Bensapumpulle oma kytkin kabiiniin...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja mn12, 5.4.2007.

  1. mn12

    mn12 1st gear

    Eli onko kyseinen kytkös laillinen täällä suomenmaalla?
     
  2. Belair58

    Belair58 1st gear

    Kukas sen kieltää ?
    Ei siis ole lakia (ei varmaa tietoa mutta kuitenkin ) Mutu

    :)
     
  3. cutlass cruiser

    cutlass cruiser Double Gearhead

    Enpä tiedä kieltääkö sitä mikään laki, mutta kannattaa ottaa huomioon että pumpun olisi hyvä sammua onnettomuustilanteessa.
    Öljynpaine anturilta saa hyvän "turvakytkennän", kun kytkee siten että pumppu sammuu kun öljynpaineet katoaa.
     
  4. Ck

    Ck Gearhead

    Mutta saako tota käymään jos ei ole öljynpaineita. Eikö sähkösen pumpun hyöty ainakin osaksi ole siinä että bensaa on jo valmiina kaasarissa / ruiskussa eikä sitä tarvi joka kerta kauempaa imeä.

    Mutta kyllä tollanen nappi saa kai olla ihan vaikka kojetaulussa, ei pitäisi tuottaa ongelmia.
     
  5. !VivaLaTigra!

    !VivaLaTigra! Gearhead

    Onhan ainakin uudemmissa Voorteissa jo tehtaalta sellainen painovoimalla toimiva kytkin joka katkaisee virran bensapumpulta jos kääntyy tassut taivasta kohden. Kabiinissa, kuskin jalkatilassa. Taitaa olla Thunderbirdissakin...

    Kaikki moottorinohjainyksiköt sijaitsee yleensä kabiinissa ja niissä on rele joka kontrolloi pumpun virtaa.

    Veikkaan vahvasti että laillinen on.
     
  6. Cheyenne

    Cheyenne 1st gear

    Kai tuollaisn laittaa saa....
    Jos jotain joku valittaa, niin voi perustella sen olevan >ajoneuvon luvattoman käyttöönoton estävä laite<...
     
  7. Tuukka

    Tuukka 1st gear

    Mistä se leimamies tietää jos semmonen on? Jos siis kytkee niin että kun on virrat pois niin se on silloin pois päältä ja se kytkin siihen lisäks
     
  8. cutlass cruiser

    cutlass cruiser Double Gearhead

    Ei kai sen leimamiehen niin väliä ole, tärkeempää kuitenkin ettei tarvi tutkijalautakunnan todeta että omat sähköviritykset aiheuttaneet tulipalon...vai?
    Eli kannattaa sitten aatella vähän niiden kytkentöjen toimivuutta muutenkin kuin normaaliajossa. :soosoo:
     
  9. mn12

    mn12 1st gear

    Thunderbirdissä on tuo kaatokytkin, tosin voi olla että kiertyy tuokin jos menee sen releen ohittamaan. Kyseessä olis siis sellainen ajokauden pelastus patentti, joka tullaan korjaamaan heti kun on enemmän aikaa. Katsastusmiestä varten lähinnä kyselin.

    EDIT: asiavirheitä kursittu
     
  10. GMC 6000

    GMC 6000 Gearhead

    Kaasutinmoottorisessa todella hyvä. Meinaan piilossa pumpun käyttökytkin, jos joku aikoo varastaa auton ajamalla ja saa sen käyntiin, meteliä on syntynyt niin paljoa ettei ole kovinkaan pitkään aikaa miettiä mikä tuli, vaan häipyä jaloin paikalta.
     
  11. mn12

    mn12 1st gear

    Meinasin tehdä niin että puran releen ja erotan ohjaus- ja käyttöpuolen toisistaan, saa ohjauspuolella omat jännitteet kierrellä. Jos vaikka tietokone luulis olevansa sarvissa, vaikka kuski määrääkin releen toiminnan...
     
  12. *Telvis*

    *Telvis* 1st gear

    ÖÖö mites tollanen turvakytkentä menee käytännössä? jos on semmonen öljynpaineanturi mihin menee vaan yksi johto? eli maadoittaa varoitusvalon kun ei painetta.
     
  13. Bandicoot

    Bandicoot Gearhead

    Aiheeseen littyen. edes menneen appiukkoni viva varastettiin ja siitä suivaantuneena hän asensi omatekoisen varastamisen estolaitteen eli sähköisen bensiinipumpun ja sille kytkimen kojelaudan alle,seurauksena oli ainakin se että heti seuraavassa kadunkulmassa autosammui koska hän itse unohti tämän hienouden :rotfl: .
     
  14. buick

    buick 3rd gear

    esimerkiksi:
    viisinapaisen vaihtoreleen kanssa onnistuu. eli lähtevä kytketään nastaan 87a elikun rele saa maata kärki siirtyy 87nastaan ja ja katkaisee virran syötön
     
  15. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Yks hyvä puoli tuollaisessa on se että voi käyttää Holleyn tyhjäksi ennen kun alkaa availemaan kohokammion ruuveja. Vähemmän bensanhajua konehuoneessa.
     
  16. jyrki-boy

    jyrki-boy 1st gear

    Mulla on katkaisin kojetaulussa

    Mun Traildusterissa on kyseinen kytkin kojetaulussa. Virta suoraan sulakkeenkautta kytkimelle ja edelleen pumpulle. Katastuksessa olen aina sanonu siitä kytkimestä, ettei auto sammu kesken katsastuksen. Se mikä on huonoa tässä systeemissä on virran katkaisu. Jos joku oudompi ajaa autoa ja unohtaa sammuttaa pumpun, niin kaapeleilla käyntiin.
    Auto kulkee noin 500 metriä ilman lisäbensaa, mutta henki palaa heti kun pumppu käynnistyy. Ruiskukoneeseen ja etenkin turboon en suoraa systeemiä laittaisi juuri unohdusten takia. Suosittelen systeemiä, kun joku vaihtaa kaasarikoneessa mekaanisen pumpun sähköiseksi.
    Tähän senverran jatkoa, jos haluaa käytännöllisemmän sydeeman. Vetää plussan sulakkeenkautta suoraan pumpulle ja laittaa maan katkolle kytkimen kautta. Jos tulee häikkää, niin silloin maan voi vetää mistä vain pumpulle, niin aina pelaa, vaikka katkaisin olisi pastana.

    Jyrki-boy
     
  17. Tuukka

    Tuukka 1st gear

    Mun yhdessä pontiacissa oli joku tehny semmosen kytkennän että se bensapumppu pyöri vain lämmityslaitteen puhaltimen ollessa päällä. Enkä tienny siitä vaan se asia selvis mulle vahingossa kun auto sammui
     
  18. Chevy ´53

    Chevy ´53 Gearhead

  19. WSE

    WSE 1st gear

    Miksiköhän se on niin vaikea vetää virtalukolta. Siihenkinhän voi lisätä katkaisijan väliin jos haluaa varkaussuojaa.
     
  20. vallu340

    vallu340 1st gear

    Mulla pumppua ohjaa rele ja relettä ohjaa kytkin ja virta lukko eli ainakin jostain saa pumpun virrat pois jos hätä tilanne tulee.
     

Kerro tästä muillekin!