2007 Roadsport V8

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Street & Race', aloittaja rx_racing, 13.10.2006.

  1. rx_racing

    rx_racing Gearhead

    Do dii....

    ajattelin aloittaa ihan uuden aiheen ton edellisen mentyä persiilleen.

    Kovasti on ollut vähissä ne jotka ajavat V8 -luokkaa. Niitä on aivan perkeleesti kun ovat ratojen kekejä.....

    Ajattelin että jos tässä kertosivat ne jotka suunnittelevat tulevansa lähivuosina, niiku oikeesti, ei astraalitasolla!!! ...olis varmaa kiva niille jotka ajavat ja jo meinasivat lopettaa kun ei ole kilpailijota.

    Tosta toisesta aiheesta poiketen voisin todeta et kilpailijoiden kesken on ollu aikamoinen yhteishenki...täältä sitä ei taida löytyä...
    Musta V8 -luokassa on ollut aivan oma henki, vaikka ei voi kyl valittaa muidenkaan luokkien henkeä!!!

    Puuppien ja kapakoiden kuninkaat jotka voititte kisan ypäjän (ihan kiva mesta) kylä kansalliset nii kiitos kommenteista, toivon ettei muutkaan siitä välitä ja kommentoi. Tässä on kyse HARRASTEAJONEUVOLUOKKA V-8 autoista.
     
  2. Jokeri

    Jokeri Double Gearhead

    Ajoin ennen kartingia, mutta nyt on ollu muutama vuosi hiljaista että ei ole tullut ajotouhuja harrastettua. Tuosta pitäis tehdä sellainen ajamalla kisoihin, kisoissa ja kisoista tyyppinen ratkaisu, pärjäämisellä ei niinkään väliä, kunhan on hauskaa. Ja mitä karting kisoista olen oppinut niin varmasti porukassa on hyvä henki, varsinkin tuola harrasteautopuolella, missä kaikilla on erilaiset kalustot. Siellä ei varmasti tarvi pantata arvokasta tietoa, kun se mikä toimii omassa autossa ei välttämättä toimi naapurilla.

    Tuo veekasiluokka sopisi hyvin, mutta kun tuo pirulainen josta on rata-autoa ryhdytty rakentamaan taitaa olla siihen liian uusi (89). No jos ei virallisissa kisoissa niin voihan sitä käydä radalla muuten vaan, ei tästä ole kuin reilu tunti jurvaan.
     
  3. ThunderRacing

    ThunderRacing 1st gear

    Viisaimmat voi oikaista jos oon väärässä, mutta eikös se menny näin:
    vaikka auto ois vm-89, niin sillä voi osallistua roadsportiin jos mallisarja on
    esitelty ennen vuotta 85. Esim Bmw e30 tai Corvette C4.

    Tallissa on purettuna jenkkilasikuitupulkka, voi olla että jo ens kaudelle ehtii jos talvi on pitkä ja siirretään finaalia kuukaudella... ja jos herra Kuljettaja on ahkera.
     
  4. MPST 67

    MPST 67 1st gear

    Jep,ensikaudella on tarkoitus ilmoittautua koko sarjaan. ja meininki on että testataan kunnolla,ennen kuin lähdetään kisoihin. olihan vaan palkitsevaa päästä viimekesänä radalle koittamaan tuota keksintöä reilun neljän vuoden rakentelun jälkeen. ja nyt talvella sitten korjaamaan ilmenneitä epäkohtia ja lastentauteja. täytyy vaan koittaa malttaa olla aloittamatta liian suuria muutoksia tekemään,jotta laitteet on heti keväällä sitten ajossa... on se kyllä
    hauskaa hommaa tuollaisen "liiterin"käskeminen radalla ja porukka on tosiaan
    reilua ja tunnelma tapahtumissa kerrassaan hyvä! toivottavasti ensi kesäksi saadaan kunnon kahinat sarjaan!! Nähdään kisoissa. -RSV8 431.
     
  5. T.N

    T.N Gearhead

    Mukana :D
    Pieniä muutoksia autoon , joten ajatkin huononevat :eek:
     
  6. Mihin se Hauhtonen katos, sillähän oli ihan toimiva lintta. Viimeksi bongasin tuoppi kourassa Historic Grand Racen varikolla.
     
  7. rx_racing

    rx_racing Gearhead

    Pane hyvä mies kysely HRF:lle!! Mustang nyt mun mielestä ainakin pitäs käydä. Tosta C4:sesta en tiä. TPI tuli kuitenki vasta '86 eli vaikuttaako se jotenki tyypityksiin. Tosin ei se '85 Mustangikaa tainnu ihan ruisku olla niiku '89...
     
  8. attes

    attes 1st gear

  9. ThunderRacing

    ThunderRacing 1st gear

    Saattaa tulla taas ens vuonna takas viivalle, jos vain uus auto kasaantuu talven aikana.
    Toimiva mikä? :rotfl:
     
  10. Mussemaan

    Mussemaan 3rd gear

    Joo, Roadsport V8- auto olis mutta muuten tuntuu ajaminen "virallisesti" vähän hankalalta, just tällä hetkellä. Mutta eihän sitä koskaan tiedä miten se mieli talven aikana muuttuu....kiinnostus on kyllä suuri.


    Perskuta, siitä Kemoran varaamisesta "epävirallisempiin" V8 -kähinään syssylle puhuttiin, mutta talvi taitaa ehtiä ensin.

    Löytyiskö pohjois-pohjanmaalta paljon osallistujia, jos vaikka La päivän ajaisi? Onko Pantera vielä linjoilla?


    P.S.
    Minkälaista historic -kalustoa teillä oikein on tulollaan?
    Kuvat on aina kivoja... :)
     
  11. ThunderRacing

    ThunderRacing 1st gear

    Olkaas ystävällisiä ja aloittakaa uus aihe jos yritätte järjestää omia ajopäiviä, ei liity tähän juttuun mitenkään.

    Ne tpi-, tai muut ruiskut ei taida estää osallistumista, säännöissä tais olla vain kahdeksan sylinterin käyttörajoitus. Vai miten tuo nyt sitte on...
    Syyskokous lähestyy, pitääpä siellä kysellä.
     
  12. attes

    attes 1st gear

    Ruiskuista sun muista:
    eihän säännöt kiellä laittamasta vaikkapa uutta LS7 konetta vanhaan corvetteen, joten ei mussen TPI kone estä sen osallistumista mitään.

    Auton pitää olla luokiteltu ennen 1.1.1985.
    Lähinnä auton ulkonäön pitää olla luokitustodistusten mukainen mutta muutenhan tekniikka on aikalailla vapaata. V8 autoissa pitää kyseistä autoa olla valmistetun v8 koneella mutta kisa-auton ei tarvitse olla alkuperäisesti varustettu v8 koneella. Eli vaikka jos omistaa kutoskoneisen mussen voi siihen laittaa sen kasikoneen ja lähteä viivalle.

    Jos auto on vanhempi kuin 1985 mutta ei ole luokiteltu, pitää sille hakea poikkeuslupaa.
     
  13. Mussemaan

    Mussemaan 3rd gear

    Sori, meni tosiaan pahasti OT:ksi.

    Mutta, asiaan, osaako joku heittää haarukkaa paljonko tulee "pakollisia" kuluja jos kisoihin lähtee näin pystymettästä?
    Tarkoittaen lisenssi, katsastus, tyypilliset ilmoittautumismaksut/kisa jne.

    Eli jos/kun auto on valmis, paljonko menee $$$ että pääsee ajamaan vaikkapa sitten sen yhden ainoan kisan?
     
  14. BBC64

    BBC64 Gearhead

    Luokitus

    V8-luokassa riittää myös Suomen tyyppihyväksyntätodistus. Tämä helpottaa asioita kummasti. Itse onnistuin saamaan kopion tyyppäristä paikallisella katsastuskonttorilla. -RSV8 454-
     
  15. T.N

    T.N Gearhead

    Re: Luokitus

    Ai tarvii vai ? :D
    Ei se taida niin tarkkaa olla sit kumminkaan......
     
  16. Jokeri

    Jokeri Double Gearhead

    Uusimmassa spinnerissä oli juttua historic grand racesta ja yhessä kuvassa oi juurikin 3gen camaro. Onkohan kyseisestä laitteesta missään saatavilla syvempää esittelyä, nettisivua tms? kiinnostais että mitä tuonne alusta ja jarrupuolelle on tehty rata-ajoa varten.
    Montako kierrosta nuo muuten yleensä ajaa nuossa kisoissa?

    Itellähän on jo 12" jarrut ympärinsä ja muuta kivaa että jonkinlainen pohja olisi jo olemassa, kone ja loota plus turvavarusteet vaan puuttuu
     
  17. ThunderRacing

    ThunderRacing 1st gear

    Siinä Spinnerin jutussa oli aika vähän asiaa.

    Kisoissa kaks lähtöä, 10 kierrosta/lähtö. Grand Racessa tais olla vain kahdeksan, paljon autoja - liian vähän aikaa. Sadekelillä miinustetaan vielä pari kiekkaa pois. Ja Alastaron finaalissa vain yks pitkä lähtö, 15 rinkiä, että kaikki pääsee äkkiä kotia ryyppäämään. Tai vain johonki muualle kodinomaiseen paikkaan.
     
  18. Antti V

    Antti V 3rd gear

    Lähinnä noissa autojen säännöissä määritetään oikeastaan vain se, että auto on luokiteltu/tyypitetty ennen vuotta -85. Tämän jälkeen luokasta riippuen, Roadsport tai V8, säännöt ovat erittäin vapaat. Roadsportissa on lähinnä se, että alkuperäinen sylinteriluku tulee säilyttää, toisaalta kone saa sitten olla vaikka itse tehty, sekventtaali vaihteisto kielletty ja ilmanohjaimilla tietty koko.

    V8:ssa sama luokitus/tyypitys vuosi, rengasleveydet koneen mukaan ja kone ei tarvitse olla alkkujaan ollut ko kulkineessa.

    Säänöt ovat kyllä todella rakentajaystävälliset ja sitten vain omana miielipiteenä, tuo rengassääntö pitää kulut edes jotenkin kurissa, sillä ei kannata tehdä mitään "hipo konetta", koska niitä tehoja ei kumminkaan saa sinne rataan katu renkaalla.
     
  19. valtope

    valtope Gearhead

  20. rx_racing

    rx_racing Gearhead

    Notta tota just mä tarkotin. Et en tiä miten sit noi ruiskut sun muut nykyajan hälpättimet vaikuttaa luokitukseen/tyyppitodistukseen. Tokihan ne sinne saa jälkeenpäin tunkea, mutta onko uudempi auto todistuksen mukainen ni sitä kannattaa kysästä ennenkuin on kaaret kiinni...
     

Kerro tästä muillekin!