Tuntiveloitus 85e

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Bandicoot, 14.1.2007.

  1. WSE

    WSE 1st gear

    Kyllä sillä on pakko alkaa oleen sille merkonomillekin merkitystä kun asiakkaat toisensa jälkeen käy aukomassä päätään /äänestää jaloillaan että eikö täällä ole mynnissä mitään muuta kuin paskaa. Kuluttajatkin alkavat valveutua näissä asioissa ja mm citymarketin taanoinen avainlippukampanja lienee vetänyt hyvin.
    Tänään on monesta kaupasta tullut rouvan kanssa käännyttyä kun ei osteta mitään made in china pyykkitelinettä "eikö teillä ole sinituotetta?" pitäisi jokaisen myymäläpäällikön ymmärtää mitä haetaan. Emme varmaankaan ole ainoita. Sitä se on pakko liikkeenkin myyntiin ottaa mitä asiakkaat ostaa taikka rahat menevät naapurikauppaan. Viimekädessä kuluttaja päättää, jos haluaa, pitäisi alkaa pikkuhiljaa Suomalaistenkin älytä lopettaa kinuskiroskan ostaminen.

    Nimenomaan. Laatu ja toimivuus myy. Suurin osa haluaa kuitenkin ostaa oikeasti hyviä tuotteita eikä mitään roskaa. Statuksella ja uusilla ideoilla on myös oma merkityksensä. Surullista katsoa kuinka kiinalaiset ovat ostaneet monia brändejä vain ratsastaakseen niillä hetken ja pilaten niidenkin maineen. Esim. Finlux.
    Hinta - pitää ymmärtää jotta kallein voi myös olla se halvin koska sitä ei välttämättä tarvitse ostaa kuin sen yhden kerran.
     
  2. audiq

    audiq Gearhead

    Tosiaan, Terhi-veneet. Tarkoitin "vedä narusta, nauti kesästä" Terhiä, eli perämoottoreita.
    En muistanut, että Terhi nimellä tehdään veneitäkin, vaikka itselläni sellainen taitaa ollakin... :oops:
    Ainakin Terhin perämoottori kellui pirun huonosti, veneet ilmeisesti vähän paremmin... :rotfl:
     
  3. rrauta

    rrauta 3rd gear

    KÖYHÄLLÄ EI OLE VARAA OSTAA HALPAA!

    se vaan tahtoo olla että nykyään kaikki on sitä kertakäyttö paskaa, kun jos teet kunnollista, ne markkinat loppuu kun ei tarvikaan ostaa uutta.
    ihan oikeesti toi on hemmetinmoista haaskaamista, niin rahan kuin luonnonvarojenkin.
    mutta minkäs teet, rahalla on valta ja pörssit ja kurssit määrää mitä tehdään.
    vaikka veikkaampa että tulee aika että otetaan takapakkia ja toi paskan tekeminen loppuu...
     
  4. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    Kyllä toi terhi on 100% kotimainen tai ainakin ollut :rotfl: . Aina kun ajelen mökille niin sen tehtaan näkee väkisinkin. Paskaa se kyllä ulos lyykkää ja aika ihme homma että tehdään kotomaassa venettä joka ei kestä kotomaan olosuhteita :rotfl: . Pakko sanoa että jos haluaa kestävän veneen niin kiertää ton merkin kaukaa!! Eikä sitä osista tehdä vaan tällätään muovikelmu muotin lähelle ja imaistaan se sitten muotoon :rotfl: .[/quote]

    Enkä kyllä ihan kelmuksi sanoisi sitä muovilevyä. Vein sitä kerran tonnikaupalla Terhille. :-?
     
  5. PauliP

    PauliP 1st gear

    Kuulin paikallisen kommentin niiden Terhi-perämoottoreiden kokoamisesta, "jos se ei pyörinyt, sitä lyijymoskalla vähän koputeltiin tiettyihin kohtiin niin kauan että alkoi pyörimään". Tarua vai totta, tiedä häntä.

    Mitä yhteistä on Elton John:lla ja Terhi veneellä? "Molemmat tykkää Mercurystä perseessä". Vähän vanha, Freddie Mercury on jo kuopattu aikaa sitten... :rotfl:
     
  6. audiq

    audiq Gearhead

    Minä löysin sattumalta Terhin 3.5HV:n koneen mummon puuliiteristä.
    Sylinteri oli täysin puhdas, että liekkö edes koekäytetty tehtaalla, järvelle sitä ei oltu ainakaan koskaan viety.
    Oli uskomaton tuuri löytää ajamaton kone, mutta alkoi pikkuhiljaa hymy hyytymään, kun aloin tarkemmin tutkailemaan konetta, kun se ei lähtenyt käyntiin.
    Vaihdoin kaikki sytytyslaitteet ja kaasuttimen, että sain käymään, koskaan se ei silti käynyt kunnolla.
    Oli muuten sytkälaitteet kopioita ruohonleikkurin vastaavista, leikkurissa oli vain luettavissa merkki, Terhissä ei, myös työnlaadussa oli suuri ero.
    Kaasutin oli kopio ilmeisesti Dellortosta, muutama säätöruuvi siitä tosin puuttui ja työnlaatu oli taas selvästi Dellortoa huonompaa.
     
  7. Adventurer

    Adventurer Gearhead

    Näin tätä itsekkin joskus ihmettelin. Nicolla kuitenkin on sekä Saksan että Suomen passi käsittääkseni. On paljonkin ihmisiä maailmalla jotka eivät puhu suomea eivätkä ole välttämättä edes täälläkäyneet, mutta jos suomen passi löytyy plakkarista tulee hänestä ilman muuta supisuomalainen :)
     
  8. V8-Tipu

    V8-Tipu 1st gear

    Siis onhan tuo 85€ jo kiskurihinta, mutta kuvitelkaapas meikäläisten ilmeitä, kun joskus kysäistiin Kivitilan tuntitaksoja... Euro-Fordit 60-70€, jenkki-Fordit 120€ !!! :eek:
    Ei se ole tyhmä joka pyytää, vaan se on tyhmä joka maksaa...
     
  9. Putte

    Putte 1st gear

    Ne jenkit on niin paljon vaikeempia, kun niissä on niin monta sylinteriä.
     
  10. Putte

    Putte 1st gear

    Kovasti on suomalaista laatua kehuttu ja kiinalaista haukuttu, mutta totuus lienee se, että laatua on samaa, suomalaisesta vaan saa maksaa täyden hinnan.
     
  11. Jza

    Jza Double Gearhead

    No enpä tiedä.Verrataan vaikka Sakon tussareita ja Lapuan luoteja kiinalaisiin kanssasisariin. Tai suunnon rannetietokoneita. Noissa ei vaan olekaan tingitty laadusta hinnan varjolla, vaan kaikki tietävät että TRG:llä osuu ja suunnolla uskaltaa sukeltaa. Mutta siitä ilosta pitää olla valmis maksamaan aika paljon.
     
  12. kad_boost

    kad_boost Gearhead

    tai kiinan poikien verku traktori vastaan valmet... :lol:
     
  13. audiq

    audiq Gearhead

    Ei kai Valmettia voi kauheasti kehuakaan, kun Venäläinenkin tekee parempia
    traktoreita...
     
  14. Putte

    Putte 1st gear

    Entäs normaalit käyttötavarat kuten kengät ja vaatteet. Kiinalaiset kestävät saman kuin suomalaiset mutta maksavat noin 80 prosenttia vähemmän.
     
  15. Jza

    Jza Double Gearhead

    En osaa sanoa, kun en tiedä ensimmäistäkään suomessa valmistettua vaatekappaletta. Kaikki tuppaavat tuomaan halvalla tehtyä krääsää jostain lapsityövoimapaikasta ja ompelee täällä vaan pesulapun ja niskamerkin kiinni. Luhtakin (L-fashion) tuo kledjunsa käsittääkseni portugalista... Jopa entinen valtion pukutehdas (Boreus) teettää rytkyt ulkomailla!
     
  16. WSE

    WSE 1st gear

    Käykääpäs avainlippu.fi sivuilla, tuotehaulla kangasvaatteet ja asusteet löytyy yli 30 yritystä. Kotimaisia jalkinevalmistajiakin on yli kymmenen. jotta joka haluaa suomalaista ostaa sitä varmasti löytää. Kai kaikki nyt esimerkisi Sievin jalkineen tuntee? JA esimerkiksi joka marketin hyllyllä on seuraavia tuotemerkkejä: Mantereen Kenkätehdas Oy
    Umberto, Broadway, Orto, miesten ja naisten kengät ...
    Avec-Shoe Oy Ltd
    Ajavat, FinnLady ja Topman -jalkineet ...

    Noista kinuskien tekemistä kengistä voin sen verran sanoa että olen viime vuonna ostanut viimeiset sellaiset. Koskaan aiemmin en ole kenkiä saanut vuodessa hajalle, uutena kyllä olivat asialliset.
     
  17. WSE

    WSE 1st gear

    Joopahan se joo. Koitapa hitsata ensin gernillä ja sen jälkeen kempillä. Tämä nyt oli ääripään esimerkki mutta itseasiassa yhtään tavaraa ei ole tullut vastaan missä kiinalainen olisi paremman tehnyt kuin suomalainen.
     
  18. kad_boost

    kad_boost Gearhead

    no tuo o maku asia mutta käyppä kattomassa nuita kinuskien verkuja myllymäen nettikaupassa nii ei voija puhua samana päivänä minkää traktorin kanssa,tai no ehkä verrata lasten muoviseen... :rotfl: ja tässähä oliki verailussa kinuski maan rustailut vastaan suomi pojan.
     
  19. Belvedereman

    Belvedereman 1st gear

    Hauska huomata että noita Mantereen kenkiä on noteerattu, täkäläinen firmahan tuo on ja oma isä siellä ollut hommissa jo joku 30 vuotta. Vaikka täältä on kenkäteollisuutta lopetettu niin on sitä vielä jäljelläkin.

    Noilla Mantereen kengillä olen kulkenut pitkään ja vaikka ne maksavat kaupan hyllyllä enemmän kuin kiinanpojan kengät niin on ne kyllä hyvät ja kestävät. Periaatteessa mulla on kolmet kengät joita käytän: kotipiirissä lenkkarit ja ihmisten ilmoille mentäessä joku väh. 7 vuotta vanhat Mantereen Umbertot ja sitten jotkut Anttilan postimyynnistä ostetut halpikset. Mantereen kengät ovat edelleen tosi siistit ja toimivat, nuo Anttilan paskat jotka kai sen 240 mk maksoivat eivät kauan kestäneet, on pikkasen halkeamia ja ratkeamisia ja se ns. nahkakin on mennyt huonoksi.

    Monesti tulee naureskeltua jossain Lidlissä tai vastaavasssa kaupassa missä niitä ulkomaan halpiskenkiä myydään. Hintaa on joku 15 euroa mutta eipä se silti kannata ostaa kun ne ei välttämättä/luultavasti kestä kovin pitkään käyttöä.

    Sama toki pätee moneen muuhunkin tavaraan. Vaikka itselläni on käytössä vain pienet rahavarat niin silti kyrsii kun kaupan hyllyllä on jotain kiinapaskaa. Joskus ne tavarat toimii ja niitä voi käyttää ja joskus ei, ostaminen on vähän onnekauppaa.
     
  20. hiltula

    hiltula 1st gear

    vein firmani opel compo auton 150 tuhannen huoltoon, joka maksoi 1480 euroa.oli muuten aika järkytys.kompon omistajat varokaa sitä huoltoa merkkiliikkeessä.onneksi käyttövehkeet on kätevästi huollettavia amerikkalaisia..voyaekerin iso huoltokin maksoi vaan! 500 ekkeriä merkkiliikkeessä.
     

Kerro tästä muillekin!