Pikkurälläkkä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja JPK, 16.1.2007.

  1. Galaxie500

    Galaxie500 Gearhead

    Mä kanssa annan ääneni tolle boschin siniselle. Niitä on tallilla parikin kappaletta. Toinen noin 6 vuotta vanha toinen vuoden ja hyvin pelaa molemmat. Uudemmassa se sormisuojan säätö on huonompi.
     
  2. VooDoo

    VooDoo Gearhead

    boschit on muuten ihan jees vehkeitä, paitti sit kun niille haluaa tehä jotain. Esim makitassa menee kuortet kiinni että naps vaan, boschissa vasaralla :rotfl:

    Nimimerkillä korjaan noita työkseni :poff:
     
  3. Sten

    Sten 3rd gear

    Meillä on ollut töissä melkein kaikki merkit. Fein on kestänyt hyvin mutta on ollut turhan herkkä lämmön suhteen kun lämpösulake pomppii ulos jos on semmoinen malli. Metabot ei kestä yhtään enää kun kiina tuli mukaan kuvioon. Bosch sinisiä on kestänyt aika hyvin nyt, AEG samalla lailla. Ja ne halpikset on sulanut käsin melkein heti. Tässä mun mielipiteitä töistä kun mä niitä huollan niin näen aika hyvin mitä ne on laadulta. /Sten
     
  4. Tuumer

    Tuumer Gearhead

    Hain tänään Motonetistä tommoisen Boschin sinisen "professional" mallin, 125mm laikalle ja ottoteho 670w. Saas nähä kuinka kestää, 69erkkiä siitä köyhtyi.
     
  5. Lerssinen

    Lerssinen Double Gearhead

  6. ves_ku

    ves_ku 1st gear

    Rohkee kaveri. Itellä olis ekan välähdyksen jälkeen kone lähteny käsistä aika hätäseen.
     
  7. lehmikangas

    lehmikangas 1st gear

    Mulla oli just samanlainen. 10 e ja kesti pari iltaa. Hain takuuseen toisen, kesti myös sen pari iltaa.. Enää en hakenut uutta.
     
  8. camaro1

    camaro1 Gearhead

    Oisit hakenu kaveril kesäl vähä samallainen homma10€ Rälläköillä. rakensivat yhtä kotteroa. Eka kerral palo, toisella meni kulmavaihe, kolmannella kerralla kun vei takas oli paikallisen halapakaupan kaveri lyöny n.70€ Boshin kouraa ja meinannu, jos toi kestäs vähä kauenmin et näis on ollu jonkuverran vikoja. Hyvää palvelua!!
     
  9. oml

    oml Gearhead

    Minulla 10€ rälläkkä kesti noin 10 minuuttia, kipinöitä ei tullut mutta valkoista savua niin pirusti. :lol:
     
  10. onsekone

    onsekone 1st gear

    Ostakaa halpahallista uudet savut niin ei tarvi joka kerta uutta rälläkkää. Muistakaa uusia samalla savujen asennusarja... :rotfl:
     
  11. large

    large Gearhead

    Missäs pikkurälläköissä on säädettävä kierrosluku? Boschilla on ainakin joku malli? Onko muilla? Onko vinkkiä mistä edullisesti saa tuollaisen säädettävällä kierrosluvulla olevan mallin?
     
  12. oml

    oml Gearhead

    Skil:lin pikkurälläkässä on ainakin nopeudensäätö.
     
  13. sakkeus

    sakkeus 1st gear

    Parinkympin rälläkkää ei kyllä kellekkään voi suositella. Niihin tosin auttaa kun kiristää kulmavaihteen mutterin, hioo pois kopan pinnasta niin että kulmavaihteen rattaat osuvat toisiinsa niin kuin olisi tarkoitus. Yleensä kiinnitysruuvit pohjaavat joten prikat väliin.
     
  14. Quest

    Quest Gearhead

    Mulla on toisena koneena Ferm:in halpis rälläkkä. Kestäny pidempään kuin kalliimpi Ryobi. :poff:
     
  15. kanafarmari hh

    kanafarmari hh 1st gear

    meikäläänen on kans kätensä hajottanu rälläköömisellä niin nyky kriteeri on näppärä koko tärinättömyys 125 laikka sopiva teho/painosuhure
    -fein tehokas kestävä vittumaanen käyttää iso kömpelö liian suuri kulmavaihre hiras karalukko kallis
    -metabo kestävä sopivampi kun fein pitemmän päälle käret kyllä väsyy
    siliäpinta saa pirellä aiki hyvin kiinni mutta suosittelen
    -makita autohommiin saatanan hyvä pieni sopii kätehen hyvä hinta/laatu
    -millwaykee makitan kokoinen johoron pika vaihto vähä hengetöön liian herkkä kuumenemis suaja mutta jenkki ainaki merkki :D
    -bochs vähä moholo kestävä hyvä hinta/laatu
    -jos kunnon kompura niin kyllä paineilma koneet on parahimpia hyvällä letkulla tietenkin
    mutta kyllä joku halpa gern,awd,kelb,bläh mitä nuata on niin hyvä kakkos kone ei tartte vaihrella laikkaa niin palio. terv.liikaa rälläkööny :(
     
  16. Pa-Ha

    Pa-Ha 1st gear

    18 vuotta se sitten kesti. Meinaan boschin sininen 1348.7 pikkurälläkkä.

    Onkohan tuohon saatavana mistään uutta katkaisijaa varaosana?

    Välillä yhdistää ja välillä ei.. olis muuten vielä hyvässä kunnossa :-?
     
  17. Cheyenne

    Cheyenne 1st gear

    Boschilla kyllä aika hyvin on toiminut osien toimitus (jos on joskus jotain nähnyt kannattavaksi tilattavilla osilla korjata).
    Tilailtu on saman (erikoistuneen) työkaluliikkeen kautta mistä suuri osa työkaluistakin on hankittu.
    Saattaisi minultakin löytyä käytettynä sopiva katkaisija kun tietäisi tarkemmin minkä näköinen katkaisija tarvitaan (jonkunverran hajonneita koneita "varaosiksi" tallessa). Pitkään on kyllä ollut tarkoitus kuskata nuo (turhat?) romut kierrätykseen...

    Ettei vika sitten vain olisikin johdossa?? Usein on poikki jommastakummasta päästä läheltä pistoketta tai siitä mistä menee koneen sisään.
    Pidä kone käynnissä, ja heiluttele johtoa > sammuilee = johto poikki.
     
  18. Pa-Ha

    Pa-Ha 1st gear

  19. L.P.

    L.P. Gearhead

    Paljon on laatuheittoja halvoissa koneissa. Itselläni on 10-20€ koneet , Power Craft, Gern ym., kestäneet vähän tuurista riippuen 1-6 kk.

    Samaan aikaan parempi AEG on kestänyt 10 vuotta ja ollut paljon kovemmalla käytöllä.

    En enää osta halpiskonetta.
     
  20. mke77

    mke77 Gearhead

    ylensä se "liuku" ja sen vaste kuluu niin paljon et kosketin/kytkin ei liiku kokonaan vaikka tämä "käynnistysnappi" liikkuukin.....näin boschissa
     

Kerro tästä muillekin!