Menikö katsastus nyt oikein..??

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja chevy76, 1.2.2007.

  1. chevy76

    chevy76 1st gear

    Ostin viikonloppuna rekisteristä poistetun vanin joka oli käytetty tampereella leimalla ja jäi -80 lätkästä, kilven valosta sekä alapallosta kiinni. Päästöt mitattu konttorilla josta sain todistuksen mukaan. No viat korjattiin ja rekisteröinti katsastaa. Tietty se piti katsastaa kokonaan uudelleen, kun toisen konttorin vikalistaa ei hyväksytä, eikä ollu intoa lähteä tampereelle katsastaa.

    Otin tietty siirtokilvet varuilta kahdeksi päiväksi aamulla 32e
    Rekisteröinti katsastus 70e

    Katsastaessa auto meni muuten läpi, mutta katsastusmies ei hyväksynyt pakokaasu lappua, vaikka kuitissa luki selvästi Tampereen katsastusasema Lakalaiva. Kuitissa olisi hänen mukaansa pitänyt olla katsurin allekirjoitus jotta se olisi hyuväksyttävä. No eikun savumittaukseen sitten kun ei sana mennyt läpi. Ryntäyttäessä autosta hajosi ylävesi letku ja katsastus tietty keskeytettiin ja hylättiin. No eikun korjaamaan ja takaisin konttorille. Nyt jouduin maksamaan jälkitarkastuksen ja savumittauksen!!!! :argue: :mad: :mad:

    Konttorineiti oli hyväksynyt savutodistuksen, eikä ottanut siitä eka kerralla maksua. Nyt jälkitarkastuksessa jouduin maksamaan sen sitten erikseen..Menikö tämä nyt oikein, vai voinko vaatia hyvitystä tosta savumittauksesta..Melkein 150e meni tänään pelkästään konttorille..Liekö kyse rahastuksesta vai mistä..Huomenna haen kilvet, kun niitäkään ei saanut mukaan kun konttori oli laittanut koneet kiinni jo 16.00 ja katsastus päättyi 16.05..Näinkähän joudun maksamaan vielä kilvet ja rekisteröintimaksun erikseen...?? Vide että kypsyttää..Meneekö rekisteröinti katsastukseen todella satoja euroja rahaa tänä päivänä..??
     
  2. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Toi haiskahtaa kyllä pahasti rahastukselta vaikka kyllähän noi konttorit osaa nykyään sen (siis rahan ottamisen) muutenkin ihan mallikkaasti kun kaikki maksut on noussut reilun viiden vuoden aikana noin kolminkertaisiksi.
    Kalliiks tuli meille asiakkaille se kahvikupillinen mitä noilla nousseilla hinnoilla saa nykysin ryystää leimauksen aikana, pitää kai alkaa kiskoa sitä siellä käydessään sit pannukaupalla :poff:
     
  3. Chevy ´53

    Chevy ´53 Gearhead

    Mä otan ainakin kolme keksiä joka kerta... :odroll:
     
  4. Jasse

    Jasse 1st gear

    Taisi olla rahastusta, olikos tuo päästömittaus nyt 2 vai 3kk voimassa, en nyt juuri muista sitä, mutta vasta pari kk sitten katsastin auton jokusen kuukauden vanhalla mittauksella, enkä muista että siinä kuitissa mitään nimiä olis ollu. Mutta oli mulla kyllä katsastuskortti jossa oli hyväksytty teksti. Mutta muuten se katsastus ei sitten mennytkään ihan putkeen...
     
  5. -BUICK-

    -BUICK- 1st gear

    Kyllä vähän pelottaa mennä tuonne katsastukseen kun saa kaikki tarvittavat kuntoon, se on just mun tuuria että kaikki muut on kunnossa ja rupee valittamaan jotain että ei ole sivuvilkkuja eikä kilven valoja edessä eikä takana vaikka on kuitenkin hyvin tähän saakka kelvannu ilman :poff:
    Juu ja vois sen 80 lätkän varmuuden vuoks laittaa perseeseen että ei ainakaan siitä jää kiinni :rotfl:
     
  6. Ei menny oikein mun mielestä, mutta kyllä se valittaminenkin maksaa melkoisesti.

    Mä otan aina koko suvun mukaan, kun mennään konttorille. Jos laskee vaikka 25 Esson kahvia kahen Euron hinnalla, niin eihän siinä jää enää hirveesti leimalle hintaa. Tietty rekisteröintikatasastukseen täytyy ottaa vaimonkin suku mukaan.
     
  7. proffa

    proffa Gearhead

    Päästömittaus voimassa 3kk. Mittaustodistuksesta tulee löytyä mittauspaikka, mittaaja, allekirjoitus, nimen selvennös ja päivämäärä. Todistukset säilytetään asemalla jos Aken edustaja tekee tarkastuksen ja haluaa nähdä todistuksen. Aken määräys ei katsurin. Nykyään joutuu joka asiasta maksamaan siis kilpiäkään ei saa ilmaiseksi.
     
  8. rrauta

    rrauta 3rd gear

    jos se keskeytettiin, ei pitäisi mennä maksua, jos hylättiin menee maksu.ja jos pakokaasumittausta ei voida tehdä katsastus pitäisi keskeyttää.
    ja se tampereen lappu ei ilman allekirjoitusta kelpaa, joten heidän moka vaadi sieltä korvaus.

    voisi olla paras kun otat yhteyttä aseman päällikköön ja pyydät hyvitystä ainakin jälkitarkastuksesta ja päästömittauksesta.
    ei varmaankaan mikään pakko ole antaa, mutta saattaa kuitenkin "hyvänä mainoksena" suostua.
     
  9. NUTFINN

    NUTFINN Gearhead

    Onneksi ei ole Alabamassa minkäänlaista katsatusta tai savu mittauksia, kyllä välillä näkee redneckkejä, jotka vähä tupruttaa.
     
  10. slant six

    slant six Gearhead

    Jepulis, aina jos katsastuspäätös on KESKEYTETTY, niin kuin nyt ilmeisesti on. sulta ei voi eikä saakaan periä jälkitarkastusmaksua ja uutta savutusmittausmaksua. Asia prikulleen näin, joten menepä konttorille takas ja kysypä nätisti että mitä v....a :argue:
    Pitää se rahastuksellakin joku raja olla :soosoo:
    Sama vielä mahdollisimman selvästi.
    Jos taas päätös on HYLÄTTY tässä tapauksessa niin se on tehty väärin perustein.
    Jos auto muuten kunnossa, mutta savutusmittausta jostakin syystä ei voi tehdä,mittaus hylätään mutta lopullinen katsastuspäätös on KESKEYTTY. Ei muita vaihtoehtoja :soosoo: :soosoo:
    Jos rupeavat änkyttämään vastaan, pyydä oikaisuvaatimuslappu väärän päätöksen takia, se taas menee AKE:een. SE on pakko konttorilta antaa pyydettäessä.
    :poff:
     
  11. RB-440

    RB-440 1st gear

    Tossa on sitten vaan semmonenkin lain ulkopuolinen juju, että jotkut katsurit suhtautuu edelleen vanhaan autoon ja varsinkin vanhaan jenkkiin vähän nuivasti, eikä asiakaspalvelu ole kaikille vieläkään se ensisijainen tavoite.

    Kun tänä vuonna tekee valituksen, voi olla, että ens vuonna on vielä vähän vaikeempaa. Näinhän ei saisi olla, mutta Esson baarissa olen kuullut, että näinkin voi käydä.

    Mitä tulee tohon, että toisen konttorin päästömittaus ei ole pätevä, kun siitä on edellinen koppalakki unohtanut nimmarin, niin eikös sitä korvausta pakokaasumittauksesta voisi kysellä myös siitä konttorista, jossa homma on hoidettu huonosti?
     
  12. pölhö

    pölhö 1st gear

    Ja jos edellisen konttorin tarkastuspaperi tallessa, siinä itse tarkastuskortissa pitää olla savutusmittauksen arvot ja vanha tarkastuslappu pitää myös kelvata toiselle konttorille sen kolmen kuukauden ajan. Vai puuttuko siitäkin allekirjoitus, vai onko jo hävinnyt?
     
  13. jonep

    jonep 3rd gear

    2. Määräaikaiskatsastus on keskeytettävä myös, jos tietoyhteys ajoneuvoliikennerekisteriin ei ole käytettävissä taikka jos katsastusta ei sään tai vastaavien olojen vuoksi taikka muusta ajoneuvon haltijasta riippumattomasta syystä voida suorittaa loppuun eikä perusteita katsastuksen hylkäämiselle tai ajokiellon määräämiselle ole.

    3. Jos ajoneuvon katsastus joudutaan keskeyttämään 2 momentissa
    tarkoitetusta ajoneuvon haltijasta riippumattomasta syystä, ajoneuvoa saa käyttää liikenteessä enintään kahden viikon ajan 3 ja 4 §:ssä tarkoitetun katsastusajan päättymisestä.

    lähde:http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2002/20021245?search%5Btype%5D=pika&search%5Bpika%5D=liikennekelpoi%2A%2A

    Eli jos auto laukeaa kesken katsastuksen ->hylätty.Muut pykälät littyy papereihin/veroihin keskeytyksissä. Eli jos vesiletku laukeaa ja sen jälkeen ei mottia haluta omistajan määräyksestä polkea, on auto hylätty.Eli keskeytys on väärä mutta asiakkaalle parempi päätös hinnan puolesta.Päästölappu asia tulikin tossa ylempänä.
    ajoneuvolai 55 pykälä

    Määräaikaiskatsastuksen keskeyttäminen
    Edellä 54 §:ssä säädetystä poiketen määräaikaiskatsastus on keskeytettävä, jos ajoneuvoa ei voida luotettavasti yksilöidä. Määräaikaiskatsastusta voidaan kuitenkin jatkaa, jos esitetään selvitys, jonka perusteella ajoneuvo voidaan luotettavasti yksilöidä. Määräaikaiskatsastus voidaan myös keskeyttää, jos ajoneuvon tekniset tiedot ovat virheelliset tai tietoyhteys ajoneuvoja koskevaan rekisteriin ei ole käytettävissä taikka katsastuksen suorittaminen on merkittävästi vaikeutunut sään tai muun ajoneuvon haltijasta riippumattoman syyn vuoksi. Määräaikaiskatsastuksen keskeyttämisestä ja keskeyttämisen syistä säädetään tarkemmin valtioneuvoston asetuksella.
     
  14. Puli-Song

    Puli-Song Gearhead

    Ei ihme, et katastusmaksut nousee! :soosoo:
     
  15. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    Jos käyn salaa kaatamassa paketillisen Marie-keksejä konttorin keksikulhoon niin laskeeko katsastushinnat..?
     
  16. ajm

    ajm 1st gear

    Vähän asian vierestä, mutta minulta ryöstettiin Turussa rekisteröintikatsastuksesta 120 e ja diesel mittauksesta päälle 22e. Vierailuaika katsastusasemalla ovesta sisään ja ulos 25 min.
     
  17. chevy76

    chevy76 1st gear

    Kyllähän ne kilvet vielä maksoi erikseen ja tietty rekisteröinti..En kyllä muista että markka aikana olisin vanhaa tuhatta markkaa joutunu rekisteröinti katsastuksesta maksaa..

    Siinä Tampereen konttorin ottamassa päästölapussa ei ollu katsastajan nimeä, siksi hylättiin vaikka esitin vahvoja vasta-argumentteja. Kuitissa kyllä luki että Tampereen katsastuskonttori, Lakalaiva. Luulisi sen riittävän jo, mut ei niin ei..Nyt se kuitenkin on leimassa ja mukava kruisailla ;) Peltejä pitäisi vähän oikoa ja poppeja laittaa..ja paljon tarroja peittämään huonoa maalausta ;)
     
  18. poku

    poku 1st gear

    Itse olen pitänyt jopa halpana kun ukot hakkaa ruosteet pohjasta ai niin autona 90 nissan.
     

Kerro tästä muillekin!