Mielenkiintoinen aihe koskien katsastamista

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja alfadatsun, 7.10.2006.

  1. alfadatsun

    alfadatsun 1st gear

    Hyvä esimerkki kusetuksesta,jos konttori on hyväksynyt moisen paskan eikä autoa ole
    korjattu katsastuksen jälkeen ennen myyntiä on tehty todella ikävä temppu sekä
    katsastajalle että uudelle omistajalle :mad:
    http://ugly.blerp.org/~karvonen/konetienkatsastus/
     
  2. apukuski

    apukuski Gearhead

    Kun konttori on moisen pommin leimannut niin on kyllä aika varmasti saamassa kyseisestä asiasta myöskin sanktioita..
     
  3. xp

    xp Gearhead

    Oikeastihan auto ei varmaan ollut noin pahan näköinen katsastettaessa. Tuommoinen jälkitarkastus kun tehdään ja autoa kaivetaan kangen kanssa pari tuntia, niin tulos on vanhassa autossa kuvien kaltainen. Jos vastaava "kaivaminen" (vrt. ajan- ja voimankäyttö) tehtäisiin normaalissa katsastuksessa niin kyllä siitäkin kielteistä kommenttia irtoaisi.

    Ainahan se oman kipon katsastus pitäsi läpi mennä missä kunnossa vaan, mutta ostettavalle autolle katsastuksen oletetaan olevan takuu, että se on uudenveroinen.

    Kyseisen auton katsastuksen leväperäisyyttä ei kuitenkaan voi kiistää.
     
  4. transport01

    transport01 3rd gear

    On sitä pahempiakin juuri leimattuja nähty.

    Kyllä ostajankin kannattaisi auton alle kurkistaa jos meinaa autoa pitää hiukankaan pidempään.

    Nimittäin ei ne katsastuksen kriteerit koskaan sellaisia ole, että juuri tehtyä katsastusta voisi pitää korin hyvän kunnon osoituksena. Jos olisi, niin siitä vasta meteli nousisi.

    Katsastuksen tarkoitushan on, että auto pysyy turvallisena seuraavaan katsastukseen saakka.

    Jos noissa kuvissa oli kaikki vauriot, niin äkkiähän tuosta kulkupelin harsii kasaan. Noiden kuvien perusteella yhden illan juttu, ja kottero menisi leimasta läpi millä tahansa konttorilla, vaikka tarkastajan läsnäollessa :D
     
  5. lotjonen

    lotjonen 1st gear

    Asiaa, transport01, juuri näinhän se on. Juuri ennen leimaa liimataan purkinkansia ja jeesusteippiä pohja täyteen ja viimeistellään lasikuitukokkelilla ja röpelömassalla. Sitten karjutaan katsastuksessa kuuppa punasena "ettet sitten hakkaa niitä massoja irti sieltä!".
    Missä niitten rajojen pitäisi kulkea katsastuksessa kun kyseessä on hyvä asiakaspalvelu, liikenneturvallisuus ja normaalit hyväksymis/hylkäämisperusteet?
    Yleisesti on kuitenkin niin että ton ikäiset EE90-Corollat on kaikki enemmän tai vähemmän mätiä ja kyse on vain siitä kuinka hyvin tai huonosti se märännös on sinne jemmattu.
    Otetaanpa sellainen 100 kappaleen satunnaisotos -89 Corolloista jotka on viimeisen 4 kuukauden aikana katsastettu ja aletaan kangen kanssa tutkimaan sitä lattiaa, mitenkähän käy?
    Eipä silti, olihan tuo kyseinen yksilö kyllä aika kurja.
     
  6. rrauta

    rrauta 3rd gear

    noin sitä pitää, ostetaan auto, eikä ees alle katota.
    sitten kun katotaan ja pas.... on nähty niin ensimmäiseks soitto akeen ja itku päälle.
    tästä seuraa se että ake tarkastaa auton, antaa katsastuskonttorille varoituksen/sulkee määräajaksi /ja vie katsastajalta luvat.

    auton ostaja saa hyvän mielen, mitä leimasivat :rotfl:
    muuta korvausta ei sitten saakaan.

    oliskohan kannattanut ensin ottaa yhteyttä auton myyjään ja katsastus konttoriin, olisi ehkä ollut mahdollista saada korvaus auton korjauksesta.

    ja tosiaan oli kyllä aika pahoja vikoja olis ehdottomasti pitänyt katsastuksessa hylätä.
     
  7. MustangGT

    MustangGT Gearhead

    Yksi Corolla mullakin kerran oli :oops:
    Kone toimi ja kesti hyvin mutta tuo koppa hajosi vähän väliä....
    Muuten ois niin kelpo käyttis ollu talvella....
     
  8. Harri S

    Harri S Double Gearhead

    Jälkiviisautta, mutta nyt alkaa vituttamaan jo muuallakin...

    Jos itsellä olisi tarkoituksena ostaa yli 15 vuotias muovilevityksillä varustettu japsiauto, ehkä kuitenkin katsoisin sinne muovihelmojen alle ja takapyöränkoteloihin, koska sieltähän ne kiinanautot yleensä mätii. Varsinkin jos katsastuspaperissa on korjauskehoituksia ja vaikka niitä ei tässä tapauksessa ei olisikaan annettu.

    Vaatii toki nöyrtymistä ja polvilleenmenoa.

    Tuo tyyli, että annetaan se tukitylppä autokaupan sivulliselle osapuolelle, elikkä katsastusasemalle, ei minun mielestäni palvele autoharrastajia pätkääkään. Korjauskehoituksia (tulkitsin, että niitä on myyjä katsastuksessa saanut) ei kohta enää saa, vaan aina uudestaa tarkastukseen. Kehoitushan perustuu katsastajan luottamukseen, että asiakas korjaa viat ja siltä tässä nyt ammutaan pohjaa pois.

    Nyt tuon AKE:een soiton jälkeen ainakin Oulussa hakataan kahta tarkemmin autojen pohjat ja pahimmassa tapauksessa joltakin meni leipä, asunto ym. samalla kertaa. Nyt tuota vielä nettisivulla välikommenteilla ihaillaan, kuinka paljon katsojia tuolle "rikolliselle teolle" saadaan. :mad:

    Kyllä kauppa on aina kahden välinen asia, eikä siihen kannata muuta maailmaa sotkea, vaikka vituttaakin. Sopimalla asiat ratkeavat yleensä parhaiten.

    Otitko tuon ruosteiden jälkeen myyjään yhteyttä myyjään? Vakuuttiko myyjä olevansa tietämätön sateella vedellä täyttyvästä takakontista ja sisälattioista ja ikkunoiden huurtumisesta. Tässä on nyt vaan klassinen esimerkki, kun läpimätä auto pannaan kiertoon.

    On raukkamaista ampua sivullisia, kun syylliset myhäilee taustalla. :odroll:

    Ja kaikki vaiva ja kostaminen vain parin satasen tähden...
     
  9. Tupis

    Tupis 3rd gear

    Ihmettelisin enemmän jos tuollainen 16 v vanhan japsi ei olisi ruostunut. Eihän sellaisen käyttöikää ole edes suuniteltu yli 10v. pitkäksi.
    Tämä kuulostaa lähinnä joltain kiusanteolta entistä omistajaa ja katsastustoimintaa harjoittavalle yritykselle. Nyt tuolla katsastus toimipaikalla hakataan varmasti myös ehjiä helmoja ihan vaan varmuuden vuoksi.
     
  10. Stance

    Stance Gearhead

    Muistilista käytetyn auton ostajalle

    Onnittelut ostajalle, hieno kauppa! :poff:

    Polvistuminen peltilehmän edessä ei ole epäjumalan palvontaa vaan säästää ylimääräiseltä vitutukselta jatkossa. Todella typerää lähteä tekemään kiusaa katsastajalle oman sinisilmäisyyden takia.
     
  11. Tuukka

    Tuukka 1st gear

    Tekniikaltaan kuulemma toimivia autoja mutta koriltaan huonoja. Työkaverilla on ´88 Corolla ja se on joutunu katsastukseen hitsauttamaan jo useamman vuoden ajan
     
  12. advance

    advance 3rd gear

    Meinaakko vaikka myyjä olisikin tiennyt, että mätä on niin sillä olisi joku velvollisuus alkaa maksamaan parin satasen corollan hitsaukset, eiköhän ostajan omaa tyhmyyttä, kun ei alle osaa katsoa ja perävalot poistu näkyvistä niin se takuu meni siinä. Jos itte möisin jonkun muutaman satasen pommin ja
    sen muutaman kuukauden päästä ostaja on vaivautunut kurkistamaan auton alle ja huomaa siellä muutaman reijän ja soittas mulle niin kyllä siinä paskat haistattasin.
     
  13. Harri S

    Harri S Double Gearhead

    No enpä meinaa en. :poff:

    Lähinnä tuossa asiassa jurppii, kun tehdään ns. paskat kaupat ja aletaan netissä niitä sitten itkemään ja samalla ammutaan sivullisia selkään. Ja eihän tuossa kohteessa ole vissii edes yritetty peittää noita mätäkohtia. Olisi siis ollut ruosteet helposti todettavissa, jos vaan olisi hiukkasen kumarrellut...

    Jokos nyt alkaa jutun juoni aueta.
     
  14. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    Eihän tuo ollut edes paha noin vanhaksi riisikipoksi.. :eek:
     
  15. LordMrFord

    LordMrFord Gearhead

    Tämä meinaa taas sitä, että katsastusmiehet ovat enemmän varpaillaan kohun takia ja syynää mun Tojotan tarkemmin.
     
  16. cuda69

    cuda69 Gearhead

    hiukan oudolta kyllä tuntuu.olen käyttänyt omat , työpaikan ja kavereitten autot aina lakeuden katsastuksella ja katson olevani vakioasiakas enkä minä kyllä sais leimattua noin lahoa autoa.koputtelevat jopa cudan puhjankin joka vuosi vaikkei siellä edes näy ruostekohtia missään.
     
  17. kma68

    kma68 Gearhead

    Ammattilaisista

    Taitaa kyse olla siitä, että vaikka ammatikseen töitä tekeviltä odottaisi aina huippu tai edes kelvollista laatua (ei pelkästään katsastajat) voi lopputulos olla täysin vastuutonta roskaa.. Perusteluksi riittää tiukanpaikan tullen se, että hekin ovat ihmisiä. niinpä niin. Onneksi suomi on kuitenkin vielä oikeusvaltio eli oikeutta saa hakea niin paljon kuin lystää. Ko. tapauksessahan asian julkitulokin oli perusteltu, jo turvallisuudenkin kannalta. Itse olen autokatsastajiin keskimäärin tyytyväinen, joskin joukkoon on mahtunut joskus joku ääliökin joka ei ole kunnioittanut tervettäkään tekniikkaa. Tälläiset tapaukset on kuulemani mukaan hölmöilyllään aiheuttaneet valituksia ja aihettaneet jopa toimipaikkojen vaihdoksia tms. Voihan erilaisia mahdollisuuksia puntaroida ko. tapauksessakin.
     
  18. faikku66

    faikku66 Double Gearhead

    Kyllähän toi japsipelti on niin heikkoo,että varmaan aika suuri osa ton ikäsistä kärryistä ei menis katastuksesta läpi jos vähänkin enemmän tutkittas paikkoja.Tossa just vuosi sitten lupasin hitsata pari paikkaa yhden neitokaisen Corollaan (vm.-90).Katsastuksesta oli menny läpi,mutta katastusmies oli sanonut ,että helmat "pehmeähköt".No tutkin helmat,vasen helma hävis melkeen kokonaan ihan käsivoimin.Oikeestaan se oli kasassa helmamassan varassa.Näytti päällepäin yllättävän hyvältä.Eikä tämä ole ainut tapaus meikäläisenkään kohdalla.
     
  19. fury76

    fury76 1st gear

    ihan normaali ton ikäsen jaappanin keksinnön pohja joka leimalle niitä joutuu hitsaamaan.
     
  20. dart -66

    dart -66 Gearhead

    Joo, onhan se japsipelti heikkoa. Pojan käyttis -89 Carina II, ajettu 383000 km, eikä vielä(kään) hitsattu... Totuuden nimessä sanottava, että etuloksujen reunat kaipaavat jo huomiota :rotfl:
     

Kerro tästä muillekin!