Suomalaiset Latolöydöt / Metsäautot / Tallien aarteet...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Anonymous, 6.3.2003.

  1. Qjet

    Qjet 1st gear

    Noidenkin aika tulee vielä... ja luultavammin pian. Nyt on jo melkein joka ukolla Pappa-Tunturit ja niitäkään ei jokin aika sitten pidetty edes harrastamisen, saatikka rahan arvoisena. Erona tulee olemaan vain se, ettei noita työkoneita riitä kaikille... Kyllä silloin naapuria harmittaa...
    Toivottavasti naapurisi on silloin just se ympäristösihteeri, joka mönkii pihallaan ties monennella kestävän kehityksen kiinalaisella puutarhantyöstökoneellaan...
     
  2. buddyfaro

    buddyfaro Gearhead

    Tuli yks ehtoo vähä skannailtua vanhoja romukuvia, osa jo aika monen vuoden takaa. Pitäis olla jossain lisääkin kun ehtis pistään koneelle...

    http://buddy.kuvablogi.com
     
  3. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    Buddyfarolla oli muutamia aika yllättäviä metsäautokuvia, kuten nyt tuo -57 Eldorado Seville...
     
  4. romuarnold

    romuarnold 1st gear

    Samoin kävi vauhtipyörä Zetoreiden kanssa. Muutama vuosi aikaa meillä oli niitä 4kpl pihassa, vanhat ukot sano että "mitä tuollaasilla romuulla teköö, kyllä nuo oli niin huonoja raktoria". Nyt samat vanhat äijätkin pyytää raaroista nelinumeroisia lukuja.
     
  5. 2207

    2207 Gearhead

    Mulla olis metsässä farmari-Anglia jos jotakuta kiinnostaa... Tarvii työtä ja peltiseppää ja pisteosia ja perkeleesti töitä, mutta siihen saa paperit ja kilvet sitten kun on tarve. Viimeinen rekisteriin merkattu omistaja on elossa ja mulle sukua. ;)
     
  6. Hd-hippi

    Hd-hippi Gearhead

    Aikoinaan kun menin 15v pojuna romuttamolle töihin, niin mä muistan aina sen kun silloinen pomo sanoi mulle että jos noita ladoja vois johonkin jemmata ja huonoimmat vaikka kaivaa maan alle osina odottamaan uutta päivää, niin sen hän tekisi.
    Mähän nauroin tolle jutulle ihan tosissaan (silloin oli vielä suuri ja mahtava NEUVOSTOLIITTO voimissaan) että ei kukaan ei koskaan tarviisi noita ladan osia mihinkään...
    Pomo sano mulle että niin hän luuli kun kuplavolkkareista alko purkaamo täyttyä joitain vuosia aikaisemmin ~84-85 ja nyt yhtäkkiä kuplan osakysyntä oli ihan älytöntä.
    Parhaita lada muistoja mulla on kun ostin juhannuksena yhdeltä kaverilta ladan korilla kaljaa ja laitoin sen seuraavana tiistaina savon sanomiin, niin kello 8 aamulla oli 3 porukkaa vaatimassa ladaa itselleen. Siinä sitten sanoin että sillehän se jää joka eniten maksaa... ja NMT soi koko ajan ja joku kysyi ladaa.

    Sanokaa mulle mikä näistä tän päivän hylkypaskoista on arvokas 10v kuluttua niin ostan niitä rajattomasti päivän hintaan... :rotfl:
     
  7. signet

    signet Gearhead

    Juuri näin.-80hiase oli halvimmillaan v.-89-90,sen jälkeen hintaa nosti ensin virolaiset,sitten kotimaan talouslama kun kukaan ei ostanut uusia pakuja,sitten venälaiset ja nyttemmin neekerit.
     
  8. JPeltsi

    JPeltsi 3rd gear

    Yleisimmät Japsit on aina kova sana, jos tilaa olisi niin hamstraisin noita 80-luvun coupe malleja, Esim. 626 ja prelude voisi olla tulevaisuudessa haluttuja. Nythän niitä saa puoli ilmatteeks. Toisaalta kun tarkemmin ajattelee, niin kaikki suht kovapeltiset Hondat (jos niitä on :lol: )

    Noh, kuitenkin se on joku 309 pösö mitkä riistetään käsistä aikanaan :rotfl:
     
  9. Larry

    Larry Double Gearhead

    Pompsahti tällainen romuautojahti-juttu vastaan. Seassa olisi kyllä muutama
    peltastamisen arvoinen "romu".
    Onkos tuo viimeisen kuvan vihreä auto Corona?
     
  10. J-M Partanen

    J-M Partanen 1st gear

    MAHTAVA ROMUAUTOJAHTI! Jos löydät autosi kuvan alta, mutta haluat säästää autosi romutukselta, ota välittömästi yhteys. Eli jos et omista autoa ei pelastusmahollisuutta. Pieni % löytää auton omistaja ja maksaa joku xxx-summa luovareita vastaan jollekin dokulle. On aika hienoa hienoa kalustoa menossa paaliin: Saab, rambler, mb, Opel, tms.

    Joo joo. Mikä tämä teekkarikyläkin on? [EDIT] Joku opiskelijoiden autojen unohdus paikka?
     
  11. Dodge 360

    Dodge 360 3rd gear

    Ei noita saa romuttaa!! :mad: :mad: :argue: :cry:

    Pelastettavaa olis toi
    valkokeltanen ooppeli jonka taka sivulasissa lukee v8
    ja toi peugeot 403
    Sekä toi mese
    Ehdottomasti toi rambleri
    tietty toi pyörä
    ehkä toi tuuninki jossa näkyy välijäähdytin
    myös toi soma pikku kadetti
    oranssin keltanen volvo

    missä helvetissä toi paikka sijaitsee?!?!
    :mad: :mad: :mad: :mad: :argue: :argue: :argue:
     
  12. rebel58

    rebel58 Double Gearhead

    Teekkarikylä on Helsingin Otaniemessä. Kehä l länteen aivan päähän ja siitä vähän matkaa vasemmalle. AKEsta saa viimeisen omistajan tietää. Meneeks toi tosiaan paaliin? Saabit ja munakadetit ei säälitä, mutta tossa on ihan helmiäkin. Pelastajat matkaan mars mars!
     
  13. kylähullu

    kylähullu 3rd gear

    Eikös tuo valko/keltanen ooppeli kiertänyt rataa veekasi luokasssa joskus -90 luvun lopulla. Muistelen et oli joskus veekasissa kuva tuosta autosta kiertämässä ahvenistolla rataa.
    Kyllä sieltä kannattais kokeilla pelastaa myös se b-farmari ja d-mallin coupe reksa(ei ole hirveän yleinen laite), ja sit se 280:nen marsu
    Nuo uudemmat katiskat ei harmita vaikka meniskin paaliin.
     
  14. Tahavo

    Tahavo 1st gear

    Mikähän siellä pressun alla oli? Vanha Taunus?
     
  15. kustum4evo

    kustum4evo Gearhead

    tollainen 403 Peugeot Familie eli siis farmari maatuu Lahden liepeillä myös..valkoinen väriltään..bongasin tuossa viime viikolla kun tulin Kärkölästä..
     
  16. janio89

    janio89 3rd gear

    Ei ei ei... Mitä täälä taas on meneillään? Noista saapeista sen verran että noi 900:set pystykeula turpot tulee kyllä arvoaan nostamaan. Hamstratkaas niitä ja kattokaa kymmenen vuoden päästä... Ihan tohon liittyen ko noita hylkypaskoja kyseltiin.. :D

    edit: Saappi voorumilta lainattua:

    Suurin osa noista vanhemmista/harvinaisemmista peleistä ovat saaneet ikkunalleen lapun joka selittää autojen kuuluvan teekkarien autokerhon jäsenille, täten tehokkaasti ehkäisten autojen paalauksen.

    Tuo kirjoittaja omistaa myös pari kuvien saapeista, jote ähäkutti niitten paalaamista toivoneet. Mm. tuo viimisen kuvan Lux turbo kuuluu hänelle ja on vielä joskus haluttu vehje kun rupee huonoimmat lahoamaan käsiin...
     
  17. Pande_K

    Pande_K Double Gearhead

    Otaniemi on kylläkin Espoossa, jos tarkkoja ollaan.

    Itsekin opiskelin ja asuin Otaniemessä parikymmentä vuotta sitten. Silloinkin siellä oli pitkin poikin jos jotakin projektia. Osa sellaisia, jotka tänä päivänä olisivat hyvinkin kiinnostavia. Ymmärtäähän sen, että nuoret tekniikan opiskelijat haalivat jos jotakin projektia, mutta sitten puuttuu aikaa, innostusta, rahaa, paikkaa tms. tai tulee työkeikkaa muualle, niin laitteet jäävät seisomaan. Ja sekin on ymmärrettävää, että niitä hätistellään pois. Otaniemessäkin on parkkipaikoista ainainen pula. Eipä oltu Otaniemeä suunnitellessa kuviteltu, että joskus melkein jokaisella opiskelijalla on oma auto.

    On mulla joitakin kuvia 80-luvulla Otaniemessä seisseistä laitteista, täytyisi etsiä ja skannailla joskus.
     
  18. bootsi

    bootsi Gearhead

  19. KimmoManninen

    KimmoManninen 1st gear

    Mistä tuo splitti-kupla on kuvattu? Joko on viety?
     
  20. romuarnold

    romuarnold 1st gear

    Hondasta puheenollen, meille tuotiin viimesyksynä paalattavaksi -80 luvun alkupuolen perus Civic. Kollit hinas illan pimeydessä sen pihaan ja meikäläinen anto niille romun hinnan, mutta kun aamu valkeni aloin katsoa tarkemmin, niin eihän siinä hondas ollut ruoste pilkkuakaan. En raaskinut laittaa sitä paaliin, vaan siellä se seisoo tarhalla ja odottaa uutta omistajaa. Olis sielä myös pari Preludea ja erkoinen vanhakori turbo sport saloonin nokkapala tekniikalla. Kotona seisoo pihassa pari identtistä -89 Sapporoa, en oo päättäny viä mitä niille tekis, voisin ehkä myydä :odroll:
     

Kerro tästä muillekin!