear

    Käynyt kyllä mielessä mutta mutta... Auton hanskalokerosta löytyi vanhoja vakuutuslappuja joista selvis auton rekisteri ja ed.omistajan nimi. Sen verran erikoinen sukunimi et rajautui kymmeneen samannimiseen samalla paikkakunnalla, kaikki luultavasti sukua. Soittelen huomenna ja kyselen jos joku tietää autosta jotain tai perikunnan osakkaista. Ajattelin homman viedä kuitenkin laillista tietä vaikka joskus on kyllä vasurille ollut käyttöä. Katotaan sitten uusiks jos tulee huono vastaanotto asialle.
     
  19. Blindboy

    Blindboy 1st gear

    Perikunnnalle se omistus silloin on siirtynyt.[/quote]


    Tuosta perikunnasta ei niin kannata huolehtia. Jonkun oikean ihmisen nimille se aikanaan siirtyy.
     
  20. wili

    wili 3rd gear


    Tuosta perikunnasta ei niin kannata huolehtia. Jonkun oikean ihmisen nimille se aikanaan siirtyy.[/quote]

    Joo jos perikunta pystyy siitä sopimaan. Ei muuten ole aina ihan yksinkertaista... :soosoo:
     

Kerro tästä muillekin!