Mittarianturinkysymys

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja HT, 31.1.2007.

  1. HT

    HT Gearhead

    Jos auton polttoainetankissa oleva anturi on 73-10 ohm asteikolla, onko mitään mahdollisuutta saada sellainen polttoainemittari näyttämään oikein mikä on tarkoitettu toisenlaiselle ohmialueelle? Esim. 0-90 ohm tai 240 - 33 tai 10 - 180?
     
  2. ana57

    ana57 1st gear

    Oletko kokeillut kuinka lähelle menee tuolla 0-90 mittarilla. Jos mittari(t) on ns. bimetallimittareita, ja virransyötössä on vielä vanhanajan lämpöaikarele (pieni peltiboxi jossa on sisällä bimetalliliuska, mene hankalaksi. Jos virransyöttö on regulaattorilla (kolminapainen tehotransistorin näköinen) ja mittarit kiertokäämillä homma on tehtävissä operaaatiovahvistimella, hankalaa mutta jos on 'pakko saada' niin onnistuu. Eli lisätietoja tarvitaan ennen tuomion julistamista.
     
  3. HT

    HT Gearhead

    0-90 mittarissa on ohmit väärinpäin. 73-10 ohmin asteikossa 73 on tyhjä ja 0-90 asteikossa 0 on tyhjä. Tai toisinpäin, mutta joka tapauksessa väärinpäin. Sekavasti sanottu, mutta eiköhän se siitä selviä. :D
     
  4. Belvedereman

    Belvedereman 1st gear

    Onko sulla joku tietty mittarimalli mielessä jossa on eri ohmit kuin tankin anturissa ja haluaisit sitä käyttää? Mulla on kans tankin anturi noille ohmeille mitä mainitsit (73-10) ja katselin siihen suoraan sopivaa tarvikemittaria ja kyllä niitä löytyi ainakin Autometerilta eri näköisinä ja kokoisina.
     
  5. HT

    HT Gearhead

    Kyllä on. Muita mittareita jo hankittuna. Sillä tämä dilemma.
     
  6. Belvedereman

    Belvedereman 1st gear

  7. p.levonen

    p.levonen 1st gear

    virittelin duettiin uudemman volvon anturin, siinä meni juurikin nuo "ohmit väärinpäin" , taitoin kohon vivun toiseen suuntaan vastuksen ohi, pienellä säätelyllä tuli hyvä, olisiko tuollainen kääntö mahdollista??
     

Kerro tästä muillekin!