Caddy ei pysy käynnissä kuumana

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja twelve, 22.3.2007.

  1. twelve

    twelve 3rd gear

    Help, mistä pitäisi konepellin alta alkaa paikallistamaan vikaa ? Aamulla kun lähden liikenteeseen, auto starttaa ja toimii kuin unelma, mutta kun kone on tarpeeksi kuuma (?) tai noin sata km ajettu, niin kärry esim sammuu risteyksiin. Ihme jos pysyy käynnissä liikennevaloissa. Auto on siis toi '84 Fleetwood jonkinlaisella ruiskukoneella... mut musta tuntuu, että vika on jossain muualla kuin ruiskussa?
     
  2. human62

    human62 1st gear

    Kannattaa katsoa perusasiat ensin eli huohotinventtiilit yleensä sijainti venttiilikopassa tai imusrj:n menevässä letkussa.

    Onko autossa moottoriöljyä liikaa talven kylmäkäynnistyksien jäljiltä öljyn joukkoon mennyt bensaa?

    kylmänä kylmäkäyntiautomatiikka pitää kierrokset päällä ja autosi ei siksi sammu.
    Ei kai siinä kattia ole (tukossa?? )lämpölaajenne kuumana kun kone kuuma virtaus huononee kun katti tukossa...

    Tyhjäkäyntiä yleensä säätää solenoidi katso myös maf-anturi -ilmamäärämittain anturi liitokset jne.. onhan noita vaihto-ehtoja
     
  3. human62

    human62 1st gear

    ai niin ja alipaineen vaihtelu kun painaa jarrua eli alipaineletkut onko ehjiä?? tai itse jarrutehostin??
     
  4. twelve

    twelve 3rd gear

    hmmm no öljyt on nyt ainakin pahimpien pakkasten jälkeen laitettu, meen katsomaan noita venttiilikoppa / imusarjahommia nyt kun vielä pihalla näkee jotain.. aina kun saa yhden auton kondikseen niin toinen alkaa hajoamaan jostain päin. :mad:
     
  5. twelve

    twelve 3rd gear

    Putsailin noita letkuja ja sellaisia , en tiedä sainko mitään näkyvää aikaan. Ei mitään halki tai sillai. Kyllä se nyt ainakin hyvin kävi tossa pihalla. Katsotaas huomenna Tampereella jos näkyy musta limo tien varressa konepelti auki niin toivottavasti asiantuntevaa apuva pysähtyy paikalle, heh. Katti voi ollakin tukossa, mites sen saa hoidettua jos se oikeesti on?
     
  6. Chrome

    Chrome 1st gear

    Mulla on kyykänny puola niin ettei kuumana enää toiminu. Tuli oltua usein kuppilassa kun matkaa tein.... puola kävi monesti konehuoneen ulkopuolella jäähyttelemässä.
     
  7. Antti P

    Antti P Gearhead

    Miekin tuota puolaa meinasin veikata..
     
  8. twelve

    twelve 3rd gear

    Kävin tuossa littoisissa ja Turun varissuolla pyörähtelemässä. Vähän paremmalta se nyt tuntui, MEINAS sammua pari kertaa liikennevaloissa mut ruisku elvytti sen ennen kuin... hmm, pitää kysellä tuosta puolasta sit huomenna tai maanantaina asiantuntijoilta, itte en osaa siitä sanoa mitään. Mut tossa illan koeajossa ei sammunu. Ajoin kakkosella jotain satasta kotia jos polttais mahd karstoi edes pikkasen pakoputkista poijjes.
     
  9. J-M Partanen

    J-M Partanen 1st gear

    Tänään oli sattumalta puhetta jostain autosta, katti hajonnut eli tukossa niin ei ollut pyörinyt kunnolla.
     
  10. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Voipi olla lämpöanturi kaputt, kun kone lämpenee "ryyppy" ei lähde päältä ja kone tukehtuu.
     
  11. sutinen

    sutinen Gearhead

    tuskin 100 km ryyppy päällä auto kulkee, vika muualla

    en usko edelliseen, tuskin kattikaan niin tukkoinen olisi jos muuten kulkee että sammuilisi tyhjäkäynnillä. Tyhjäkäynti seos heittää tai ilmavuoto. Jos ruisku kone, erg venttilii ei mene välttämättä kiinni, pakokaasun kierrätys venttiili ja toimii yleensä sähköllä. Löytyy todennäköisesti imusarjan läheltä pieni muju johon tulee muutamia imu letkuja. Jos ei mene kiinni työntää huonolaatusta ilmaa koneelle ja kone ei saa happea tarpeeksi ja näin ollen pikku kieroksilla tukehtuu
     

Kerro tästä muillekin!