GMC kitisee!

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja msjn, 23.1.2007.

  1. msjn

    msjn 1st gear

    Tällainen ongelma: Jokin hihna "kitisee" usein ja välillä vaimenee. Laturin vaihdoin kun oli huono muutenkin ja remmit kahteen kertaan. noin viikon uusilla remmeillä ok, sitten alkaa ulvonta..Alipaine pumppu tuntui käsin pyörittämällä olevan kunnossa,olisko sitten siivat kuluneet? Onkohan kellään ollut vastaavaa ongelmaa? Auto on siis Vandura 6.2d
     
  2. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    En tiedä onko ko. autossa kiilahihna(t) vai urahihna. Jos kiila, niin mahdollisia syitä: kulunut hihnapyörä, vääränlainen hihnapyörä, linjaus pielessä, kulunut hihna, löysä hihna. Urahihna ei ole niin tuttu juttu, siihenkin varmaan pätee ainakin osa noista.

    Hihnasprayllä saa nopean avun, mutta ei tietenkään poista alkuperäistä syytä.

    Edittiä: kun luin vielä uudestaan viestisi, niin tuo uusien hihnojen pian alkava kitinä puhuisi kuluneen tai vääränlaisen hihnapyörän puolesta, eli kontakti hihnan ja pyörän välillä ei ole sellainen kuin pitäisi.
     
  3. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    Se 6.2 dieselin laturin siimapyörä (peltinen) tuppaa kulahtamaan leviämällä ja vaikka vaihdat uuden hihnan niin sekin rupeaa luistamaan kohta.

    Uusi se laturin siimapyörä ja laita uudet hihnat...pitäs loppua ongelmat.

    Tyypillisestihän sitä ei vaihdeta,tuhotaan hihnoja nippu kaupalla ja lopulta kaikki laakerit kirimällä hihnoja liian tiukalle,josta taas seuraa että se hihnapyörä leviää vaan lisää...loputon noidan kehä. :wink:
     
  4. msjn

    msjn 1st gear

    Kiila hihnat on. Laturin hihna pyörä vaikuttais olevan kunnossa, Onkohan kampiakselin pyörä kuluvaa sorttia? Näyttäis olevan "syvällä" Kampuran pyörässä... Äsken kun ajelin töistä kotiin niin kitisi koko matkan. :mad:
     
  5. Jasse

    Jasse 1st gear

    osta vaan uus hihna, kuluuhan nekin. Toinen vaihtoehto on et osta hiukan leveempi jos orggis muka pohjaa.
     
  6. jyha

    jyha 1st gear

    ei vaan uusi hihna auta siihen että laturin hihnapyörä on kunnossa, mutta kampuran pyörä ei.
    mauserilla tutkimaan, tai hihnalla vertailemaan!
     
  7. budweiser

    budweiser Gearhead

    checkasitko hihnoja ostaessa oliko milliset vai tuumaiset mitat? 7/16" hihna monesti korvataan helpommin saatavalla 10mm hihnalla. joka kuluneesssa hihnapyörässä alkaa aika pian luistamaan.
     
  8. msjn

    msjn 1st gear

    Hihnat on toiset uudet jo,että niiden kulumasta tuskin on kyse. Toi leveys pitää tarkistaa. Gates hihnat ne on mut leveyttä en oo huomannu tarkistaa.
     

Kerro tästä muillekin!