Katsastatko autosi tunnollisesti?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Bandicoot, 9.10.2006.

  1. Tuplawee

    Tuplawee Gearhead

    Eli kun dieselautoa käyttää katsastuksessa, niin kannattaa olla tuore kuitti remmin vaihdosta ja öljyjen vaihdosta?
    Olen myös kuullut tapauksesta, että automaatti-4-veto mersun kaasuja haistellessa, olisi laatikko sylkäissyt öljyt pihalle.
    Onko väliä automaateissa, onko keppi P vai N asennossa?
     
  2. Vonsaku

    Vonsaku 1st gear

    Ei tuu katsasteltua enään nykysin, 2 syytä; Jatkuvat mielipide erot katsurien kanssa, esim mun mielestä "väljä tuulettajan visko" ei oo hylkäämisen peruste, saatikka epäilyttävän näköinen mutta toimiva jarruletku.
    Autoilla tulee ajeltua semmonen 60t / vuos ja kaikki korjaukset ja huollot teen ite säännöllisesti.
    Puhaltanu ratsioissa joku 15-20 krt, kertaakaan ei oo kysytty auton papereita...
     
  3. chevystw

    chevystw 1st gear

    Saas nähdä viittiikö tota volvoa käydä näyttämäs. Huhtikuuhun on armonaikaa. Toisaalta taas kun ruostetta ei löydy ja päästötkin on pysyny kurissa nin mikä estää...? Katotaan sitä sit, jos olis vaikka hinnat noussu siihen mennessä... :rotfl:
     
  4. rebel58

    rebel58 Double Gearhead

    Kyllä. Erittäin epäsäännöllisesti tosin. Avo ollut 20 vuotta alla. Katsatuksessa hyväksytty jopa 5-8 kertaa, mutta joka vuosi ajoissa. Siis katsastan. Nyt se on leimassa ja kilvissä virtaa yli ensi kesän. Kuin myös toisessa peltikatto Buickissa.
    Käyttis on myös leimassa ja siihen periaatteessa pyrin. Joskus lipsuu. Ei missään nimessä ole tapana! :oops: Käyttiksessä kesärenkaat, mutta leimassa ja verot maksettu. Tietysti. Nyt ehkä viikon ajoin samanlaisella pari vuotta seisoneella kinnerillä, ton toisen kilvillä missä oli virtaa. Tai en ehkä kuitenkaan. Puhallusratsiassakin olin ja sen verran epäilyttävä auto (ja kuski?) että seriffi katsoi koneeltaan tidot kilvistä. Virtaa oli. No tä'lläistähän ei tehdä ja eilinen mahdollinen rikos jo vanhentunut.
    Nyt kaikki autot kilvissä ja niissä virtaa. Mitä nyt tallin pihassa käyttiksen vara-auto ilman kilpiä.
    Buickkeja en ole ikinä ajanut toisen kilvillä.
     
  5. rrauta

    rrauta 3rd gear

    jos jarruletku on epäilyttävän näköinen, niin ei kai siinä pitäis olla mitään erimielisyyttä :eek:

    itellä jäi toi kesäkäyttis nyt leimaamatta mutta ei kait sillä tuu ajettuakaan(ainakaan paljoa). jos sit keväällä leimais.... :odroll:
     
  6. faikku66

    faikku66 Double Gearhead

    Tulee sen verran ajeltua vuodessa,että oon kyl aina vehkeet katastellu ajoissa.Eipä tossa käyttis Fairlanessa viime katastukseenkaan paljo remppaa ollu.
     
  7. olds-36

    olds-36 1st gear

    tätä nykyään olen aika tarkka tosta katsastuksesta kun kerran ostimme tutulta automyyjältä auton ja kysyimme nimenomaan että kaikki on kondiksessa... myös katsastus, enkä siinä sitten tyhmyyksissäni tarkastanu asiaa, no tuli aika lähteä lomalle, kävimme hesassa ja olimme tulossa takaisin päin ja oli tarkoitus jatkaa lomailua, mut sitten nais immeinen koppalakissa matkanvarrella tuumas et tarkastetaas tuo auto ja pysäytti, no meikäläinen tietysti et ei mitään hätää, kaikki kunnossa vaan eipä ollutkaan, katsastus myöhässä aika paljon ja kilvet otti ja lähti...se siitä lomasta, vielä olis ollu viikko jäljellä.
     
  8. Vonsaku

    Vonsaku 1st gear

    jos jarruletku on epäilyttävän näköinen, niin ei kai siinä pitäis olla mitään erimielisyyttä :eek:
     
  9. Tuukka

    Tuukka 1st gear

    Mulle leimamies vaati Golffiin myös vilkut kylkiin, ei sekään ollu kelvannu kuin sen 20 vuotta ilman
     
  10. Maria

    Maria 1st gear

    Taitaa jäädä katsastamatta.... kummatkin..
     
  11. Classic1964

    Classic1964 Double Gearhead

    :D Mitä niitä katsastelemaan, oon jo vuosia ajellu työmatkat "ilman leimaa" olevilla autoilla. Harrasteautot on ollu aina asiallisesti leimassa.

    :rotfl:
     
  12. Lord of flies

    Lord of flies 3rd gear

    Kyllä tuo saamarin naimalaiva tulee käytettyä syynissä vuosittain.

    Viime kerralla löyty rungosta reikä ja molemmat etujarruletkut murtuneet pinnasta, joten ei leimaa. Mutta ei se hidastanut ajoa, seuraava päivänä piti päästä ouluun cruisaamaan.

    Toisella näytöllä kyllä sain leiman, mutt keksi katsuri väntää rengasraudalla aikasemman omistajan runkoon hitsaaman paikan auki ja käski hitsata kunnolla. Teinköhän liian hyvää jälkeä siihen toiseen reikään :poff:
     
  13. matti163

    matti163 Gearhead

    Yks harrasteautoista katsastettu viimeksi 2003 ja kerra jopa poliisit pysäyttivät muttei kysyneet edes rekisteriotetta, sanovat vaan ettei saa hurjastella ku tuli ajettua vähän reippaammin (ei ollu tutka päällä). Entinen käyttis oli käyttökiellossa ja eli ei myöskään leimassa poliisit pysäytti ylinopeudesta, poliisit siihen ettei oo leimattu, sanoin että uusinta käynti ois edessä kohta, kirjottivat vaan sakon ylinopeudesta. Sattu olemaan vahingossa toinen käyttis seisonnassa ja poliisit pysäytti juuri sen takia,eikä mitään muuta ku kyselivät miksi seisonnassa ja oonko ajellu pitkäänkin? sanovat vaan ettei varmaan kannata ajella enempää kuhan on vakuutukset kunnossa.. Ja siirtokilvistä vielä, että ei kai niitä kannata aina hommata uusia ku pitää vanhat talleessa ja pistää teipillä nätisti ikkunaan niin säästää monta euroa taas. :D
     
  14. Tähän asti oon katsastanut autot niin kuin pitää. Taitaa jatkossa jäädä ainakin käyttöauto väliin, nimittäin 71 euroa (sisältäen päästömittauksen), jonka eilen maksoin diesel auton katsastuksesta ei mielestäni enää ole suhteessa katsastuksesta aiheutuvaan työmäärään eikä muihinkaan kuluihin. Kyllä täytyy sanoa että eurojen tulon jälkeen ihmisiä vedetään linssiin kovimman kautta. Saa nähdä kuin pitkään tätä tulee jatkumaan? :mad:
     
  15. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    Jep, katsastin just oman '98 bensa-Ooppelin ja siinä maksoi katsastus päästöineen 60 € ja muutoskatsastus 30 € (kun menin poloinen vaihtamaan siihen lyhyemmät jouset). Eli 90€ = 540 mk puolen tunnin lystistä :mad: . No jotain hyvääkin, sai kerrasta leiman. :p
     
  16. Bandicoot

    Bandicoot Gearhead

    Uudessa Moottori lehdessä kerrottiin rekisteriote uudistuksesta seuraavaa,aina vuosikatsastuksen yhteydessä tullaan tulostamaan uusi tekninen osa ja siinä minitaan ajonuvon tiedot kattavammin ja lisänä tulee mahdolliset huomautukset tulostettuna jotka poistuvat vasta seuraavan kats, yhteydessä.
    Ajoneuvon väliaikainen liikenteestä poisto on myös erihintainen mikäli on liitteellinen rekisteriote ,uusimaksu on 15e per kerta,eli näin meitä lisärahastetaan :mad:
    Uusin löytöni on myös katsastamaton :rotfl:
     
  17. leksa

    leksa Gearhead

    Ja jännää se on itsellekin.
    Nykyisin pyrin katsastamaan autoni melko säännöllisesti. Mutta pakko myöntää, että menee välillä muutaman kuukauden ylitse ja useimmiten ihan vahingossa.

    Aikanaan 80kyt luvulla katsastamattomalla autolla ajaminen ei tuntunut, eikä edes ollutkaan niin paha rike kuin nykyisin. Ajelin melko usein ylileimalla joskus yli vuodenkin. Ja tämä ylivuotinenkin ratsiassa todettiin, että syytä olisi kyllä leimata välillä,,, ja se siitä.

    parit sakot olen ottanut ja ei ne sakot olleet kuin kymmenen päiväsakkoa, eli siihen aikaan alle satasen tai satasen korvissa (markkaa) Eniten siinä kismitti kun poliisi otti kilvet ja vei ne katsastusasemalle. Joutui muutaman päivän ajelemaan ilman kilpiä vanhoilla siirtoluvilla.

    Eikä tuo katsastamattomuus ole nykyisinkään ihan tavatonta. Tiedän nimittäin ainakin yhden vanhemman rouva henkilön joka sanoi katsastavansa autonsa vain joka toinen vuosi. On kuulemma turhaa vouhotusta. Ja jos ratsiassa alkaa peräämään leimoja, niin on kuulemma nais ihmisenä selvinny huomautuksella ja vain harvoin sakoilla.

    Ja tätä kirjoitettaessa muistin että mitenköhän se meidän auto.. tais mennä leimaus ainakin ihan hilkulle..
     
  18. malonari

    malonari 1st gear

    Taitaa jäädä toi hätä vara "auto" jäädä leimaamati , ei isompaa vikaa
    mutta pitää sitä jotenkin kapinoida noita hintoja . Paskempi tuuri jos
    laput lähtee...ja eikun paaliiin :)
     

Kerro tästä muillekin!