astrossa mystinen lataus vika?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja käyttöarvo, 25.1.2007.

  1. käyttöarvo

    käyttöarvo 1st gear

    tyhjäkäynnillä lataa 14 ja ajaessa tippuu 12-10 tiennoille myös paikoillaan kunnolla kaasuttaen lataus tippuu. ajon aikana heti kun nostan jalan kaasulta niin lataa ok sit ku painaa lataus tippuu ja ajovalot himmenee kuin myöskin (kaikki sähkölaitteet)

    -VAIHDETUT-
    UUSI RED OPTIMA AKKU
    UUSI LATURI (US-PARTS)
    PUTSATTU AKUN -
    ----------- AKUN + JA MYÖSKIN LATURIN PUOLELTA

    (vanhalla laturilla teki kaput melkein laakista L-virta oli aluks jonki aikaa
    noin 10 sit lopetti kokonaan) et tällänen juttu :mad: rupee kyl huumori loppuu tämmösten kans koht :-? kiitos jo teille etu käteen
     
  2. taata

    taata 3rd gear

    Vois olla luistava hihna. Kannattaa vaihtaa vaikka näyttäiskin ihan hyvältä.
     
  3. buick8791

    buick8791 1st gear

    Oletuksena, että sun autossa on lataus- ja herätevirtapiirit kunnossa(esim latausjohto ei ole poikki ja yhdistää latausjännitteen vain tietyssä moottorin asennossa) ja hihna ei luista, niin laturi on viallinen.

    Jos olisi kyseessä vuosia käytössä ollut laturi, niin olisi mahdollista, että hiilet ovat lopussa tai ovat jumissa. Loppuunkuluneet hiilet hyppivät isommilla kierroksilla ylös ja alas eivätkä kosketa enää kunnolla liukurenkaisiin. Tai säädin tekee omiaan. Eli laturi auki ja mittaamaan ja ihmettelemään.

    Oletan, että laturi on vielä takuussa, joten ei muuta kuin takaisin liikkeeseen testattavaksi.
     
  4. käyttöarvo

    käyttöarvo 1st gear

    joo o laturis tuskin enään takuuta jäljel ku ostin ja laitoin kiinni muistaakseni
    18,12,06 :odroll: tota hihna hommaa kyl vähän epäilen kun senki vaihdoin kesällä et sillais täytyy varmaan ostaa taas uus laturi :mad:
     
  5. audiq

    audiq Gearhead

    Kyllä tuon pitää takuuseen mennä, ainakin itse vaatisin.
    Kannattaa vaan selvittää ensin omat oikeudet ja pitää niistä kiinni.

    Nimim. Auto menossa korjaukseen katsiaseman piikkiin, kun olivat päästäneet puolikuntoisena läpi... :D
     
  6. käyttöarvo

    käyttöarvo 1st gear

    Nimim. Auto menossa korjaukseen katsiaseman piikkiin, kun olivat päästäneet puolikuntoisena läpi... :D[/quot




    duutsilla käyny toinen joulu :lol:
    joo täytyypi soitaa ja kysellä sitä laturin vaih tai korj hommelii väännöks varmasti menee kun on noin kauan jo osto hetkestä :p
     
  7. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    18,12,06 ??? Siis onko 18. joulukuuta 2006??? Eihän tuosta ole kuin kuukausi!!
     
  8. audiq

    audiq Gearhead

    Tosiaan, jos -06, niin sitten ei ainakaan ongelmia, mutta vaikka -05, niin kyllä sen silti pitäisi tuo reilu vuosi kestää ehjänä.
     
  9. VANIKKA 62

    VANIKKA 62 1st gear

    Tuntuu siltä että kun puhutaan auton sähkölaitteista niin aina vika on mystinen? No näinhän se onkin.
    Mulla oli vanissa myös tälläinen mystinen vika latauksessa, mittasin ensin ehkä vähän huolimattomasti ja pikaisesti, kun mittasin tyhjäkäynnillä ja niin ettei ollut valot tai lämppäri päällä, latas lähelle 14 V ja näytti hyvältä, mutta akut vaan tyhjeni, tuli sitten putsattua navat, kaapelit, ja lisättyä akkuvedet ja vasta sitten mittasin uudelleen, ja sieltä se vika paljastui, ei ladannut tarpeeksi.
    Tyhjäkäynnillä latasi edelleen hyvin mutta kun laittoi kulutusta lisää mm. valot ja lämppäri niin kääntyi purkamisen puolelle eli lähelle 12 V.
    Laturin hiilet oli aivan loppu.
     
  10. Minnapiru

    Minnapiru 1st gear

    Kannaattaa tarkistaa se hihna, vaikka "vasta" oot vaihtanut. Minun autossa oli ihan uus hihna ja samma homma ei lataa kuin tyhjäkäynnillä... Sitten paljastui että se uus hihna luistaa vaikka ei vikise. Hihnapyörä sen verran kulunut että ei se uus hihna siihen oikein meinannut istua

    -autosähkö on ihmeellistä-
     
  11. audiq

    audiq Gearhead

    Hihnan tarkistukseen liittyen: Jos siinä laturissa on vika, niin sen pitäisi antaa eri jännitettä D+:n ja B+:n väliltä mitattuna, kun ehjä laturi työntää samaan jännitettä +/- 0,3V (noin).
    Jos itse laturi on ehjä, mutta säädin viallinen, niin silloin luultavasti jännite on taas lähellä samaa, eli alle 0,3V.
    Ja se miten nämä liittyy hihnaa, niin jos siis jännite sama, vika joko hihnassa tai säätimessä -itse veikkaisin säädintä, kun ei Astrossa ole luistavaa hihnaa tullut vastaan, mutta toki kaikki yhtälailla mahdollista.

    Astron laturin numerointia en muista, mutta DIN-normissa B+ =akulle suoraan ja D+ latausvalolle.
    Muistelen, että näissä on enemmänkin johtoja, mutta luultavasti sieltä samat arvot saa mitattua (ja mittaus tietysti auto käynnissä).

    Jos asiavirheitä kirjoituksessani, niin viisaammat korjatkaa.
     
  12. ana57

    ana57 1st gear

    Jos kuvauksesi pitää todella paikkansa, eli ajat esim 80, ei lataa, löysäät kaasun jolloin moottori pyörii edelleen samaa vauhtia ja lataa, jolloin ainoa muuttuja on kaasupolkimen ja kenties moottorin asento. Vika on ilmiselvästi akun ja laturin (moottorin) välisessä maadoituksessa. Johdothan on tietysti tarkastettu jo, myös se ettei kaasuvaijeri hankaa mihinkään johtoon.
     
  13. JKF

    JKF Gearhead

    Ilmeisesti automaatti kyseessä, eli kierrokset laskee, kun jalka nousee kaasulta. Toki moottorin ja kaasuvaijerin/vivustojen asento muuttuu tässäkin tapauksessa.

    Mitens toi hihnajuttu tässä tapauksessa? Ilmeisesti moniurahihnalla, eli ei pitäisi paljon luistaa, tai sitten jos oikeesti alkaa luistaan niin sen kyllä huomaa. :rotfl:
    Sitten taas esmex vaikka kiilaurahihnallisten chevy vanien kanssa on tunnetusti perisyntinä se, että sinne ostetaan jostain tarvikeliikkeestä väärän levyinen hihna, joka sitten pohjatessaan siimapyörien pohjiin alkaa luistaa ja monesti vielä ihan äänettömästi.

    Voihan noissa uusissakin latureissa olla vaikka minkälaisia vikoja tahansa. Itselle tuli sellainen yksilö, joka ei toisinaan suostu aloittamaan latausta ollenkaan. Mitkään poppaskonstit ei auta, mutta kun sammutat auton ja starttaat uudelleen, niin taas toimii. :eek:
     
  14. käyttöarvo

    käyttöarvo 1st gear

    jees morjes taas kaikille ja kiitos vinkeistänne.
    en oo kerenny taas toviin käydä täälä enkä myöskään tutkia tota astron laturiakaan.. :-? toisaalta hihnan luistamista kyl epäilen ja akun - ja + on putsattu paitsi että -kaapelin kunnosta ei oo varmuutta sehän on "pikkusormen paksunen"letku. kylmällä niinkuin nyt on ladannu auton volt mittarin mukaa aluks n.15v mut hetken päästä ku auto on lämmenny niin kaikki edellä mainitut viat alkaa taas .vikakoodiakin toi on ruvennu herjailee pidempään ajaessa varmaankin alhaisen jännitteen takia.mut viikon sisään varmaankin pääsen purkaa noi kaverilla jolta löytyy kone/ohjelma kun ei viitis mennä mihkään liikeeseenkään kerran kävin ja 40e otti eikä osannu sanoa ku ympäripyöreitä :rotfl: eli etsi sieltä katso noi ja koklaa näin jos "vaikka auttais..." :mad: noh mut tipaton on koht takana ja pääsee nollaamaan hermot :lol:
     

Kerro tästä muillekin!