Hinauksen hinta

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja simppa, 23.2.2007.

  1. rx_racing

    rx_racing Gearhead

    Haluaisin et kaikki jotka valittavat hinnoista myös kertoisivat missä ovat töissä ja kuinka paljon niiden "tuotteet" maksavat. Näin voisimme kaikki yhdessä välttää kaikkien "riistoa"...

    Kuten tutun maahantuontifirman asiakas sanoi..."vedätte kuitenkin välistä"....

    Ja eikun tekemään niinkuin kuulin...tilataan osat Eestiin niin vältetään sillä alvi....Laivaliput sun muuthan ovat ilmasia!

    Sori...meni vissin multa överix...Mut niinkun haloo!! Oma työ on aina niiiiiiin arvokasta.....mut jos jostain pitäis maksaa.....
     
  2. Karva

    Karva Gearhead

    Fargo tietää mitä höpisee, lisäksi ko, Falk ajattaa tai ainakin haluaa ajattaa kaikki suomen hinurit alihintaan ja jakaa työt keskuksensa kautta, ottaen omat ja parhaat päältä, jos et suostu et saa kyytiä, taksat määrää tai pyrkii ko, yritys hallinnoimaan, suurn mailman malliin menossa koko baletti supi suomessa, eikä ole välttämäti kauhian hyvää kehitystä.

    Toinen kiskuri on vakutusyhtiöt, pitääs ajaa puoli-ilman ja yhteen suuntaan korvattavia, korkeampaa matematiikkaa ...

    Mutta siitä vaan oma hinuri alle ja tienaan rutkasti rahaa, kovasti on näilläkin nurkilla ihmetelty jotta kuinka sen baletin ylipäätään pystyy pitään kasassa, saati kannattavana, tosin omaa hinuria ei ole eikä tule, muutamaan otteeseen on tosin käytetty ko, palveluja, ja maksettu se mitä pyydetään.
     
  3. Reetu

    Reetu 1st gear

    Miettikääpä kuka on laskun maksaja/vastuussa, jos team ahman hinaama auto rynnii konttiin, tai koukkaa vaikka vastaantulijan eteen???
    Varmasti helpompi sanoa kaikille ei, kun kuitenkin varmasti piisaa hinauksen kyselijää moneen sorttiin, kuin että rupeaa seulomaan osaako tuo killua perässä.

    Hinauspalvelu on luvanvaraista liikennettä, eli vaatii liikenneluvan. Miksi tiepalvelun pitäisi rikkoa lakia asiakkaan pihiyden/persaukisuuden takia?

    Konemiehet voi miettiä mahtaako olla mitä eroa kaluston kiinteissä kuluissa auto/konepuolella.

    Laskunsa pystyyn jättäviä yksityisiä on todella paljon, ei nekään keikat kuluttomia ole.

    Kun kuljettaja saa tietää, että hinausvakuutus löytyy, ei tarvitse enää miettiä ja mittailla että mahtaako laskuttaessa nähdä rahoja koskaan, ja tietää että ei ole odotettavissa itkemistä ja jeesustelua hinnasta. Kuinka monen pomo tinkii kesken työpäivän palkkaa alas, että kyllä tämä pitäisi tehdä 5€ tunti, ei voi maksaa noin paljon... ? En minä koko miestä halua ostaa...

    Jos ei perse kestä hoitaa romujaan pois tien päältä, niin kannatta ajella fillarilla, sen jaksaa kantaa.

    Enkä ole entinen, nykyinen enkä tuleva hinausyrittäjä, en edes kuljetusyrittäjä. Yrittäjä kuitenkin.
     
  4. kime2

    kime2 Gearhead

    Näin varmasti onkin,mut aika moni maksaa sitten kun ulosotosta aletaan ottaa yhteyttä...
    Tuo sovitteleva/neuvotteleva taktiikka usein tuottaa tulosta hinaushommien ulkopuolellakin :wink:
     
  5. mauni

    mauni 3rd gear

    niin aika moni pikkuyrittäjä alkaa vetään satasen juttuja ulosottoon kun aikaa siihen ei juuri mene yhtään ehkä vain n. pari tuntia per juttu

    mulla olis myytävänä hinausauto ja vakikeikkoja on, jos jollain on virtaa.

    ps. kas kun pitääää olla iso firma että voi olla esim. falk.com tai jotain
     
  6. signet

    signet Gearhead

    Ja paskat :lol: yleensä jos tyyppi päästää laskunsa ulosottoon niin sillä ei ole tarkoitusta tai halua tai rahaa maksaa :poff:
     
  7. signet

    signet Gearhead

    Niin ja maksat voudille lähes100e siitä et se toteaa että velallinen on varaton et tuskin siltä mitään saa :argue:
     
  8. Gerball

    Gerball Gearhead

    Ei paha. Joulukuussa kun olisin tarvinnut auton noudon H.linnasta Turkuun, kyselin muutaman paikallisen hinausliikkeen veloitusta. Veloitus olisi ollut kuin kartellissa jokaisella 5-600 eur. Matkaa tuosta olisi kertynyt alle 300km.
    Ratkaisu oli lopulta järeä 2800kg. kantava traileri 43 eurolla, omaan Vaniin koukku paikoille ja nykimään. Kokonaispaino tosin taisi mennä yli suositusten (yli 5 tonnia).
     
  9. Foorti

    Foorti Gearhead

    Hinausta vailla olin tuossa kerran. Vähän kiire (minulla) oli kun en autoani tahtonut jättää tien poskeen. Tietenkin sunnuntai ja olin keskellä ei mitään. Soiteltuani hinauspalveluja läpi, melkein kaikki totes vaan, ettei kannate lähtä edes yrittään sunnuntaina jos ei halua maksaa itseensä kipeäksi. Hammasta purren odotin maanantaihin jolloin haettiin kärry pois. Matkaa oli jotain 220km yhteensä ja hintaa tuli sit 280€. Joka oltiin tosin jo sovittu etukäteen.
    Kirpaisi kyllä maksaa, mutta sainpahan laitteeni nopeasti pois ja palvelu oli hyvää. Joten en valita enempää...

    Niin ja hinausvakuutusta ei -83 blazeriin saa... :x
     
  10. Fargo

    Fargo Gearhead

    Vielä muutamia vuosia sitten Tapiola antoi osakaskon yhteydessä autopalveluturvan mukaan ilman ikärajoitusta. Tuo siis on se hinausvakuutus.
    Sittemmin etu poistui ja joka yhtiöllä on ikärajat 10-15 vuotta.
    Kaskoon tuo yleensä kuuluu muttei automaattisesti. Ne joilla on kaskontapaisia autoissaan kannattaa tarkistaa tilanne vakuutusyhtiöstään, joskus autopalveluturva on otettava erikseen.
     
  11. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    hommasin harrasteautooni osakaskon ja hinausvakuutuksen, eipä tartte enää pitää ees vararengasta mukana. vakuutusneiti oikein tarjos sitä vakuutusta kun siirtelin bonuksia ja hommasin uuden vakuutuksen.
     
  12. Turnn

    Turnn Gearhead

    Minkä ikäinen auto ja mikä yhtiö?
    Nordeassa hinausvakuutus kuuluu kuulemma osakaskoon.Mutta huomasin pienen präntin "...yli 15v autoihin ei korvata hinausta teknisten vikojen vuoksi keskeytyneeseen ajoon"
     
  13. *Telvis*

    *Telvis* 1st gear

    menee ot:ksi mut pakko korjata et Falck ei tee yhteistyötä Autoliiton kanssa.
     
  14. 4dFunClub

    4dFunClub 1st gear

    Aina (=ei koskaan) ei ymmärrä vakuutusyhtiöiden perusteluja, mikä kannattaa ja mikä ei. Muutaman huntin vuosimaksulla saa mm. tulipalon kattavan vakuutuksen 57 vuotta vanhaan purueristeisen taloon. Vakuutus kattaa myös omat mokailut. 17 vuotta vanhan Astroon taas ei saa minkäänlaista hinausvakuutusta, mistään rahasta. Ei edes korkealla omavastuulla ja rajoitetuin ehdoin. Vähän paremmin kun osais tuota lontoota, niin ottaisin yhteyttä L´loydsiin. Jos siellä vakuutetaan tissejä, sääriä ja lauluääniä, niin kai sieltä yhden hinausvakuutuksen saa.
    Seikka, joka kaikkien yrittäjien tulisi muistaa on, että Keskiverto Palkansaajalla jää verojen ym. maksujen jälkeen n. 5-10 euroa/h käteen. Eli kun auto on huollossa päivän 70 e/h, putkimies vaihtaa vessanpyttyä pari tuntia 50e/h tai hinuri laskuttaa 200e 5 minuutin korjaamolle siirrosta, niin ystävämme Kv P tekee perhanan monta tuntia töitä että saa laskun maksettua. Kuitenkin samaan aikaan vuokra/lainanlyhennys juoksee, ruokaakin pitäis ostaa ja etsiä alennuksesta uusi toppatakki. Mitä hinaushommiin tule, niin ne tulee yleensä yllätyksenä asiakkaalle, juuri silloin kuin ei kaivata. Että jos 100 prossaa asiakkaista on pahalla tuulella ja haluaa tinkiä, niin se ei ole yksin asiakkaan vika.
     
  15. Fargo

    Fargo Gearhead

    Joo, totta. E.Pyyhkäläinen Oy (sama omistaja kuin Rosqvistilla) hoiti päivystykset, samasta konttorista kuin hinuritkin. Ihan tämän päivän tilannetta en tiedä mutta en ole kuullut että olisi mihinkään muuttunut.
     
  16. daimleri

    daimleri Gearhead

    ja seikka joka useimpien PALKANSAAJIEN tulisi muistaa on että esim. tuohon 5 min hinaukseen menee varmasti enemmän aikaa kuin se 5 min, ja jotta sen 5 min hinauksen voi tehdä, niin on täytynyt INVESTOIDA jokunen kolikko siihen työkaluun JA ettei se 200 e suinkaan jää sellaisenaan yrittäjän taskuun JA että myös sillä yrittäjällä saattaa olla asuntovelkaa, eikä sekään ruuatta ja vaatteitta elä. ja vielä kaiken tämän LISÄKSI tarttis tehdä vähän voittoakin jotta siinä hommassa olis edes jonkinlaista jatkuvuutta

    ja persukles sentään jos se yrittäjä on NIIN ISO RIISTOKAPITALISITI että sillä on varaa pitää palkattua työvoimaa joka TEKEE sen duunin, niin ei kai niille sitten tartte mitään maksaa ...... ? ei myöskään silloin kun hommat on vähissä eikä rahaa tule ? mieti sitä omassa duunissasi seuraavan kerran kun TYÖNANTAJASI maksamalla ajalla surffailet netissä, pelaat pasianssia, etsit uusi kivoja osia autoosi TAI IHAN MITÄ TAHANSA MUUTA KUIN SITÄ MISTÄ SINULLE MAKSETAAN

    mutta tottahan se tietenkin on, että jos 100% hinausasiakkaista on apua tarvittaessa pahalla tuulella NIIN LUONNOLLISESTI se on jonkun muun syy, näissä tapauksissa auttamaan tuleva hinausyrittäjä

    ja vieläkö ihmetellään yhä yleistyvää ilmiötä että minkä tahansa alan ammattilaiset tekevät mielummin töitä muiden ammattilaisten kanssa kuin yksityisten?
     
  17. Moonshine

    Moonshine 1st gear

    Ei oo noin vaikeeta. Pohjolassa luvattiin 65 mercuryyn hinausvakuutus 30e/v hoidetaan kotiin/korjaamolle ilman omavastuuta vaikka norjasta ja jos kyyti kestää, maksaa hotellinkin kuulemma 6hlö rytmiryhmällekin.(paikkaluku) käyttökoteloon sama (90vm 205 päsöö) 5e/v!

    Sitä paitsi jos niin helvetisti närästää yrittäjät ni sitte täytyy lykätä.
    Hmm, uus hinausauto erikoisvarustein maksaa varmaan jotain öö NOLLAEUROO?
    T.palkansaaja, ei yrittäjä

    PS.ymmärrän että kiristää ko kipat hajoo tielle, nocando sitä sattuu mulleki.
    sitte vaan täytyy tehdä mitä tarvii, eli hommata kyyti/lykätä.
     
  18. ZYN-5

    ZYN-5 Gearhead

    Meillä IF:ssä vakuutukset ja ihan täyskasko '62 Chrysyllä.
    Hinaukset ja kaikki ilmasta. kokeiltukkin on.hinausta siis. Kiva vaan ruveta kevään kylminä pakkas öinä teepaitasillaan kyselee ympäri kyliä sellast hinuria jonka lavalle toi mahtu.
     
  19. Reetu

    Reetu 1st gear

    Miten niin kuin kartellissa? Onko käynyt mielessä, että kulurakenne lienee kaikille suht sama.
     
  20. 4dFunClub

    4dFunClub 1st gear

    Heh! Tää alkaa muistuttaa tuponeuvotteluja. Palkansaajat versus palkanmaksajat. Ei mulla, eikä varmaan monella muullakaan foorumilaisella ole mitään yrittäjiä vastaan. Se vaan on ihan sama homma yrittäjillä ja työntekijöillä, rahat ei vaan riitä ja se v:tuttaa. Ei tästä oo kuin vajaa vuosi, kun kävin työ- ja palkkaneuvotteluja. Mulle tarjottiin 7,50 tunti koneistajan hommista. Tosta jää joku vitonen käteen. Jos yrittäjä nyt veloittaa 40 tunti, niin mä teen töitä päivän, että saan yrittäjän tunniksi töihin. Mutta ei tää siis ole yrittäjän, ammattiliiton, valtiovallan tai laiskasti kouluja käyneen palkansaajan vika. Jos mä saisin 40 euroa/tunti netto 8h/pv ja lastenhoitaja pyytäisi saman verran, niin mun palkka menisi edelleen lyhentämättömänä yrittäjälle. Milläs rahalla mä syön ja ostan rytkyt? Eli kuten sanoin, mikään raha vaan ei riitä. Eli älkää yrittäjät polttako päreitänne meihin köyhiin. Etsikää ala, missä raha liikkuu. Mulla on ollut enemmän toimitusjohtajia, kuin naisia ja niistä on moni sanonut, että kandee tehdä hommia firmoille, niiltä se raha tulee ilman itkua ja hammasten kiristystä.Strictly business, no bullshit.
     

Kerro tästä muillekin!