Tallin lämmitysmuoto...ilmalämpöpumppu vai löpölämmitin ???

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja äMHoo, 14.5.2007.

  1. Jza

    Jza Double Gearhead

    Koko talven on Toshiba rouskuttanut ja myös alle 25 asteen pakkasilla, jolloin lämmintä vielä piisasi hienosti (hyötysuhde onkin sitten eri asia). Eiköhän ne vehkeet ole kuitenkin suunniteltu niin, että se se öljy kiertää siellä vielä pakkasillakin. Ja sitäpaits jäähtyy se ööli tavan pakastimessakin ihan samanlailla reilusti alle kahteenkymppiin.. Kovimmissa syväjäädytysvehkeissä jopa alle -150 asteeseen ilman ongelmia. Että jotain faktaa pöytään kiitos väitteen tueksi.
     
  2. mopster

    mopster Gearhead

    Sulatus näissä vehkeissä toimii kuumakaasu periaatteella, eli kone kääntää toiminnan niin päin kun se on jäähdytyksellä, jolloin ulkoyksikkö on se kuuma puoli. Kummankaan yksikön puhallin ei ole sulatuksen aikana päällä jolloin ulkoyksikön kenno kuumenee ja jäät sulaa pois. Sen sähköisen sulatusvastuksen, mikä toisiin vehkeisiin pitää lisätä talvikäyttöä varten, tehtävä on ainoastaan pitää pohjalevy sen verran lämpimänä ettei sulavedet jäädy pohjaan kiinni ja tuki veden poistumisreikiä. Sulatuksen tarvetta tarkkailee anturit ja elektroniikka, eli kun kenno alkaa huurtumaan umpeen, anturit kertoo lämpötilan muutoksista ja elektroniikka käynnistää sulatuksen. Halppis vehkeissä on ollu paljon noita sulatus ongelmia, ja yleensä syy on viallisessa elektroniikassa, eikä siinä että niistä toi sähkövastus puuttuis.

    Kompuraöljy on notkeeta joo, mutta ei ne koneet silti hyvää tykkää jos niitä huudattaa läpi pahimpien pakkasten. Eipä ne siitä kyllä hajoakkaan, ainakaan heti, käyttöikä vaan lyhenee. Itse en ainakaan pumppua turhaan jauhata sillon kun hyötysuhde on huono, mutta käyttäköön jokainen vehkeitään miten haluaa.
     
  3. gta88

    gta88 1st gear

    Kaks talvee on tullu tallia (78 neliöö) lämmitettyä panasonic:in ilmalämpöpumpulla ja hyvin on pelannut.lämpö on säädetty 16 asteeseen ja sen se pystyy pitämään muuten paitsi silloin jos ulkona on -20 pakkasta yli kahden päivän ajan jolloin on tarvinnut laittaa sähkölämppäri lisäksi.Lämpöpumppua ei ole sammutettu talvella oli sitten pakkasta kuinka paljon hyvänsä.Laite makso vuonna -05 asennettuna 1250 euroo.
     
  4. V.Kutvonen

    V.Kutvonen 1st gear

    ilmalämpöpumppu

    Taitaa noissa ilmalämpöpumpuissakin hyötysuhteet nousta kokoajan.Pari vuotta ja tuo buumi on menny ohi tai nämä oikeesti on hyvä ratkasu lämmityksiin sähkölämmitys taloissa ja talleissa.Yks asiakas kehu Toshiban pumppua että vasta -22 C alkaa pitää ujellusta, ei varmaan enää ihan täpöillä pelaa niissä pakkasissa.Oon kotiin miettiny kovasti tommosta, saatais 3 makkaria ja eteinen ja vähä olohuonettakin lämpimäks tasasemmin, nyt talon toisessa päässä pikkunen takka ei oikein jaksa talvella.Ja kun nuo oikein hyviks osottautuu niin miks ei tallilekin sitten joskus, hinnat tuskin noissa nousee tulevaisuudessakaan.Tämmösille laitteille on tilausta vielä ainakin nykypäivinä kun kiinan poika tekee halvalla.
     
  5. sami

    sami Gearhead

    Ei taida olla ihan hetken buumia kun katsoo ruotsia. siellä joka toisella jo tollanen.
    Jos tuntuu et meinaa vedenpoistoreiät mennä talvella umpeen ni ei oo kummonen homma avata enemmän peltiä pohjasta.
     
  6. robin

    robin Gearhead

    Onkos kenelläkään mitään oikeita lukemia sähkönkulutuksesta tuollaisesta pumppu+talli yhdistelmästä ? Eli jos tallissasi on erillinen sähkömittari ja lämmität sen puhtaasti ilmalämpöpumpulla niin kovasti kiinnostaisi nähdä käppyrää koko vuoden kulutuksesta ja tietysti tieto siitä mikä on tallin sisälämpötila, neliöt ja käytätkö muitakin lämmitysmetodeita samalla.

    Oma talli lämpiää lattiaan vedetyillä kaapeleilla mutta erillistä mittaria tallille ei ole niin ei osaa sanoa paljonko tallin lämmitys todellisuudessa haukkaa tällä hetkellä. Talossa on suorasähköllä+takkalla lämmitettäviä neliöitä 145 ja erillisessä tallissa 67, talossa lämmöt 20 astetta tai enemmän ja tallissa jossain 10-16 asteen hujakoilla, -30 pakkasillakin tallissa pystyi tekemään hyvin hommia, soittamaan kitaraa ja tietysti juomaan kaljaa ilman että sormet tai mies muuten olisi kohmeessa ollut. Kokonais sähkönkulutus jää meidän viiden hengen taloudella karvan alta 19000kWh/vuosi eli tuossa on normaali käyttösähkö ja lämmitykseen kulunut sähkö mukana.

    Aluksi jännitti tuo tallin lämmitys mutta nyt ekan vuoden jälkeen olen todella tyytyväinen tuohon kokonaiskulutukseen.

    Mieli on avoin uusille ideoille/ehdotuksille mutta aika myyntimies saa olla että pystyy minulle perustelemaan jonkun reilun tonnin ilmalämpöpumpun hankinnan, tietty se muutama kuuma päivä mitä suomen kesään osuu olisi kiva nauttia pumpun tarjoamasta viilennyksestä mutta tuo viilennyskin hoituu halvemmalla hakemalla olutta kaupasta ja niitä oikeasti kuumia päiviä on todella vähän.
     
  7. TanksAreFull

    TanksAreFull 1st gear

    no onko noissa sellaista automatiikkaa joka sammuttaisi rakkineen kun on liikaa pakkasta? Kuka nyt aina tallillakaan aina koneen ääressä päivystäis.
     
  8. Arto65FB

    Arto65FB 1st gear

    Lämmityksestä mitään tiedä, mutta toi pinta-alojen suhde tekee kateelliseksi. :x
     
  9. JPA

    JPA 3rd gear



    Tämä vain kuultuna alan ns. asiantuntijalta, koulutukseltaan kylmämestari (ins.) joka on vuosia työkseen suunnitellut maalampöpumppuja = tekniikka samaa kuin ILPeissä.

    Mistähän sitten johtuu että IL. pumppu valmistajia on kyllä useita, mutta kompressorivalmistajia on vissiin 2 tai 3 kappaletta kaikissa samat liemet ja öljyt? miten toisella kestää pakkasta -15 ja toisella samoilla aineilla -25
     
  10. nova71

    nova71 Gearhead

    No laitetaan niitä käyttökokemuksia. Mulla on semmonne ultimaten ultra halpa seiska malliko se on. Myytiin talvivarustuksella johonki 350e kämpille tuotuna, ei siinä varustuksia ollu eli ite piti köyttää. Tallin koko semmoset 50neliöö ja kyllä se lämmöt pitää(talli rakennettu-86) pakkasilla vain matalammat. Kyllähän se pikkasen räpsähtää välillä jäähän(ulkoyksikkö) mutta 10l lämmintä vettä auttaa. Kuluttaa varmasti ku energialuokkakin oli sieltä loppupäästä, mutta loppupeleistä huoleton peli ja itelle helppoin ratkasu lämmittää talli. Ja nuo öljyjutut on äiti/tyttö hommia.
     

Kerro tästä muillekin!