Astro 4.3 efi käyntiongelma

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja zakallin, 31.3.2007.

  1. zakallin

    zakallin 1st gear

    Kaverilla astraalissa tämmöinen ongelma :

    Semmonen vika että kylmänä lähtee hyvin käyntiin ja käy siihen asti kunnes koneen lämmöt
    nousee normaaliksi, sen jälkeen alkaa käymään huonosti, sillein kun se
    saisi liikaa bensaa. Ja kun sammuttaa tulee service engine soon valo palamaan
    eikä lähde käymään. On vaihtanut happitunnistimen sekä
    kylmäilmatunnistimen ja tulpat, mutta vika ei ole poistunut.
    Mikähän voisi mättää tuossa??
     
  2. Jasse

    Jasse 1st gear

    Ensimmäisenä hae haulla SES valosta juttua ja lue minkä virheilmoituksen se antaa!

    Jos kyseessä olis japanin kinneri veikkaisin virranjakajaa ja sytkämodulia (astrossa HEI-moduli). Eli aloita mittaamalla ne tai vaihtamalla kylmästi kansi, pyörijä, johdot ja tulpat, myöskään tuo HEI-moduli ei ole kovin kallis.
     
  3. 280471

    280471 1st gear

    olis,viisain vaihtaa koko auto,johonkin,volvoon esim.sais keskittyä,enemmän siihen ajamiseen,eikä epätoivoiseen yrittämiseen,korjata loppuun ajettua paska astroa,joka vie järjen,ja rahat.(kokemusta on) !
     
  4. DX

    DX Double Gearhead

    Älkääpäs kuulkaapas nyt viitsikö :soosoo: , huolettomampia kilometrejä saa hakea (kokemusta on) :lol: ,
    mutta jos ei korjaustaidot riitä kuin paikkojen rikkomiseen, niin auto viralliseen huoltoon. :wink:

    Tietysti jos sulla on ollut yli puolimiljoonaa ajettu, huoltamaton, ruosteinen kakkaläjä, niin sitten voi olla v...tuskäyrä korkeanpuoleinen, mutta tommosen paskan löydät helpommin Volvo-osastolta.
     
  5. 280471

    280471 1st gear

    300 000 ajettu amerikan auto=loppu,mikä loppu.ei resumpaa autoa löydy kuin tuon ajettu astro ! ei auta jenkki/rebel liput,buutsit,torttu tai elvis asenne.(oli pakko myöntää itekki 15:toista paskan jenkin jälkeen : VOLVO ! )
     
  6. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    Ensinnäkin mitä tarkoitat tällä -> kylmäilmatunnistin,häh ei tollasta olekaan ??? :eek:

    Tarkoitatko MAP-tunnistin (alipaine) vai kenties CTS-tunnistin eli moottorin lämpötunnistinnta ???

    Voisi olla tuo CTS tunnistin rikki ja kun tietokoneen (ECM) pitäisi sitten koneen lämmettyä siirtyä käyttämään sen antamaa dataa,niin se väittääkin koneen olevan kylmä vaikka onkin oikeasti lämmin...

    Kylmänä tietysti käy hyvin kun rikkaalla ja käyttää esiohjelmoitua karttaa suoraan muistista.

    Voihan vika olla tosiaan HEI modulissakin ja se tilttaa lämmettyään...mahdollisuuksia on paljon.

    Kannattaa uusia jakajan kansi,pyöriä,moduli ja piuhat jollei ole äskettäin uusittu...ei mene hukkaan vaikka vika ei korjaantuisikaan,koska ovat joka tapauksessa halpoja kulutus osia.

    Myöskin TBI-läppärungon tiiviste kannattaa uusia,sillä varmasti 90% tbi-koneen vioista korjaantuu pelkästään sillä ja taaskin se on vain HALPA kulutusosa joka on syytä vaihtaa riittävän usein joka tapauksessa !

    Kannattaa pitää mielessä myös se että valtaosa näistä ASTRO:sta yms. on ollut huolimattomilla uudesta asti.
    Sellaisilla jotka ovat vain osanneet/viitsineet tankata bensaa tankkiin luullen että JENKKI kestää vaikkei sille tee mitään huoltoa.

    Todellisuudesshan asia on juuri toisin päin...jenkissä on paljon huoltokohteita ja mahdollisuus AINA korjata jotakin,toisin kun näissä kertakäyttöisissä nykykinnereissä joita ei voi edes korjata,vaan ne heitetään yksinkertaisesti pois ja ostetaan taas uusi...

    Tällä tavalla ne paljon puhutut luonnonvarat juuri haaskataankin... :mad:

    Volvo se on itselläkin käyttöautona ja vaatii huoltoa ja korjauksia siinä kun mikä muukin.Suurin ero lienee osien järjetön hinta ja saatavuus joka ainakin 960:n kohdalla on aika huono.
    Lisäksi kyseisen laitteen hieman erikoiset ja muista Volvoista poikkeavat ratkaisut tekevät siitä toisinaan haastavan huoltaa edes itse.

    Jokainen 300tkm ajettu auto on 300tkm ajettu,eikä todellakaan enään uusi !
     
  7. DX

    DX Double Gearhead

    Kato nyt tosiaan ne vikakoodit kaveris autosta ensin, kun se kerran niitä antaa ja sportilta tuli hyvä lista, ihan huoltotavaraahan nuo.
    Tosiaankin, veden lämpötila-anturi termarin vieressä voi oireilla noin, ryypyttää konetta vaikka on lämmin.


    Mun pihas on tommonen 300tkm ajettu CL varusteinen ja helvetin ryhdikäs, täysin ehjä, siisti, maalipinnaltaan hieman kulunut, ollu jo kymmenen vuotta ja remonttia on tarvinnut vain normaalit kulutusosat, jarrupalaa, kenkää, niveliä jne. Ainoa varsinainen vika, bensapumppu.

    Mulla on pihas myös 280 tkm ajettu SL Astro ja se on ihan paskaksi rokattu, siitä oikein loistaa huono pito, ei tämmöisiä saa ostaa jos ei tykkää tehdä remonttia.

    Mä rupeen pian provosoitumaan sun jutuistas, ilmeisesti on sun tarkoituksenakin, mut älä ole pässi ja märise täällä ongelmias, oikeen tosi onko toi sun mielestäs hauskaa.
    En ole elvis, eikä löydy lippuja, mutta olen autojen ja korjaamoiden kanssa paljon tekemisissä ja mistä tahansa merkistä löytyy paskoja yksilöitä ihan tasapuolisesti, volvoistakin, mullakin on pihassa yks 290 tkm ajettu volvo, kone pelaa ihan ok ja on nuorimmasta päästä mun autoja, mut kori on aivan loppu, piste.
     
  8. zakallin

    zakallin 1st gear

    Kiitokset muutamista ihan asiallisista kommenteista ja vinkeistä, täytyy välittää ne eteenpäin. Niille taas joilla ei ole muuta tekemistä kuin purkaa omaa angstiaan täällä voisin sanoa että netistä löytyy kyllä enemmän kuin tarpeeksi foorumeita tuon tasoisille jutuille. Mutta eiköhän se vikakin selviä siitä kun aletaan paremmin tutkimaan, kiitokset vielä asiallisista vastauksista.
     
  9. jiipee62

    jiipee62 Gearhead

    Taitaa olla sama laite nyt omistajaa vaihtaneena minulla kolmatta päivää. MAP, sytkämoduli ja jakajan kansi+pyörijä vaihdettu. Toimii kohtuullisesti, esim. tasakaasulla ja torvi selällään ihan ok. Vikakoodeja ei enää tule, vanha oli kuittaantunut pois.

    MUTTA. Pintakaasulla kun lisää hieman kaasua, esim. mäkeen tuntuu ponnettomalta, "öpeltää" ja pedaalia pitää polkea reilusti. Seuraava huoltokohde tänään on läppärungon tiiviste ja polttoaaineensuodatin. Lisäehdotuksia, vinkkejä, mitävaan korjaukseen otetaan kiitollisuudella vastaan. Saako tuosta mitattua bensanpaineen jotenkin helposti.

    Niin, tää paska on ainakin 225000km ajettu, Metro-auton tuoma Starcraft, huoltoleimat löytyy 193000km viimeinen, päältä siisti ja sisältä kaipaa vaahtopesua. Ainakin 225000 johtuu digimittarin temppuilusta, kilsalukeman tilalla välillä "error". Onko tuon korjaamiseen jotain vinkkiä/linkkiä?

    Jyrki
     
  10. Qjet

    Qjet 1st gear

    "Öpeltäminen" ( hyvä ja uusi ilmaisu , ainakin mulle ) - Tarkista sytytyksen ajoitus.
     
  11. jiipee62

    jiipee62 Gearhead

    No nyt tuntuu toimivan. Vaihdoin bensansuodattimen, putsasin läppärungon ja tein uuden tiivisteen siihen, vanhakaan tiivari ei ollut vuotaneen näköinen mutta kivikova ja ruuvit suht löysällä. Sytkän ajoituksen tarkastin ja ajoituslampussa kun oli liikaa liikkuvia osia, ennakon saadöllä oleva malli, säädin sen ensin pahasti pieleen :oops: . Eli ei kai ollut pielessä. Summasummarum, tässä oli siis monen pikkuvaivan summa jotka aiheuttivat totaalisen hyytymisen, pahimpana luullakseni jakajan kansi ja pyörijä, ehkä sytkämoduli. Aika näyttää miten toimii jatkossa.

    Jyrki

    P.S. Öpeltäminen on termi jota ainakin itse käytän sellaisessa epämääräisessä käyntihäriössä jota ei oikein osaa kuvata. Oma vai lainaa, en tiedä
     

Kerro tästä muillekin!