kompuraa ja hitsiä katselemassa...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja Camino'79, 20.10.2006.

  1. Chevy G20

    Chevy G20 1st gear

    Ei lincoln huono kone pitäis olla, onhan se amerikkalainen :). Vähemmän noita suomessa käytetään mutta norjasta löytyy jo paljon enemmän. Itsellä ei ole paljoa kokemusta lincolnin lankakoneista, puikkokonetta olen käyttänyt.Mielummin ostaisin lincolnin kuin telwinin jos noista kahdesta pitää valita. Kokemusta löytyy lähes kaikista koneista, tuhansien poltettujen lankakilojen myötä.
     
  2. Camino'79

    Camino'79 Gearhead

    no sehän on hyvä tietää! elikkäs varmaan sitten tulee hommattua tommonen lincolni (tai siis kaverihan sen hommaa, mä vaan kyselen :D )
     
  3. hatami

    hatami 3rd gear

    itselläni on Gernin 220A mig hitsi ja kyllä polttaa paksuakin rautaa yhtälailla kuin ohkaista peltiäkin,samoilta tehtailta ne osat tulee niihinkin kuin muihin merkkeihin.
     
  4. Camino'79

    Camino'79 Gearhead

    mut paljos sillä gernillä on sitten hintaa?
     
  5. DeS

    DeS Gearhead

    Itse olen ostamassa Kemppiä, ihan yksikertaisesti siksi kun niihin saa vanhanakin varaosia. En tiedä, mutta näin näppituntumalla Gern, tms. halpahallikoneeseen ei kahdenkymmenen vuoden päästä saa mitään osia. Telwinillä ei tee mitään, ts. kyllä sillä jotain tekee mutta ainakin omakohtaisten kokemusten perusteella ei kovin pitkäikäinen masiina ole. Ja sitten vielä sellainen asia että osta voimavirtakone, ihan suojakaasujenkin takia, voimakoneessa voi käyttää hiilaria kun valokone periaatteessa vaatisi argon-seoskaasun, hintaero kaasuissa on huima.
     
  6. hatami

    hatami 3rd gear

    voimavirtakonehan se Gerni on ja hintaa on noin 950 ekee.
     
  7. DeS

    DeS Gearhead

    No vaikka siinä Kernissä olisi oma atomivoimala mukana niin oletko aivan varma että saat siihen varaosia kun kone on jo armeijaiän ylittänyt? Uusi 200 ampeerin voimavirta Kemppi 1100€ ja tuo 20 ampeerin ero on aikas pieni noin niinkuin käytännössä, harvoin tarvitaan täyttä paakia. Ja pari esimerkkiä elävästä elämästä, kimppatallilla on 20+-vuotias Kemppi 163S, paikallisesta hitsauskaupasta löytyy varaosat hyllystä, ja muutama vuosi takaisin ostin Kernin epäkeskohiomakoneen, maksoin yhden mutta käytin viittä, uusi kone kesti aina tunnin-pari kerrallaan, ei mitään, takuu pelasi mutta vitutti kun piti hommia tehdä niin sai vähän väliä käydä hakemassa uuden koneen, sen viidennen aikana homma tuli tehdyksi jonka jälkeen Kerni lensi tallin ovesta kaarella pitkälle pusikkoon. Got the point?
     
  8. TTA

    TTA 1st gear

    Oletko Kempillä käynyt? Aika erikoinen paikka näin ulkoistamisen aikakaudella.
     
  9. hatami

    hatami 3rd gear

    sanohan kuinka monta ic-piirien,erillispuolijohteiden,yms eri valmistajaa tiedät jos ne on kerta erilaisia kuin Kempin koneiden elektroniikka.Ja kuka niitä sähkökäyttösiä epäkeskoja edes viitsii käyttää kun on paine-ilmakoneet sitä varten.
     
  10. hatami

    hatami 3rd gear

    siitä lähtien tehnyt itse kaikki tärkeät osat,(piirikortit),muuntajat,polttimet ym.Sillä tavalla pysyy laatu hanskassa ja takuu kustannukset putoo minimiin,eikä niiden ongelmien kanssa tarvitse painia.se siitä luetun ymmärtämisestä. :eek: Tartteehan se kortti komponentitkin.
     
  11. sami

    sami Gearhead

    Sulle ilmeisesti on mosse ja cadillac myös ihan yhtä hyviä. Onhan kummassakin samaa metallia, muovia ja kumia.
    Molemmassa menee samanlailla sähköjohtoa siellä täällä ja penkeissä on verhoilu. :poff:
     

Kerro tästä muillekin!