Tallin lämmitysmuoto...ilmalämpöpumppu vai löpölämmitin ???

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja äMHoo, 14.5.2007.

  1. äMHoo

    äMHoo 3rd gear

    Onko mielipiteitä/perusteluita puolesta ja vastaan. "Iisakin kirkkoon" tuli neliöitä noin 50 ja korkeus 2,6m eli alle 150 ilmakuutioita.Välikatolla 250mm termexiä ja seinissä 150mm ja lattian alla tyroksia.Ajattelin ensin ilmalämpöpumppua...mutta sen alin lämpötila on noin 18c eli se "huutaa"koko ajan ja jos länteen tulee joskus oikeatakin talvea pitäisi seiniin ruuvata sähköpatterit myös varalle.Löpölämppärillä voi termostaatilla säätään vaatimattomalle rakentelu innolle vaikka 7c.Maksaa se löpökin tietty ja oletetaan että ei tullu harakanpesää tehtyä :odroll:

    Onko joku laskeskellu kumpi etullisempi käyttää....
     
  2. Hervast

    Hervast 1st gear

    Sähkölämmitin lienee miellyttävin lämmitystapa tuossa tapauksessa, löpölämmitin käryää jos ei ole savunpoistolla varustettu malli. Muutenkin löpölämmittimen aikaansaama lämpötila heittelee aikapaljon ja melu on aikamoinen kun lämmitin käynnistyy.

    Itse käytän löpölämmitintä kun harvemmin tarvian isommassa hallissa peruslämpöjä ja tarvittaessa sillä saa nopeasti ja helposti riittävän työskentelylämmön ja raaskii tuulettaakin hitsaus ym. savut pois työtilasta. Pienemmässä tilassa missä työkalut yms. ovat on varaava puulämmitteinen uuni.
     
  3. mopster

    mopster Gearhead

    Useimmissa pumpuissa alin lämpö mihin voi säätää on 16c, mutta semmossiakin on minkä saa 12 asteeseen. Ton kokoseen tilaan riittää ihan pienimmät mallit, mutta neuvosin pysymään erossa halppis vehkeistä, niistä ei tunnu olevan muuta kun harmia. Sähköpatterit tarvii lisänä olla joo, 2kW riittänee. Hyvä idea vois olla käyttää pattereita ja pumppua yhdessä niin että säätää pattereilla peruslämmön, esim. 5 astetta, ja käyttää pumppua vaikka ajastimella nostamaan työskentelylämpötila. Ei siis millään pistorasian ja töpselin väliin tulevalla kellolla, ei onnistu niin, vaan pumpun omalla ajastimella jollanen useemmista laitteista löytyy. Sitten jos käy vaikka iltasin tallissa ruuvaamassa niin laittaa pumpun lähtemään päälle tuntia tai paria aikasemmin, ja lähtiessään sammuttaa ja jättää taas ajastuksen päälle. Pumppu nostaa sen lämpötilan nopeesti, riippuen tietysti vähän minkä tehosen laittaa
     
  4. rokki383

    rokki383 Gearhead

    en kyllä minäkään suosittelis jättää lämmitystä pelkän ilmapumpun varaan. se voi olla siinä apulämmityksenä mutta jos tulee kunnon pakkaset niin ne ei jaksa lämmittää, eli joku varasysteemi ois hyvä olla
     
  5. Multislayer

    Multislayer 3rd gear

    Onhan se ilmalämpöpumppu vissiin aikas edullinen vaihtoehto verrattuna esim polttoöljyyn. Jos talli olisi samaa rakennusta kotitalon kanssa niin harkitsisin ilmälämpöpumppua koko huusholliin, pidemmän päälle varmasti fiksuin ratkaisu. Mutta mitä meinasit että se "huutaisi" kokoajan? Muuten lisälämmitykselle olisi myös pellettikamiina vaihtoehtona, kunhan on hormit lähettyvillä...
     
  6. No H2O

    No H2O Gearhead

    Hm... Käytäpä hakua ja laita hakusanoiksi seuraava rimpsu:

    *tallin* and *lämmitys*

    Sinun pitäisi löytää muutamia keskusteluja aiheesta jota on pohdittu aikaisemminkin palstalla.
     
  7. SportVan-75

    SportVan-75 3rd gear

    Tallin lämpö

    Tallin lämpötilaksi 12-15astetta on riittävä, ei tuu heti hiki haalarit ja suojavermeet päällä.

    Pikaisesti lämpö nousee 11kW 3-vaihe rakennuslämppärillä, ei sen kauan tarvii pyöriä kun jo termostaatti pätkii (asetus 15astetta).
    Haittapuolena kaikki pöly nousee ilmaan.
     
  8. rokki383

    rokki383 Gearhead

    no vittu. kyllä mulla sen verran on kokemusta että tollanen suhkoht sippimallin (alle tonnin) pumppu ei jaksa pitää kovilla pakkasilla edes sitä peruslämpöä yllä koska se ulkoyksikkö JÄÄTYY, ja mä oon sen sen verta monta kertaa sen vitun rottelon sulattanu kovilla pakkasilla että tiedän kyllä mitä se tekee kunnon pakkasilla, :mad: ja pumpun pitäs lämmittää alle 30 m2 keittiötä että siinä sitä PASKAPUHETTA, jos joku epäilee ni antakoon lähiseudun epäilevät tuomakset puhelinnumeronsa ni soitan sitte ens talvena sulattelemaan sitä saatanan pumppua, saahan sitä ostaa jonku saatananan miljardööri ilmalämpö pumpun joka maksaa saatana saman verran kun se viidenkymmenen neliön talli, vittu mua vituttaa,,, taas
     
  9. Jza

    Jza Double Gearhead

    Pakkoko se on halvin paska mennä ostamaan :rotfl: Jos toinen laskee, että hyvä pumppu maksaa ittensä vuodessa takas, ja sulla se ei toimi huonostikaan, niin ei se ole sen hyvän pumpun omistajan vika. Itellä moinen on käytössä ok-talossa ja koko talvena ei tartten yläkerrassa pattereita päälle kääntää. Niin, ja masiina sulattaa kyllä itte ittensä!
     
  10. Impala71

    Impala71 1st gear

    no sen siitä saa kun ostaa jonkin pingpång härvelin, Noissa ilmalämpöpumpuissa on todella paljon eroja laitteiden laadussa, toimivuudessa ja hinnoissa.
     
  11. Hitachi

    Hitachi 1st gear

    70 neliöta etelä suomessa ja sanyon pumppu hyvin riittää lämpö.Lattia lämmitys varalla mut ei ole tarvinnu käyttää(sitte laitan päälle jos on paljo makuu homia)
     
  12. GS RIVIERA 68

    GS RIVIERA 68 3rd gear

    Itte laittasin talliin Wallas lämmittimen,ei tarvi hormia ja kulutus on pientä.Piisaa isoonkin talliin ja saa vaikka kännykällä toimivaks 8)Lisäks ei oo mitään öljyn tuoksuja ja napista päälle :wink:
     
  13. mopster

    mopster Gearhead

    Pelkän pumpun varaan en kyllä jättäs edes tallia, ei pari patteria niin kalliita oo etteikö niitä kannattas varalle laittaa. Joo ja kyllähän sieltä pumpusta lämpöä tulee kovemmillakin pakkasilla, mutta ei oo mitää järkeä sitä jauhattaa kun pattereilla lämpö tulee samalla tai jopa paremmalla hyötysuhteella, ja se on kumminkin sen pumpun käyttöiästä pois jos sitä turhaan jauhattaa.

    Tossa pumpun ajastinkäytössä mistä aikasemmin mainitsin, tulis pyrkiä säätämään pumpun käyttöaika niin ettei patterit kerkee lähtemään päälle ollenkaan, mutta annetaan sen lämmön laskea sinne rajoille kumminkin. Tällöin ei tarvii pitää lämpöjä päällä esim. puolia ajasta ollenkaan, mutta ei pääse lämpö laskemaan alle haluamansa rajan, eikä jauha pumppu turhaan ja tulee sillekkin käyttöikää lisää.
     
  14. sami

    sami Gearhead

    Mulla ainakin on pumpussa talvisysteemit eli sulattelee itte ittensä.
    Ja tää miljardööri osti 700€ pumpun.
     
  15. magenta

    magenta 2nd gear

    Ilmalämpöpumppu

    Moi
    Midea merkkinen ilmapumppu tuli tuossa helmikuussa.
    Auto on kuitenkin niin korkea, että ei jaksa kierrättää ilmaa ympäri tallia.
    Myös ongelmaksi tuli lattiasta hohkaava kylmä. En tiedä mitä lattian alla on, mutta taitaa kesällä olla vuorossa lattiaan muutaman kaapelin upotus auton ympärille.
    Nyt selvisin 2kw puhaltimella siirtelemässä ympäri tallia.

    Noissa pumpuissa on aika korkea tuo perulämpö arvo. esim. +16. Talvella kannattaa kuitenkin pitää reilusti ylempänä, kun pumppu joutuu tasasin väliajoin sulattamaan ulkoyksikköä niin käy jouheammin. Muuten laite joutuu "tuhlaamaan" virtaa siihen sulattamiseen.
    Ilmapumput ei myöskään oikeasti toimi alle -15 asteen lämpötiloissa vaan tarvitaan lisälämmitintä.

    Mielenkiintoinen taulukko kun helmikuun on mieltänyt ennätyspakkaskuuksi, niin Helsingissä näyttäisi keskilämpötila olevan kuitenkin vain -5,7. Eli taitaa se pumppu kuitenkin toimia suurimman osan vuodesta.
    http://www.midea-aircon.fi/edut.html
    Mika
     
  16. tha022

    tha022 Gearhead

    Re: Tallin lämpö

    Oon kyllä hieman erimieltä tosta 12 asteen lämmöstä, pidin viime talven tallin 12 asetta ja on se turhan kylmä. Vaikka hiki tulikin kun yksin väänti BBC:n ja lootan paikalle.
    Ens talveksi nostan 15:sta asteeseen.
    Mulla on sähkö lattialämmitys tallis JA SE OLI TYHMÄ IDEA!!!! :mad: :mad:
    Kwh mittari huutaa apua kun on -20C ulkona.
     
  17. Tero_S

    Tero_S Gearhead

    Meillä lämpiää 244neliöö 4.4m korkeata hallitilaa pääasiassa lämpöpumpulla. 16 astetta asetettu lämmöksi. Pelkästään sen varaan en lämmitystä jättäisi. Esim. viimetalvena ulkoyksikkö meni jäähän helmikuussa eikä sulanut itsellään, piti käydä kuumalla vedellä sulattelemassa. Huoltomies totesi silti laitteen olevan kunnossa. Vuoden seurantajakson perusteella noin 30% säästö näyttisi mahdolliselta suoraan sähkölämmitykseen verrattuna.
     
  18. Otto

    Otto Gearhead

    Tua noi, otitko punaset vai keltaset lääkkeet viime viikolla? :rotfl: Rauhoitu hyvä mies, sulta puuttuu se talvi-varustus sun pumpusta. Se taitaa olla vastuslanka vainen..? Saat sellasen kun otat yhteyttä sinne mistä ilmalämpöpumppusi ostit.

    Ja mitä miljardööreihin tulee, niin mun pumppu oli tullut maksamaan 690e siinä vaiheessa kun naksautin sen päälle. Toisaalta muuan tuttava myy ja asentelee niitä työkseen, niin sain sen sopivasti ja asennuksenkin jonojen ohi. Itse tosin tein kiinnikkeet sisälle ja ulos ja tälläsin ne itte sinne seinään kanssa. Asentajan hommaksi jäi siis vain vetää pari putkea ja ilmata toi härveli. Kotitalousvähennystä siitä ei tosin voinut laittaa kun työn osa oli alle 100e.

    Ja lämpöä piisaa! Joskus jopa liikaa... mulla on pienin pumppu mikä löytyi, ja tallikin on aika pieni, jopa niin pieni, ettei '57 mahdu sinne... :oops:
    Ihan joutui talvella joskus sammuttamaan sen kun oli hommailemassa tallissa.

    Kiinnikkeistä vielä; pumpun alle kannattaa laittaa sellaset kumitötsät niin ei hurise niin paljoa, ja pumppukin on pitkäikäisempi.
    Mä toivon.
     
  19. JPA

    JPA 3rd gear

    Muistakaa nuitten ilmalämpöpumppujen kans sit pakkasrajat, -15C asteessa viimeistään kone kiinni. -10C on suositeltavampi jos haluaa pitkäikäisen pumpun. Moni esitehän kertoo jopa -25C pakkasrajaa ....tämä perustuu siihen että kuinka paljon myyntimies kehtaa valehdella :D

    jokainen auto harrastaja varmasti miten käy vainna 15W40 öljylle tuollasessa pakkasessa? Ilmapumpuissa kun kylmäaineen seassa on toi voitelu öljy, joten pakkasella kompura sattaa käydä kuivilla.
     
  20. TanksAreFull

    TanksAreFull 1st gear

    Kone kiinni kovilla pakkasilla? No tommosta ei ainakaan tartte hommata..
     

Kerro tästä muillekin!