Mista hyvat mittavalineet ja tuumaiset hylsyt?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja marvi, 14.9.2006.

  1. marvi

    marvi 3rd gear

    Onko kokemusta mihin suunnata paakaupunkiseudulla (tai sitten netissa), kun olisi tarvis tuumakoon hylsyja. Sellaisia etteivat olisi kertakayttoisia :-?

    Toinen tarvis olisi mittavalinesetille, jolla parjaisi moottoriprojektin. Mihin kannattaisi suunnata?
     
  2. musse27

    musse27 3rd gear

  3. lazy

    lazy 3rd gear

    Kauppa Osakeyhtiö Mäkelänkatu Helsinki. Sieltä löytyy työkaluja ja mittavälineitä. On myös monen laatuisia ja hintaisia , mut kannattaa
    kysästä.
     
  4. niklas_

    niklas_ 1st gear

    bilteman 10v takuu hylsyt ovat hyviä. maksaa jotain 1,50-4e kpl
     
  5. jakulepi

    jakulepi Double Gearhead

    Myytävänä myös kokonaisena hylsysarjana 10v takuulla. Hintaa oli muistaakseni 45-50e sisältäen myös räikän ja jatkovarret. Tuollaisen ajattelin myös itse käydä hakemassa.
     
  6. Ääni biltemalle!
     
  7. Makinpa

    Makinpa 1st gear

    Ostin ton Bilteman tuumasen satsin (n~40 € sininen muovisalkku) ja purin sillä kaksi autoa ilman ongelmia. (+Kasasin toisen)
    Noita hylsyjä ei sais käyttää mutterimopossa, mutta hyvin kesti vaikka suurin osa pulteista oli ruostunut "yhdeksipuuksi". Pultit joko irtos, katkes tai mutterimoposta loppu vääntö mutta hylsyt ei mennyt miksikään.
    Sarjan räikkäkin on kolhuja lukuunottamatta uuden veroinen.
    Esim. hukatun hylsyn tilalle saa biltemasta ostettua uuden samanlaisen erikseen, mitä voi muihin sarjoihin olla hankalampi saada, näin ainakin luulen!
     
  8. amalo

    amalo Gearhead

    Taas pitää kehua racersplacen tarjousta heittokellosta; kiinalainen 39€/49€ jalustalla. Vähän on lelun oloinen, mutta ei ole hinta paha ja ihan riittävä tarkkuuskin. Varmaan noita saa muualtakin mutta tuolta ostin itse - tosin ainakaan Oulun seudulla en ole nähnyt vastaavaan hintaan myynnissä.
     
  9. Tero.Rutanen

    Tero.Rutanen Gearhead

    Minäkin suosittelen Biltemaa, jo vuosia sitten on biltemasta ostettu hylsysatseja ja paineilmavehkeitä. Ovat toimineet hyvin paitsi paineilmaräikät ei muutamavuosi sitten kestänyt yhtään mitään. 10 tai 15vuoden takuu kun oli, niin reklamaatio ja aina tuli uusi tilalle. Eli takuu ainakin pelannut ilman mutinoita. Räikän malli vaihtui jossain vaiheessa, ja nyt se on pelannut jo vuosia. Lisäksi jos esim. jatkovarsi meni hylsysatsista poikki, niin lähettivät yleensä 2 tilalle!!
     
  10. marvi

    marvi 3rd gear

    Kiitos hyvistä vinkeistä!

    Kävin hakemassa Bilteman sinisen.

    Samalla reissulla osui silmään pitkään etsimäni tuumakokoiset kuusiokolohylsyt! Välillä meinasi usko loppua niitä etsiessä, ja meinasin jo lähettää jenkeissä vaihto-oppilasvuotta viettävän tyttären sikäläiseen työkalukauppaan :rotfl: Noita oli vain mustana koneversiona, joten olivat turhan tyyriitä. Mutta nyt pääsee vetämään jarrupalikat oikeaan momenttiin!

    Kokeilen noita mittalaitevinkkejä ensi viikolla...
     
  11. Damned

    Damned Gearhead

    Onko tuossa Bilteman sinisessä 45 € setissä kaikki tarvittavat koot ajatellen esim. moottorin purkamista, vai tarvitseeko lisäksi jotain erikoisemman kokoisia hylsyjä?
     
  12. jakulepi

    jakulepi Double Gearhead

    Mututiedolla vastaan että kyllä tuosta kaikki pitäisi löytyä.
    http://www.biltema.fi/osteri/osteri.cgi ... uote=10124

    Kiintolenkkisarja kannattaa muuten hankkia kaveriksi
    http://www.biltema.fi/osteri/osteri.cgi ... uote=11659

    Itse pärjäsin aloittelijana pelkästään tuollaisella kiintolenkkisarjalla irrotellessani vaihdelaatikkoa. Tosin välillä tuli hylsyjä ikävä, mutta millikokoisistakin löytyy aika hyvin vastaavuuksia useille tuumakokoisille. Ja vaikuttavat kyllä erittäin asiallisilta työkaluilta.
     
  13. Damned

    Damned Gearhead

    Kiitos, laitan tilaukseen molemmat sarjat. Itseasiassa tuo kiintolenkkisarja olikin jo ostoslistalla. Noita tuumaisia kuusiokoloavaimia ei kovin usein vissiin tarvitse?
     
  14. jakulepi

    jakulepi Double Gearhead

    Ainakin Camaron jarruletku piti avata muistaakseni kuusioavaimella.

    Eli ostoskoriin vain, jos vain perse kestää. Sinä päivänä kun niitä kipeimmin havaitset tarvitsevasi, huomaat että:
    a) sinulla ei ole tuumaisia kuusioavaimia tai ylipäätään edes mitään korvaavaa työkalua
    tai
    b) On sunnuntai-ilta tai jokin muu ajankohta/tilanne että niitä et pääse hakemaan kaupasta

    :)
     
  15. Kapteenikosmos

    Kapteenikosmos Gearhead

    Annetaan nyt vielä yks ääni biltemalle. Väänsin 8 3/4 perseestä lehtijousien u-pulttien mutterit vajaan kahden metrin jatkovarrella auki kun olivat venähtäneet kiristyksessä ja periks ei luonne antanu vaikka romukoppaan menevätkin (eli ois voinu surutta laikata poikki). Bilteman 10v hylsy kesti ongelmitta ja sen verta lujaa kuitenkin tuli väännettyä että crc kiehu siinä mutterin juuressa kun siihen suihki.
     
  16. marvi

    marvi 3rd gear

    Ainakin Buickin moottoria purkaessa on riittanyt itse asiassa nelja yleisinta hylsya, joten tuossa sinisessa on monta ylimaaraistakin :)

    Mutta vaikka kokoja riittaa, niin kiertokangen alapaan pultteja varten piti kayda ostamassa oma kaksitoistakantahylsy. Nuo sinisen hylsyt kun ovat normaaleja kuusiokantaisia. Onneksi loytyi sellainen tusinakanta erillisena paikallisesta osakaupasta Nummelasta (suosittelen) 8) Sarjasta lienee turha nahda edes unta, ellei paase kaymaan ison veden takana.

    Noita kuusiokoloja ei tosiaan ole tullut vastaan muualla kuin jarruhommissa, mutta niissa sita sitten ehdottomasti tarvitaan. Millisella sinnepain-korvikkeella on iso riski saada pyoreakantainen ruuvi ja paha mieli.
     
  17. Damned

    Damned Gearhead

    Väliaikatietoja Bilteman sinisestä setistä: hyvin pelaa, kasin purku on käynnissä 8)
     

Kerro tästä muillekin!