Pikkurälläkkä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja JPK, 16.1.2007.

  1. JPK

    JPK 1st gear

    Vanha uskollinen AEG päästi pahan äänen ja savut pihalle ja nyt pitäis ostaa uusi. Koneelta haluan 1.kestävyyttä, 2.tehoa 3. ei turhia härpäkkeitä (lue kohta 1). Feinin meinasin ostaa vai onko jollakin muita ehdotuksia?
     
  2. coupe devil

    coupe devil Gearhead

    Mulla on ollut kohta vuoden verran hiltin pikkurälläkkä eikä oo ollut moitteita, lähtee käyntiin ilman nykäisyä eli pystyy käyttää myös yhellä kädellä. Suosittelen :D
     
  3. laundrybros

    laundrybros Gearhead

    Ääni Feinille. Mun 115mm "yhdenkädenkone" on pelannut mutinoitta 15 vuotta.
     
  4. Cheyenne

    Cheyenne 1st gear

    Itsellä pieniä nyt käytössä 2x Bosh ja yksi metabo...
    Kyllä kaikki merkit joskus hajoaa...
    Hinta ei edes aina riitä kertomaan kauanko kestää, mutta tehoja kannattaa olla vähintään 800w. Mielummin enemmänki jos enemmän hio tai leikkaa paksumpaa tavaraa.
     
  5. mietmi-3

    mietmi-3 Double Gearhead

    Vältä halpiaisia ja laikan kooksi 125mm. Katkaisulaikat maxn 1mm paksuja sekä hiontaan rättilaikkoja ei mitään paksuja hiomalaikkoja. Tehoa ei ole koskaan liikaa.......... :wink:
    Toiseksi koneeksi Iso rälläkkä milla katkot oikeaa rautaa. :rotfl:
     
  6. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    Eikä mitä.. Uudet savut vaan koneeseen ja taas toimii!
     
  7. Kuupakko

    Kuupakko 1st gear

    Itellekkin pitäs joskus raskia hankkia joku vähän parempi merkkinen pikku rälläkkä. Nykyään käytössä Gern, Gern ja AEG.
    Esim. tuo Gern maksoi 18,50€. Siinäpä se, halpa oli ja koko rahalla sai "ihmisen kiusaa"! Täristää niin pirusti ja on paha ääninen, eikä voimatkaan tahdo riittää mihinkään vähänkään raskaampaan hommaan.
    Mutta entäs semmonen kone jossa olis säädettävä kierrosnopeus? Olispa mainio väkkärä vaikka tarkempiin hiomapuuhiin.
    Mutta niinkuin edellä jo mainittiin; laikan halkaisija 125mm, ja peltihommissa katkaisulaikan paksuus max. 1mm.
     
  8. MadMan

    MadMan Gearhead

    metabo 750w säädettävällä kierrosluvulla, n 15 v vanha, saanut reilusti runtua, toimii vieläkin, kerran johto vaihdettu.
    bosh 900w 15 v vanha myös, ei säälitty, toimii edelleen, johtoja menny 2 kpl.
    molemmat ammattitason koneita
    isompiin leikkuuhommiin 2400w bosh.
     
  9. Elevator

    Elevator 1st gear

    mul on ollu timanttilaikan kanssa käytössä protoolin pikku rälläkkää kaksin kolmin kappalein. Niil tehdää töitä aika tiiviisti ja toi jos mikä on kuluttavaa koneelle, siis kivipöly. Varaosia saa ja hintakaan ei oo paha 85e tossa RTV:llä. Ääni Protoolille!
     
  10. oml

    oml Gearhead

    10€ rälläkkää ei kyllä kannata ostaa, itse ostin sellaisen ja onnistuin rikkomaan sen 10 minuutissa :lol: Purin rälläkän ja moottorista oli sulanut käämilanka poikki. Tilalle ostin Skillin rälläkän.
     
  11. Tuukka

    Tuukka 1st gear

    Mulla on myös huonoja kokemuksia Gernin työkaluista, samoin Einhellin. Molemmat halpoja merkkejä ja työkalut ei kestä työntekoa. Mulla on jo monta vuotta ollu Bilteman "laadukas" pikkurälläkkä ja kyllä se ainakin toiminu on. Kyllähän se muutaman kympin maksoi ja uskon sen toimivan aivan yhtä "hyvin" kuin muutkin sen hintaluokan työkalut
     
  12. laakkius

    laakkius Gearhead

    Mulla on sellanen LIDL:n myymä pikkurälläkkä, Parkside, 1200W nopeudensäädöllä.
    On ollu reilun kaks vuotta lähes jokapäiväisessä käytössä ja lähinnä hionta ja kiillotus hommissa. Johdon joutu uusii melko pian, ku vanha mureni, muuten ollu erittäin tyytyväinen, vaikkakin nyt alkaa runko hajoomaan, joskaan sekään ei toimintaan vielä vaikuta.
    Hidas startti ja ei täristä, oikeen hyvä...
    Hintaa oli 29€, eli mielestäni ollu hintansa väärti...

    Tän seuraaja on metabo, samoilla ominaisuuksilla...
     
  13. VooDoo

    VooDoo Gearhead

    meilläki näkyy olevan metabon ja makitan pikkulaikat tarjouksessa 99e.. Ite en enää viitti noita halpavehkeitä ostaa ollenka, ostaa paremman ni saa osia jos tarvii ja todenäkösesti kestääkin paljon pidempään.
     
  14. kime2

    kime2 Gearhead

    DeWalt
     
  15. laundrybros

    laundrybros Gearhead

    Noihin watteihin ja hattivatteihin ei kannata paljoa tapittaa kun koneiden tehoja vertailee. Onko Gernin 800W tehokkaampi kuin Metabon 600W? Juu keskimäärin ei, kyse on hyötysuhteesta. Tyyppikilven ottoteho ilmaisee sähkökoneen sähköverkosta ottaman suurimman tehon ja sitä "tehoa" voidaan kätevästi lisätä vaikkapa sarjavastuksella, olemattomalla suunnittelulla, kusenarvoisella käämilangalla tai Guangzhoulaisella kääminnällä:)

    Jos asuu erämaassa niin pitää tosiaan valita tuo 125mm, laikkoja löytyy lähimmästä siwastakin. 115mm laatukone vaan mahtuu pelialueelle aivan eri tavalla kuin keskiverto 125, isommat hommat tietty sitten isolla koneella. Kannattaa myös miettiä miten kone toimii kuluneella laikalla, tolkuttoman kokoisilla ja muotoisilla kulmavaihteilla ei mahdu ahtaaseen väliin vaikka laikkaa olisi vielä jäljellä.

    Kun jaskaa käyttää oikeasti paljon niin eteen nousee paljon muitakin arvoja kuin näennäinen teho. Täriseekö amalgaamit suusta, onko kahva pyöreä vai kulmikas, alkaako kiiltävä runko luistaa handussa jo vartin askartelun jäljeen, onko johto aina liian lyhyt, mikä on koneen painopiste, miten hankala on säätää suojaa, toimiiko kytkin myös rukkaset kädessä, voiko käyttää väärällä kädellä jne.

    Sopiva kone jokaiseen tarpeeseen, en mä mollaa halpiksia - vaimolla on 125mm on biltema ja toiminut satunnaisessa katkaisussa ihan oivallisesti jo kolme vuotta.
     
  16. liippari

    liippari 3rd gear

    Jos paljon käytät niin ääni Feinille!
    Kestää isältä pojalle.
     
  17. tero76

    tero76 1st gear

    feinissä en näkisi muuta ongelmaa kuin sen koon, sen suhteen se ei ole pikkurälläkkä.
     
  18. rl

    rl Gearhead

  19. JPK

    JPK 1st gear

    Mulla käyttö on pääasiassa normaali metalli/raksa käyttöä, eli sinäänsä ei toi koneen koko ei ole ongelma. Feiniltä on tullut joku uutuus rälläkkä EVO. Muuten kaikinpuolin mukava, mutta käynnistys kytkimet ovat hieman epäilyttäviä et miten ne käytännössä toimii hanskat kädessä.
     
  20. vernando de hoto

    vernando de hoto Gearhead

    Viimeksi tuli ostettua 125mm DeWalt hintaan 120E. Eipä oo moittimista, ainakin tuo käynnistys katkaisija on tarpeeksi jäykkä ettei kone sammu kesken käytön. Kaikenlaisia on kylläkin ollut Makitaa, Boschia, Metaboa ja Hitachia kaikki ovat asiansa ajaneet.
     

Kerro tästä muillekin!