Tullit ja muut v...n maksut

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja jannis, 5.4.2007.

  1. jannis

    jannis Gearhead

    Tilasin käkkylääni Kanterilta apusimpukan. Tulli oli ihan ok 4.5% alustan osista, jota ei edes otettu, kun oli alle kympin, mutta luulin joutuneeni piilokameraan, kun tullitäti sanoi ottavansa ALV:in koko summasta eli myös pakkaus,- käsittely,- ja toimituskuluista. Närkästyin suuresti ja kysyin, joutuisinko maksamaan samat kulut myös esim. enoni ausseista lähettämästä villapaidasta, se kun ei myöskään ole eu-maa. Nyt närkästyi näköjään myös virkailijakin, koska kehui, että on tänne tullut joku parinkympin hintainen auton sivulistakin, joka oli paketissa, josta lentorahti oli 300 € ja siitä revittiin verot. En ymmärrä mitä suomen valtiolle kuuluu jotkut paketin lähetyskulut. Tutkin tietysti asiaa ja sain vastauksiakin http://www.tulli.fi/fi/03_Yksityishenki ... usarvo.jsp
    Eli pitäisi olla joku tuttu, joka lähettäisi osan pyyteettömästi jenkeistä ilman kaupan pakkausmerkintöjä, mutta siinäkin tapauksessa tulli voi ottaa asian omavaltaiseen harkintaan. Osakin saisi mielellään olla vielä käytetyn näköinen varmuuden vuoksi. Taitaa mennä niin vaikeaksi, että homma on vaan tappelua tuulimyllyjä vastaan. Miksi vähävaraisia autoharrastajia kohdellaan suomessa näin rankalla kädellä?
     
  2. SamiL

    SamiL Gearhead

    Kyllä se vaan niin on. Sitä enemmän maksat tullia ja veroa, mitä kalliimmalla kyydillä samanhintainen tavara tulee. Onhan se väärin, että itseasiassa näitä maksuja kerätään kyydistä eikä vain tavarasta, mutta tällainen meidän lakimme on. Ei oikeustajun mukainen kuten ei moni muukaan laki.
     
  3. lemmy

    lemmy Gearhead

    :eek:

    Vähävaraisia??
    En ole koskaan nähnyt vähävaraista autoharrastajaa.
     
  4. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    No jos ei ole vähävarainen, niin autoharrastuksen aloittamisen jälkeen tuokin yleensä korjaantuu :rotfl:
     
  5. ERT2

    ERT2 1st gear

    Noi tulli jutut tuntuu olevan outoja toiseenkin suuntaan...
    Pomo käskin taannoin keräillä varaosa lähetyksen (hydrauli moottorin osia) jenkkilään.Tutkailin listaa ja ihmettelin kun osanumeron perusteella kyseessä oli laakeri (bearing), mutta tekstissä luki axial bushing (akseli holkki/pusla??).Selvisi että osa menee perille halvemmalla tullilla kun tehdään noin,syy ei selvinnyt että miksi näin on.... :odroll: :odroll: :odroll:
     
  6. Buddy

    Buddy 1st gear

    Kyl autoharrastaja voi olla vähävarainen. Varsinkin, jos on ostanu uuden projektin... :lol:
     
  7. cam68

    cam68 1st gear

    hep. kuka muu on ollut/on mielissään summitin toiminnasta??
    summit nimittäin ei veloita nykyään rahti kustannuksia osien kanssa yhtäaikaa!! :D vaan rahti maksetaan tai siis veloitetaan pari päivää sen jälkeen kun osat veloitettu..
    näin jokainen joka tilaa summitilta säästää tuon tullin ja alv:n siitä rahdin hinnasta.. ja tämä on ainakin minun mieleen.. viimeisen vuoden aikana jo minäkin pikkupaketteja tilanneena säästänyt jo ainakin grantin ratin hinnan n.200e :rotfl:
    suomeksi sanottuna tulli ei näe mistään sitä rahdin hintaa.. vain osien ja käsittelymaksun hinnan siitä lähetyslistasta..
     
  8. SamiL

    SamiL Gearhead

    Tulli kyllä yleensä vaatii nähdä, millaisin kustannuksin tavara on maahan saatettu. Todistustaakka on tuojalla. "Rahtivapaasti" lähettäminenkään ei niiden korvissa ole uskottavaa.
     
  9. SamiL

    SamiL Gearhead

    En kyllä keksi yhtään, jonka varallisuus olisi lisääntynyt autoharrastuksen takia. No joojoo, jos myy laittamansa auton voitolla, mutta se on bisnestä eikä harrastusta. Useimmiten harrastus poistaa varallisuuden.
     
  10. tapiiri

    tapiiri 1st gear

    Suomen tullin keräämät tullit tilitetään EU:lle, ALV:t jää valtiolle mistä on helppo päätellä että joku SUOMALAINEN nokkela virkamies on keksinyt että verotetaan myös pakkaus- ja lähetyskulut sekä rahdit.
     
  11. SamiL

    SamiL Gearhead

    Rahdeista on maksettu nuo maksut jo vuosikymmeniä. Jo ennenkuin EU:sta oli edes puhuttu.
     
  12. minorv8

    minorv8 Gearhead

    Helsingin postitalon tullissa kyllä osaavat kysyä myös rahdin osuuden kun sitä ei Summitin laskussa satu olemaan. Eli ei ole päässyt yhtään halvemmalla :cry:
     
  13. PerttiA

    PerttiA 1st gear

    Tarttis keksiä, miten ne auton osat saisi vastaanotettua sähköpostilla, niin jäisi tulli nuolemaan näppejään :poff:
     
  14. PauliP

    PauliP 1st gear

    Tota noin;

    jos esim. sairaalalaitteiden, ketsupin, omenoiden, lastenvaippojen, öljyn, kännyköiden ja muiden hilavitkuttimien maahantuonnin yhteydessä pitää maksaa ALV myös tuontikuluista, niin miksei sitten autovaraosien?

    ?????????????

    PS. Kävitkö äänestämässä?
     
  15. Dewpoint

    Dewpoint 3rd gear

    Seuraava linssivahvuus opaskoira! :D
     
  16. Dragonfly

    Dragonfly 1st gear

  17. cam68

    cam68 1st gear

    ihme homma sit mulla kun en ole joutunut viimeisen n.vuoden aikana makselemaan veroja ja tulleja rahdista?aina kun dhl tai fedex on paketin tullannut ja tuonut kotia olen joutunut maksamaan tulliennakko laskua just sen verran mikä kertyy osien hinnasta..
    no ei sieltä nyt joka kuukausikaa tule tavaraa joten ei kait nyt valtio siinä ole paljoa köyhtynyt :lol:
    nykyisin vaan vielä pienempi kynnys itsellä tilata suoraan summitilta pienempiäkin paketteja kuin entisen käytännön aikaan..
    ja ei kyllä mulla ole missään lukenut ikinä tuota rahdin hintaa ennenkään.. se vain on ollut kokonais summa mikä siinä lapussa on.. nyt se rahti vain uupuu siitä..tiliotteessa se kerran kuussa näkyy mitä ne on veloittaneet.. :rotfl:
     
  18. MudMax

    MudMax Gearhead

    ^Kannattaakohan tuosta virheestä huudella?
    Kohta on joku od;lta tulostetun paperin kanssa itkemässä tullissa, että "miks multa peritään verot rahdista, mut tuolta ei"
    Ehkä jo ensi kerralla joudut maksamaan :-?
     
  19. cam68

    cam68 1st gear

    no ei kai tuo nyt virhe voi olla jos niin menettelevät joka kerta?? :eek: mut olkoon niin..sovitaan et olen ollut väärässä ja en ole huomannut katsoa oikein noita laskuja.. ovat sittenkin veloittaneen kaikki niinkuin pitääkin..
    ja eiköhän nuo kuriiri firmat ole kuitenkin vastuussa tuosta asiasta ennemmin kuin minä.. nehän tuo ja tullaa nuo mun ostokset ja niiden listoiltahan nuo rahtien hinnatkin määräytyy..
     
  20. MudMax

    MudMax Gearhead

    Juu ja toisaaltahan rahtihinnathan ovat jo niin kovat, että suomessakin toimivat kansainväliset kuljetusyritykset ovat veloittaneet jo rahtihinnan tullin ja alv;n kera :wink:
     

Kerro tästä muillekin!